ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Bakan Kurum: “Şile için çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz.”

Bakan Kurum: “Şile için çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz.”

20 Şubat 2021 Cumartesi

Bakan Kurum: “Şile için çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı'yı belediye binasında ziyaret etti. Daha sonra Belediye binasından ayrılan Bakan Kurum ile Başkan Ocaklı ve beraberindeki heyet Şile'deki önemli noktalarda incelemelerde bulundu. Bakan Kurum ve Başkan Ocaklı Şile’de devam eden ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Yoğunluk Kazanacak
 
Kentsel dönüşüm çalışmalarının gidişatı hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Pazartesi gününden itibaren deprem sonrası İzmir'de gerek yerindeki dönüşümler gerekse rezerv alanındaki dönüşümler için Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifiyle 1844 konutun temellerini atacağız. Ağustos ayı itibariyle de teslimlere başlıyor olacağız. Malatya'da, Elazığ'da ne yaptıysak güzel İzmir'imiz içinde aynı çalışmaları sürdüreceğiz. İstanbul'da bu kapsamda 39 ilçemizde çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda 64 riskli alanda 117 bin konutun dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda da yeni Master planımızı hazırladık. Kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan vatandaşlarımızı konutlarına yerleştireceğiz. Son yaptığımız icraatlarla birlikte dönüşüm işlemleri de yoğunluk kazanacaktır." diye konuştu.
 
Şile'ye ‘Millet Bahçesi’ Müjdesi!

 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, açıklamalarının Şile'ye yönelik yatırımlara ilişkin kısmında ise, "Şile ve İstanbullu’lar için çok önemli bir karar aldık. Halk plajıyla (Ayazma) başlayıp Ağlayankaya Mevkii’ni içinde bulunduran alanda bir düzenleme yapacağız. 200 bin metrekarelik bu alanda halk plajımız ve Ağlayankaya Mevkii ve sonrasında 1,5 kilometrelik hat boyunca kadınlarımızın, gençlerimizin tüm İstanbullu’ların buraya geldiklerinde huzur içinde zaman geçirebileceği bir sahil düzenlemesini hayata geçiyoruz.
 
Yeşil alanı Şile'mizde daha da arttırmak amacıyla Millet Bahçelerini projelendiriyoruz. Balibey Mahallesi'nde 41 bin metrekarelik alanda İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile Şile Belediyemiz ortaklaşa bir Millet Bahçesi projesi gerçekleştirecek. Bakanlık olarak bu projeye vereceğimiz destekle birlikte, ilçe belediyemiz ile beraber Balibey Mahallesi'nde 41 bin metrekarelik alanı Şile'mize kazandırmış olacağız." dedi.

Ağva'ya 54 bin 500 metrekarelik Alanda ‘Tabiat Parkı’  
 
Bakan Kurum Ağva’da geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının 54.000 m2’lik bir tabiat parkına çevrileceğine dikkat çekti. Bakan Kurum: "Kumbaba, Ahmetli ve Ağva Yakuplu Caddesi'nde 'Prestij Sokaklar' oluşturacağız. Bu sokaklarda kaldırımlar, aydınlatma, otopark alanları ve yeşil alanların düzenlemesini asfalt çalışması ile birlikte yaklaşık 12 milyon liralık bir projeyi Şile Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü birlikte gerçekleştiriyor olacak. Ayrıca Şile, Çatalca ve Silivri'de kadastro çalışmaları nedeniyle dava konusu edilen yerlerde 20 yıl süreli zilliyetlikle ilgili problemler vardı. Bu probleme ilişkin yapmış olduğumuz düzenlemede 20 yıllık kullanımı vatandaşımız tarafından belgelenmek kaydıyla biz açılan davalardan feragat edeceğiz. Bu alanlarla ilgili gerekli çalışmaları belediye ve bakanlığımızla ortak bir şekilde yürütüyor olacak.”  sözlerine yer verdi.

Darlık ve Esenceli· Köyleri’ndeki I·skân Çalışmaları Devam Edecek
 
Vatandaşları mağdur etmeden bu çalışmaları gerçekleştireceklerini dile getiren Kurum: “Darlık ve Esenceli Köyleri’mizde mülkiyet problemine ilişkin iskân çalışması kapsamında çalışmalarımızı yapıyoruz. Oradaki sorunu da Tarım ve Orman Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüyoruz. Orada da sorunları en kısa şekilde hâllederek vatandaşlara tapularını vermiş olacağız." ifdelerine yer verdi.
 
Başkan İlhan Ocaklı: “Şile İçin Çalışmaya Devam!”
 
Şile Belediye binasında yapılan toplantıda söz alan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da önemli açıklamalarda bulundu.
 
Şile'ye yönelik güçlü bağlılık duygularını yineleyen Ocaklı, Şile için azimle çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak: "Sayın Bakanımız ve Bakanlık yetkililerimizle, doğa harikası ilçemizde yaptığımız değerlendirmeler sonucu Ayazma ve Ağlayankaya Plajları’nın dahil olduğu alanda, ilçemizin turizm markasına yakışır sahil düzenlemesi projemizi başlatıyoruz.
 
Yine hemşehrilerimizin yaz aylarında sık kullandığı Harmankaya Parkı’mızı çok güzel bir Millet Bahçesi’ne dönüştürüyoruz.
 
Ağva'mızda geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanımızı 54.000 m2’lik bir tabiat parkına çevireceğiz.
 
Yine bölgemizin önemli ve hassas konularından olan kadastro kaynaklı sorunlarla, Darlık ve Esenceli Mahalleleri’mizdeki mülkiyet problemlerini yeni adımlar atarak çözüme kavuşturuyoruz.
 
İlçemize hayırlı olsun. İfade ettiğimiz gibi biz Şile’yi çok seviyoruz ve Şile için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz...." diye konuştu.

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.