ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile'de Büyük Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile'de Büyük Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz 2024 Pazartesi


Şile Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti denizlerinde bağımsızlığın simgesi, limanların güvencesi Kabotaj Kanunu'nun 98'inci yıl dönümü ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı, Şile Liman Mevkii’nde resmi tören, denize çelenk bırakma, Kıyı Emniyeti Tahlisiye 9 gösterisi ve yüzme yarışları gibi zengin etkinliklerle kutladı.

Denizcilik Şenlikleri Büyük Coşkuyla Kutlandı

Millî bayramlar arasında yer alan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı her yıl olduğu gibi bu bayramda da Şile’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 1 Temmuz Pazartesi 10:00’da Şile Liman Mevkiinde düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı kutlamaları kapsamında, Şile Kaymakamlığı, Liman Başkanlığı ve Şile Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni 1 dakikalık saygı duruşu ile Şile Belediyesi Müzik Okulu öğrencileri eşliğinde İstiklâl Marşı okunmasıyla başladı. Kutlamalar; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Ümit Yıldırım ve Şile İlçe Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan’ın yaptığı konuşmalar ile devam etti.

“1 Temmuz Türk Denizciliğinin Bağımsızlık Mücadelesinin Dönüm Noktasıdır.”

Törende konuşan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu'nun önemini vurguladı. Türk denizciliğinin bugün ulaşmış olduğu düzeyi bu kanuna borçlu olduğumuzu ve kabotajın denizlerimizdeki bağımsızlığımız olduğunu belirten Başkan Özgür Kabadayı,: “1 Temmuz; bu önemli tarih, Türk denizciliğinin bağımsızlık mücadelesinin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Kabotaj hakkı, Türk denizcilerinin denizlerde serbest seyretme ve ticaret yapma hakkını temsil eder. Önderimiz Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün liderliğinde 1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilen kabotaj kanunu ile bu haklar resmi olarak Türk milletinin kazanımları arasında yerini aldı. Türk denizcilik sektöründeki büyüme ve gelişmenin başlangıcı olan bu tarih için Gazi Atatürk’e minnetimiz sonsuzdur!” ifadelerini kullandı.

Deniz Şehitleri için Mavi Sulara Çelenk Bırakıldı

Konuşmaların ve  denize çelenk bırakılmasının ardından ardından Şile Belediyesi Spor Koordinatörlüğü organizasyonu ile 16 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği geleneksel yüzme yarışması düzenlendi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yüzme yarışı için İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen yüzücüler büyük bir mücadele verdi. Kadınlar ve erkekler için 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda dereceye giren yarışmacılara çeşitli değerlerde armağanlar verilirken, yine kendi klasmanlarında dereceye giren yüzücülere de çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreni sonrası sona eren programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.