Şile Belediyesi “Gönül Sofrası” Dere Bölgesi'ne Kuruldu

18 Mart 2024 Pazartesi

Şile Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları kesintisiz devam ediyor. Ramazan ayında orucunu birlikte açmak isteyen mahallelileri bir araya getiren Şile Belediyesi’nin iftar çadırı Dere Bölgesi’nde kuruldu. Kervansaray Köy Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar programına yüzlerce vatandaş katılarak, oruçlarını hep beraber açtı.

Ramazan Ayı Maneviyatına İstanbul Milletvekilleri de Ortak Oldular

Geleneksel hale gelen Şile Belediyesi organizasyonu iftarlarından biri olan Dere Bölgesi iftarı, yüzlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. İstanbul Milletvekilleri Müşerref Pervin Tuba Durgut, Tuba Işık Ercan ve Hulki Cevizoğlu’nun yanı sıra Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kervansaray Köy Meydanı’na kurulan iftar sofrasında mahalle sakinleriyle buluştu.

"Teşekkürler Dere Bölgesi…'"

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, iftar sonrasında yaptığı konuşmada: "AK Parti İstanbul Milletvekillerimizin katılımıyla Kervansaray Köy Meydanı’nda Dere Bölgesi’nde yaşayan hemşehrilerimizle ve çocuklarımızla beraber gönül soframızda bir aradayız. Ramazan ayının maneviyatını ve iklimini bizlerle paylaşan ve bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah."  dedi.

İftar Çadırı Etkinlikleri ile Ramazan'ın Ruhu 7’den 70’e Doyasıya Yaşandı

Şile Belediyesi iftar çadırındaki etkinlikler arasında Kuran-ı Kerim tilaveti ve tasavvuf müzik dinletisiyle beraber çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler de yer aldı. Hacivat-Karagöz ve jonglör gösterileri, yüz boyama etkinlikleri, sosis balon dağıtımı, pamuk şeker ve Osmanlı şerbeti ve macunu gibi geleneksel lezzetlerle çocuklar için özel bir eğlence alanı oluşturuldu.