Şile Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Özel Bir Kutlama Programı Düzenledi

8 Mart 2024 Cuma

Şile Belediyesi, kökeni 1800'lü yıllara dayanan ve dünya çapında coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de Şileli kadınları unutmadı. Şi·le Beledi·yesi· tarafından Şile Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Cumhur İttifakı İlçe Başkanları, yöneti·m kurulu üyeleri·, belediye meclis üyeleri·, siyasi parti kadın teşkilat mensupları ve STK temsilcileri ile çok sayıda Şileli kadının katıldığı ‘Özel Kadınlar Matinesi Kutlama Programı’ saygı duruşu ve isliklâl marşı ile başladı, daha sonraasında Şile’ye değer katan emekçi kadınları konu alan özel bir video gösterildi.

“Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından sahnede söz alan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,
aile huzurunun ve gelecek nesillerin mimarı, toplumun temel direği kadınların gücünün her şeye yettiğinin altını çizerek: “Siz, harikasınız! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programımızda salonlara sığmayan, desteklerini her zaman hissettiğimiz Şile’mizin kıymetli hanımefendilerine teşekkür ediyorum. Kadın çalışan oranının yüksek olduğu bir belediyenin başkanı olarak, kadınlarımızın fikirleriyle, enerjileriyle, bakış açılarıyla bu güzel ilçeyi daha da güzelleştireceğiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

“Değerli Hanımefendiler, İyi ki Varsınız, Hep Var Olun!”

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle Şile Belediyesi tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada; kadınların her alanda değerli olduklarını ve başarılarıyla topluma güzellik kattıklarını belirterek, Şile Belediyesi olarak dün, bugün ve yarın daima Şile’de yaşayan genç-yaşlı tüm kadınların destekçisi olduklarını ifade etti. Eğitimden kültür sanata, ekonomiden spora farklı alanlarda Şile’de kadınların daha fazla faaliyet göstermesini de çok önemsediklerini vurgulayarak: "Bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, fedakârlığın ve emeğin, karşılıksız sevginin adı olan, her zaman yanımızda yer alan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Siz değerli hanımefendiler, iyi ki varsınız, hep var olun.” dedi.

Kadınlar Günü Özel Kadınlar Matinesi Söyleşi ve Konser ile Taçlandı

Özel Kadınlar Matinesi, protokol konuşmalarının hemen ardından, Ferda Saraçoğlu'nun Kadın Sağlığı üzerine gerçekleştirdiği etkileyici söyleşi ve sanatçı Elif Buse Doğan'ın muhteşem konseri ile zirveye ulaştı. Katılımcı kadınlar, keyifli anlar yaşayarak, bu özel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya ve Şile Belediyesi'ne içten teşekkürlerini ilettiler.