ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Şile 2024 Yazına ‘Şile Bezi’ ile Merhaba Dedi

Şile  2024 Yazına ‘Şile Bezi’ ile Merhaba Dedi

11 Mayıs 2024 Cumartesi


Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı; Şile Belediyesi ve Şuayipli Derneği (ŞUDER) ile ortaklaşa düzenlenen ‘Yaza Merhaba’ etkinliğinde, heyecan verici  ve birbirinden müjdeli açıklamalar yaptı. Ünlü model ve sunucu Yağmur Ayaz'ın sunumunu üstlendiği etkinlikte kurulan stantlarda yöresel ürünler tanıtıldı, çocuklar için oyun alanları oluşturuldu.

Yıllar Sonra 2024 Yaz Sezonu Şile Bezi Defilesi

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile Şile Belediyesi başkan yardımcıları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen  ‘Yaza Merhaba’ etkinliğinde gerçekleşen defilede Ercan Arslan’ın 2024 Yaz Koleksiyonu izleyicilerle buluştu. Müzik direktörlüğünü Ayhan Topaloğlu’nun yaptığı defilenin koreografisi aynı zamanda sergilenen kıyafetlerin de tasarımcısı Ercan Arslan imzası taşıyor.

“Şile’de,  Şile Bezi Defilesini Çok Özlemişiz.” 

Etkinlikte söz alan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Şile Bezi’nin Şile için önemine vurgu yaparak: “Şile’de, Şile Bezi defilesini gerçekten çok özlemişiz. Bu defilede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu geceye en fazla emeği geçen, defilenin mimarı Ercan Arslan Bey’e çok büyük bir alkış istiyorum. Bundan önceki dönemlerde, yaklaşık 20 yıl önce Şile Bezi festivallerinde defileler olurdu. Mimarı da çoğunlukla Cemil İpekçi olurdu. Biz kendisini yine çağırırız ama bizim bundan sonraki Şile Bezi festivallerinin mimarı Ercan Arslan Bey olacak şimdiden duyurayım zira ben de çok beğendim ürünler çok güzel.” ifadelerini kullandı.

“Müjdeliyorum: Bu Yaz Çok Güzel, Çok Harika Bir Şile Bezi Festivali Gerçekleştireceğiz.”

Bu yaz özellikle Şile Belediyesi marifetiyle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) bünyesinde faaliyet gösteren İBB Kültür AŞ ile ortaklaşa çok güzel, çok harika bir Şile Bezi festivali gerçekleştireceklerini açıklayan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı:  “Yapacağımız Şile Bezi festivali gerek İstanbul’da gerekse de tüm Türkiye genelinde çok ses getirecek bir iş olacak. Bunu şimdiden buradan müjdelemek isterim.” şeklinde konuştu. 

“Şile Bezi Bizim için Sadece Bir Bez Değil…” 

“Toprak bugün suyunu aldı; yeşil, coşkun seller olacak ve Şile’miz 2024 yaz mevsimine çok güzel bir şekilde merhaba diyecek.” diyen Başkan Özgür Kabadayı, sıraladığı müjdeleri sürdürerek: “Özellikle Şileliler için söylüyorum, Şile Bezi bizim için sadece bir bez değil. Her Şile Bezi motifinin taşıdığı anlamın bizler için bambaşka bir önemi, hatırası ve değeri olduğunu söylemek isterim. Bir müjdem daha olacak, hayata geçirdiği cesur girişimleri ile pek çok hazır giyim ve ev dekorasyon markasının doğuşuna öncülük eden hazır giyim mağazalar zinciri ve markası Mudo Collection, Türkiye'de 27 ilde, 118 mağazası ve Fransa, Gürcistan, KKTC, Kosova, Nijerya, Özbekistan ve Rusya'da açılmış 14 yurtdışı mağazasında Şile Bezi’ni sergilemek üzere Şile Belediyesi ile işbirliği yapmak istiyor. Bizler artık Şile Bezi’ni Şile ilçe sınırları içerisinden çıkarıp İstanbul’a ve Türkiye’ye taşımak için bu ve buna benzer pek çok yenilik daha gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

“Şile Ürünlerinin Önemini Çok Geniş Kitlelere Duyurmak İstiyoruz!”

Göreve geldikleri günden beri asıl yapmak istediklerinin aslında Şile Bölgesi’nin, Şile yöresinin, Şile Bezi gibi, Şile Kestane Balı gibi, Şile Palamudu gibi, Şile Mancarlı Pidesi gibi saymakla bitmez çok kıymetli özgün Şile ürünlerinin taşıdığı önemi hem İstanbul’da hem de Türkiye’de çok geniş kitlelere duyurmak istediklerini söyleyen Özgür Kabadayı: “Şile'nin gerçek kıymetinin herkesçe anlaşılmasını sağlamak için her ne gerekiyorsa fazlası ile yapacağız. Şile’yi Şile yapan değerlerin öneminin artık herkesçe bilinmesini istiyoruz!” dedi.

Program geç saatlere kadar çeşitli sanatçıların sahne performanslarıyla devam ederken, defile sonrası ŞUDER Başkanı Necdet Kocaman tarafından katılımcılara Şile Bezi gömlek hediye edildi.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.