ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Türkiye'nin Dokuma Atlası  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahneye taşındı. Şile Bezi her zaman ki gibi göz doldurdu.

Türkiye'nin Dokuma Atlası  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahneye taşındı.  Şile Bezi her zaman ki gibi göz doldurdu.

14 Ocak 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı’nın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen “Türkiye Dokuma Atlası” projesi kapsamında özel bir sahne gösterisi hazırlandı. Modeller sahnede Şile Bezi’nin de kullanıldığı tasarımlarla arz-ı endam etti.

 

"Türkiye Dokuma Atlası Projesi", İstanbul Sabancı Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yürütülüyor. Türkiye Belediyeler Birliği, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ticaret Bakanlığı da projeye destek veriyor. Anadolu’ya özgü geleneksel dokumaları özüne sadık kalarak, modern tasarımlarla buluşturma vizyonuyla hazırlanan Türkiye Dokuma Atlası Sahnesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki gösterimiyle büyük beğeni topladı. 

 

Arzu Kaprol, Nedret Taciroğlu, Ece Ege, Tuvana Büyükçınar, Dilek Hanif, Simay Bülbül, Gülden Bilgili, Gül Ağış ve Aslı Filinta gibi ünlü tasarımcıların Türkiye coğrafyasındaki yüzyıllık dokumalardan tasarladığı kıyafetler Türkiye Dokuma Atlası Sahnesi’nde hayat buldu. Proje kapsamında Şile Bezi dokumalardan hazırlanan örnekler de Türkiye Dokuma Atlası Sahnesi’nde sergilendi. Şile Bezi şiirsel güzelliği ile dikkat çekti.


Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen proje Anadolu coğrafyasının binlerce yıllık dokuma kültürünün korunmasını amaçlıyor. Türkiye Dokuma Atlası projesi kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'in moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Panele Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da katıldı.

 

“Coğrafyamızdaki Dokuma Kültürüne İlişkin İyi Uygulama Örnekleri” konulu panelde konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sunumunda Şile Bezi'nin İstanbul'un ilk coğrafi işaretli ürünü olduğuna dikkat çekti ve yerel yönetimler olarak bu alanda yaptıkları iyi uygulama örneklerinden bahsetti. %100 saf pamuk ipliğiyle yapılan Şile Bezi’nin 14. Yüzyıldan günümüze uzanan çok önemli bir kültürel miras olduğunu söyleyen İlhan Ocaklı Şile Belediyesi’nin bu kadim değeri yaşatmak için yaptığı proje hakkında panele katılanları bilgilendirdi. 


Şileli kadınların elinde doğan Şile Bezi, bugün yine Şileli kadınlarımıza emanet…

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Şile Belediyesi olarak ninelerimizin el emeği göz nuru otantik değeri gelecek nesillere aktarmak için Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Projesi’ni başlattık. Proje kapsamında dünyaca ünlü dokuma sanatçımız ve projemizin marka elçisi Fırat Neziroğlu Şileli kadınlarımıza dokuma eğitimi veriyor.” ifadelerini kullandı.


Şileli kadınlarımıza önemli bir pozitif ayrımcılık ve önemli bir armağan: Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi…

Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Projesi kapsamında Şile’nin kırsal mahallelerinde el tezgâhlarının sesleri yeniden duyuluyor. 4 atölye ve 80 tezgâh ile yaklaşık 120 kadın geleneksel yöntemle dokumacılık yapıyor ve kooperatif sistemi vasıtasıyla ev ekonomisine destek sağlıyor.

 

Başkan İlhan Ocaklı projenin “Şile Bezi Kolektif Tasarım Merkezi” ile büyütüleceği bilgisini de ayrıca paylaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ İşbirliğinde yapılacak Şile Bezi Üretim tesisinin temelinin Mart ayında atılmasını planladıklarını söyleyen İlhan Ocaklı bu vesile ile kadın istihdamına katkı sağlayacaklarına da vurgu yaptı.

 

Şile Bezi’nin hikâyesini yazmak istediklerini belirten İlhan Ocaklı hem yurt içinde hem de dünya sahnesindeki moda organizasyonlarında Şile Bezi’nin hak ettiği ilgiyi görmesi için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.