ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Atatürk’ün Şile Ziyaretinin 92. Yılı Saygı ve Minnetle Anıldı

Atatürk’ün Şile Ziyaretinin 92. Yılı Saygı ve Minnetle Anıldı

10 Ekim 2024 Perşembe

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini atan büyük mimar Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün Şile’ye yaptığı tarihi ziyaretin 92. yıl dönümü, 10 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen anlamlı etkinliklerle kutlandı. Şile Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başlayan anma programı, Ulu Önder Atatürk’e olan sevgi ve saygının bir kez daha vurgulandığı bir güne sahne oldu.

Atatürk’e Özlemle Yürüyüş Düzenlendi

Tören, saat 11.00’de Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan, Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Nabi Evren, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şile Şube Başkanı Hanife Telli ve Şile Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Hilmi Eren’in katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programın ardından, Şile halkı ve protokol üyeleri Atatürk Yürüyüşü ile Tarihi Tahlisiye Koğuşu’nda yapılacak anma programına katılmak üzere yürüyüşe geçti.

“10 Ekim Günü, Şile’nin Tarihinde En Anlamlı Günlerden Bir Tanesi.”

Katılımcıların Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’e olan minnet ve bağlılıklarını bir kez daha ifade ettikleri anlamlı bir etkinlik olarak hafızalardaki yerini alan programda, Şile Belediyesi Musiki Cemiyeti, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek güne duygusal bir atmosfer kattı. Günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapan Başkan Özgür Kabadayı, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün aziz Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve azimle, Şile tarihine önemli bir not düştüğünü söyleyerek şunları kaydetti: “Şile Belediyesi olarak hem böyle bir organizasyona ilk defa ev sahipliği yapmaktan hem de Atatürk’ün yolunda olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemâl Atatürk’ün 10 Ekim 1932 tarihinde Şile’yi ziyaretinin 92’inci yıldönümünü büyük bir gururla yaşıyoruz. 10 Ekim günü, Şile’nin tarihinde en anlamlı günlerden bir tanesi. Çünkü o gün Atatürk, Şile’yi ziyaret etmiş ve halkımız tarafından büyük bir sevgi ve coşku ile karşılanmıştır. Atatürk'ün bu ziyareti kuşaktan kuşağa aktarılan büyük bir onur kaynağı olmuştur. Kendisinin Şile halkına gösterdiği ilgi ve sevgi bugün hâlâ bizim için yaşamaktadır. Bugün bizlere düşen görev, bu mirası en iyi şekilde koruyup, kollayıp, özümseyip, bizden sonraki nesillere en iyi şekilde aktarmak olmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Şile Kent Meydanı’nın İsmini, Atatürk Meydanı Olarak Değiştiriyoruz.”

Başkan Kabadayı, ayrıca Şile’ye ilişkin bir de müjde duyurusu yaptı; “Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ü bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. Tabii bize bıraktığı eşsiz mirası en iyi şekilde korumaya çalışacağız. Şile Belediyesi olarak geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye Meclisimizden önemli bir karar geçirdik. Bunun müjdesini sizlere şimdiden vermek isterim. Aldığımız karar ile mevcuttaki Şile Kent Meydanı’nın ismini, Atatürk Meydanı olarak değiştiriyoruz.”

Her Yıl Aynı Coşku ve Saygıyla Düzenlenmeye Devam Edilecek

Tüm Şile halkının Şile Belediyesi davetlisi olduğu özel etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve benzersiz lider Atatürk’ün Şile’ye gerçekleştirdiği tarihi ziyareti onurlandırmak adına her yıl aynı coşku ve saygıyla düzenlenmeye devam edilecek.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.