Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakoluna Kavuştu

27 Kasım 2020 Cuma

72 km’lik uzun bir sahil bandına sahip ve konum olarak stratejik bir noktada bulunan ilçemizin Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakolu göreve başladı

Belediye Başkanlığımızın liman bölgesi marina alanında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsis ettiği binada hizmet verecek olan karakol 7 gün 24 saat denizimizi koruyarak her türlü arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirecek donanıma sahip.

İlçemiz Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakoluna tahsis edilen SGK 910 isimli bot ile denize açılıp incelemelerde bulunan Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı, Garnizon Komutanı Hv. Sv. Albay Hazel Yılmaz, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu ile birlikte kamu kurum amirleri de incelemelerde hazır bulundu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın teşekkür ve memnuniyetini dile getirdiği konuşmasının ardından Belediye Başkanımız İlhan Ocaklı, “Bugün ilçemizde mutlu günlerden birini daha yaşıyoruz. Karadeniz’e açılan kapı olan ve  72 km’lik uzunlukta sahil bandına sahip Şile’de Sahil Güvenlik Komutanlığımızın yapacağı görevlerle farklı bir huzurun içerisindeyiz. Komutanlarımızında ifade ettikleri gibi Şile karadan, havadan, denizden her noktada güven içerisinde ve denizcilik kültürü olan bir ilçe. İlçemiz artık daha huzurlu ve güvenli. Ayrıca özellikle yaz aylarında İlçemiz genelinde sahillerde uzun yıllardır alınan tedbirlerle birlikte bu yıl Sahil Güvenlik personelimizin desteğiyle sahillerimizin güvenilirliğinin daha da önem taşıyacağına inancım tamdır.”  diyerek ilçemizde kurulan Sahil güvenlik Komutanlığı  Karakolunun önemine değindi.