Şile Belediyesi Dalga Sörfü Kursu ile Bir İlke Daha İmza Attı

Monday, July 12, 2021

Şile Belediyesi, Spor Akademisi bünyesinde açılan 15 farklı branşa bir yenisini daha ekledi. Profesyonel sörf eğitmenlerinin verdiği eğitime ilgi büyük olurken Şile Belediyesi açtığı bu kursla bir ilke daha imza attı.

Karadeniz’in doğal yapısı dalga sörfü için en uygun alanlardan biri… Şile sahilleri artık o dalgalarda spor yapabilen gençleri ve çocukları ile anılacak. Şile Belediyesi Spor Akademisi bünyesinde açılan dalga sörfü kursu ile hem sağlıklı bir bedene sahip olacak, hem de denizin keyfini çıkaracak olan kursiyerlerin yüzü gülüyor.

İSTANBUL'DA BİR İLK

İstanbul'da ilk defa bir ilçe belediyesi bünyesinde açılan dalga sörfü kursu olma niteliği taşıyan Şile Spor Akademisi dalga sörfü kursu, 7-18 yaş arası yüzmeyi bilen herkesi bu kursa davet ediyor. Ücretsiz verilen ve 4 ay sürecek olan eğitimin bitiminde Şile’nin dalgalı denizinde sörf yapan gençler ve çocuklar görebileceğiz.

3 tarafı denizlerle kaplı bir ülkede yaşarken yüzmeyi ve denizi iyi bilen gençlerin bulunmasının önemine vurgu yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, pandemi süresince evlerinde kalan ve teknoloji bağımlısı haline gelen genç ve çocukların sağlıklı bir bedene ve psikolojiye sahip olmalarına önem verdikleri için bu tip eğitimlerin ve faaliyetlerin süreceğini belirtti.

15 FARKLI BRANŞ, 1200 SPORSEVER!

Şile Kaymakamlığı, Şile Belediyesi, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ortak protokolüyle Şile Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şile Spor Akademisi 15 farklı branşta, 1200 öğrencisi ile çalışmalarına ve her yaş grubuna spor bilinci aşılamaya devam ediyor.