ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Dünya Arı Gününde Şileli Bal Üreticilerine Müjde

Dünya Arı Gününde Şileli Bal Üreticilerine Müjde

20 Mayıs 2022 Cuma

İstanbul’un ilk ve tek coğrafi işaretine sahip Şile Kestane Balı Şile ilçesinde Dünya Arı Günü bir başka kutlandı. Dünya Arı Günü'nde İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çelenk ve Şile Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Can ile Şile’de üretim yapan arıcılarla Çamlık Mercanköşk Sosyal Tesisleri'nde bir araya bir araya gelen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı bu günü tüm Şileli bal üreticilerine armağan ederek hibe destek müjdeleri verdi.

Arı Yoksa Yaşam Yok!
Şile’de ki çeşitli kurum amirlerinin ve bal üreticisi arıcıların katılımı ile bir araya gelinen Dünya Arı Günü kutlamasında, dünya genelinde hızla azalan arı popülasyonuna dikkat çekilerek; Şile’nin benzersiz doğasının korunarak, bugünden alınacak tedbirlerle gelecek nesillere en sağlıklı mirasın bırakılması gerekliliği ve Şile'de arı ürünleri üretiminde verimi artırma yolları gibi konular konuşuldu. 

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı:“Şile Belediyesi Olarak Şile Kestane Balı Üreticilerinin Daima Yanında Olacağız.”
Toplantıda üreticilere hitap eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; Şile’nin arıcılıkta İstanbul’un ilk sıradaki bal üreticisi olduğunu ve mevcut durumu daha da geliştirerek Türkiye çapında önemli bir değer üretmenin gayreti içinde olduklarını belirtti.  Konuşmasına arıların ve bal üretiminin değerini vurgulayarak devam eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı “Öncelikle Dünya Arı Günü’nü kutluyorum. Arıların dünya hayatındaki ekolojik önemi herkesçe bilinen bir gerçek. Bizler de Şile Bezi’nden sonra İstanbul’daki 2. coğrafi işareti Şile Kestane Balı üreticilerinin ürettiği bal için aldık. Bunun hakkını verebilmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından Şile’deki arıcılarımıza ve bal üreticilerimize çok ciddi hibe destekleri sağlandı. Bundan dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde de arıcılarımıza Şile’de yeni bir mekân kazandırarak, Yeniköy’de kurulacak bir AR-GE Merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Arıcılarımızın üretimine destek vererek, taşıdıkları ekonomik yükü azaltmak için Şile Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa, yapmayı sürdüreceğiz. Günleri bereketli ve kazançları da bol olsun.” ifadelerine yer verdi.

Şile Belediyesi’nden Şileli Arıcılara Müjde
Şile Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde Şileli  bal üreticilerine destek müjdeleri veren Şile Başkanı İlhan Ocaklı verilen destek içerisinde temel petek desteği, arı keki desteği gibi temel üretim malzemelerinin bulunduğunu belirtti.  Toplantı sonunda, Şile’de faaliyet gösteren bal üreticilerine sürdürülebilir doğal yaşam için arıları koruma destekleri kapsamında Şile Belediyesi tarafından arı maskesi ve körük hediye edilerek, toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.