Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

23 Nisan Şile’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

24 Nisan 2024 Çarşamba

Şile Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden farklı muhteşem etkinliklerle kutladı. Şile Belediyesi etkinlik alanındaki 23 Nisan kutlamalarına birbirinden güzel gösteriler sergileyen bayramın gerçek sahipleri olan çocuklar damga vurdu.

Nice 104 Yıllara…

Çelenk sunma töreni ile başlayan ve Şile Stadındaki resmi törenle devam eden 23 Nisan kutlamaları, Şile Belediyesi tarafından planlanan ‘Sokakta Şenlik Var’ etkinliği ile taçlandı. Saat 14.00-18.00 arasında gerçekleştirilen ‘Sokakta Şenlik Var’ etkinlikleri kapsamında çocuklar birbirinden eğlenceli sahne etkinlikleri, atölyeler ve oyun grupları ile dolu dolu bir gün geçirdi.

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı: “Atam İzindeyiz, Daha Nice 104 Yıllara …”

Şile Etkinlik Alanı’ndaki coşkulu kutlamalarda konuşan Başkan Özgür Kabadayı, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı. 23 Nisan gününün, halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu 23 Nisan 1920’nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkan Özgür Kabadayı: “Milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyük. Atam izindeyiz, daha nice 104 yıllara…” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Fener Alayı ve Ozbi Konseri ile Taçlandı

Şile Belediyesince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında fener alayı da düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ve fener olan binlerce katılımcı, bando eşliğinde Şile’nin caddelerinde coşku dolu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fener alayında, bandonun çaldığı marşlara hep bir ağızdan eşlik edildi. Korteje; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile Şile Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Şile Kent Meydanı’nda düzenlenen Ozbi konseri ile adetâ doruk noktasına ulaştı. Tüm Şile halkının davetli olduğu programda 23 Nisan coşkusu Şile'de muhteşem bir konserle taçlanmış oldu. Sevilen ses sanatçısı Ozbi, Şile Kent Meydanı’nda sahne alarak şarkılarını başta çocuklar ve gençler olmak üzere tüm müzikseverler ile birlikte seslendirdi.