Türk Mutfağı Haftası Şile'de Kutlandı

25 Mayıs 2022 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Şile’de "Tekke Pilavı ve Sirkencebin Tadım Etkinliği" düzenlendi.

Asırlık Tarifler Şile’de Tadıldı
Şile Kent Meydanı’nda Şile Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası Tekke Pilavı ve Sirkencebin Tadım Etkinliği" programı ney dinletisi ve sema gösterisi ile başladı. Etkinlikte, Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde hazırlanan ve Anadolu’nun binlerce yıllık geleneksel yemek tariflerinin dünyaya tanıtıldığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı içinde yer alan bir menü servis edildi.

Türk Mutfağı Haftası’n Özel Tekke Pilavı, Sirkencebin ve Şerbet İkramı
Programa; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Keser, İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Tarım Müdürü Kemal Benli ile Şile Turizm, Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanı Emre Budur, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tüm Şile halkının davetli olduğu programda, Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Türk Mutfağı Haftası için özel olarak hazırladıkları tekke pilavı ve sirkencebin yanında ayrıca şerbet ikramı da yapıldı.