ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun

1 Temmuz 2021 Perşembe

Denizlerimizde bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile Limanında coşku ile kutlandı.
 
Şile Kaymakamlığı ve Şile Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği  1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni 1 dakikalık saygı duruşu ve Şile Belediyesi Müzik Okulu öğrencilerinin eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 

Sırasıyla Şile Liman Başkanı Sayın Mustafa Öztürk,  Şile Belediye Başkanı  Sayın İlhan Ocaklı ve Şile Kaymakamı  Sayın Mehmet Nebi Kaya günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.

Kabotajın bir devletin kendi limanları arasında yük ve yolcu taşıma hakkı olmasının önemine vurgu yapan  Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ‘’Denizlerimizden geçecek olan gemilerin Türk Bayrağı taşımalarının ve buradaki söz sahibinin bizim olduğumuzun ifade edildiği önemli bir gün. Geçmiş dönemlerde Osmanlı’nın denizlerde kurduğu hakimiyeti, bu günlerde tekrar kurmaya başlıyoruz. Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’de görev yapan araştırma gemilerimizden müjdeli haberler alıyoruz. Unutmayalım ki vatan bütünüyle ele alındığında çok daha fazla değer kazanır.’’ şeklinde konuşmasını sürdüren Başkan Ocaklı konuşmalarının satır aralarında yeni müjdelerde verdi.

“TAHLİSİYECİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”

Sözlerine Şile’de ki denizcilik kültürünün önemine değinerek devam eden Başkan Ocaklı; “İlçemizde çok önemli bir kültürel değer var. Tahlisiyecilik kültürü halen Şile’de yaşamaya devam ediyor. Bu kültürün anlatıldığı özel bir yayın hazırlamaya başladık. Çok yakında tamamlayacak ve sizlerin beğenisine sunacağız. Yine Tahlisiye Kayıkhanemizi yaşatacak, burayı güzel bir Kültür&Sanat mekanına dönüştüreceğiz.  Hem kültürel miraslarımızı koruyacak, hem de ilçemizin kültürel hayatına katkı sağlayacağız.
Bugünün vesilesiyle bir kez daha, Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, denizlerimizde şehit düşmüş tüm denizcilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 1 Temmuz Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

DENİZ ŞEHİTLERİ İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK BIRAKILDI…

Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından ilçe protokolü ve vatandaşlar sahil güvenlik botu ile limanda bulunan teknelere binerek denize açıldılar. Deniz şehitleri için mavi sulara çelenk Konuşmaların ardından tekne ile açılarak deniz şehitleri için mavi sulara çelenk bırakılmasının ardından tören sona erdi.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.