ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Şile Yeryüzü Pazarı Bugün Rengarenk Oldu

Şile Yeryüzü Pazarı Bugün Rengarenk Oldu

12 Aralık 2021 Pazar

Toprak Ana Günü Şile’de Doğal Tarım Meraklılarını Bir Araya Getirdi
Uluslararası Slow Food Hareketi tarafından her yıl 10 Aralık’ta tüm dünyada kutlanan Toprak Ana Günü, Şile’de de özel bir programla anıldı. İstanbul’un tescilli tek yeryüzü pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarı’nda Şile Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Şile’ye özgü yöresel lezzetler, farklı reçetelerle hazırlanmış geleneksel tarifler, geleneksel üretim teknikleriyle yetiştirilmiş mevsimlik sebze ve meyveler meraklılarıyla buluştu.
 
Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlik, Şile Belediyesi Müzik Okulu’nun müzikal dinletisiyle başladı. Özellikle tadım noktaları ve atölyeler ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi.
 
Atölyeler Rengarenk!
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılarla renklenen etkinlik, doğal ve sağlıklı gıda meraklıları açısından farklı bir deneyime dönüştü. 
 
Küçük Aile Çiftçiliği modelinin İstanbul’da ki en önemli örneği Şile Yeryüzü Pazarı. Sürdürülebilir, geleneksel ve doğal tarımın tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; "Biliyorsunuz ki Şile Yeryüzü Pazarı, İstanbul’un ilk ve tek, Slow Food tescilli Yeryüzü Pazarı olma özelliğini taşımaya ve bu marka değeri temsil etmeye devam ediyor. Küçük aile çiftçiliğinin İstanbul’da ki en önemli örneği olan Yeryüzü Pazarımızda, yine Slow Food hareketinin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle kutlanan Toprak Ana Günü etkinliğimizde sizlerle ve üreticilerimizle bir aradayız. Bugün burada farklı standlarda farklı atölyeler ile ilçemizin geleneksel lezzetlerinin farklı dokunuşlarını tadımlayacağız. Yine İstanbul’un gıda alanındaki tek coğrafi işaretini alan Şile Kestane Balımızın tadına hep birlikte bakacağız. Şile Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde tarımsal üretim, tarımsal kalkınma alanlarında da bir dizi çalışmamız ve üreticilerimize bir dizi desteğimiz olacak. Şile’nin İstanbul için geleneksel değerlerin korunduğu, anadolu kültürünün yaşatıldığı bir destinasyon olması noktasındaki gayretlerimize devam edeceğiz. Katılım sağlayan atölyelerimize, misafirlerimize, hemşehrilerimize ve üreticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şile, İstanbul’un en önemli gastronomi noktalarından biridir.
Etkinlikte yer alan tadım noktaları, ilçeye özgü yöresel lezzetleri, pazar üreticilerinin bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri farklı reçetelerle harmanlayarak katılımcılara birbirinden lezzetli tatlar sundu.

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı Balkabaklı Ekler, Yer bademli, Kıtırlı Pancar Çorbası;
Şile Borsa İstanbul MTAL öğrencilerinin hazırladığı Balkabaklı Rulo Pasta, Yöresel Yeşilliklerle Yapılmış Doğal Çörekler, Kestane Ballı ve Fındıklı Ev Baklavası; Casa Lavanda Otel tarafından özel olarak hazırlanan Lorlu ve Balkabaklı Ravioli özellikle katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Şile Kestane Balı, İstanbul’un gıda alanında Coğrafi İşaret Mahreci alan ilk ürünü…
Şile Kestane Balı, İstanbul’un gıda alanında coğrafi işaret alan ilk ve tek ürünü olmaya devam ediyor. Toprak Ana Günü etkinliğine katılan ziyaretçilerin tatma fırsatı bulduğu bu şifalı ürün, lezzetiyle ve şifalı aromasıyla kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

SLOW FOOD NEDİR ?
Slow Food, 1986'da Carlo Petrini tarafından başlatılan uluslararası bir harekettir. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığına (fast food) karşı alternatif olarak geleneksel ve yerel yemek ve yeme biçimlerini, yerel ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden hareket, Yavaş Hareketi'nin bir parçasıdır.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.