Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Şile Beledi̇yesi Ağva Hizmet Binası ve Ağva Kültür Merkezi Törenle Hi̇zmete Açıldı

26 Nisan 2022 Salı

Şile Belediyesi tarafından projelendirilip inşası tamamlanan Ağva Ek Hizmet Binası ve Ağva Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şile Belediyesi’nden Ağva’ya Yakışan Çok Amaçlı Bir Tesis
Şile Belediyesi’nin Ağva’ya kazandırdığı yatırımlardan biri ve Ağva’nın dokusuna uygun bir mimari ile inşa edilen Ağva Kültür Merkezi ve Şile Belediyesi Ağva Ek Hizmet Binası, sivil mimari gelenekleri ile projelendirildi. Yakuplu Caddesi’nde 720m² alana inşa edilen yapı, Ağva’lı vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlayacak alanların bulunduğu alanın yanı sıra  hizmet binasında aynı zamanda belediye hizmet birimleri de yer alıyor. Ağvalıların sosyal ve kültürel faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla inşâ edilen, tiyatro, sergi ve sanat atölyeleri gibi etkinliklere yönelik 280m² alana sahip çok amaçlı etkinlik salonu, ıslak hacimler ve servis mutfağı da yine tesis içerisinde yer alan bölümlerden bazıları.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Ağva Hizmet Binası’nın ve Kültür Merkezi’nin
  Ağvalı Hemşehrilerimize ve Şile’mize Hayırlı Olmasını Diliyorum”
Törenin açılış konuşmasını yapan  Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Kıymetli Ağvalı hemşehrilerim; güzel ilçemiz Şile genelinde; göreve geldiğimizden bu yana öz kaynaklarımız ile ilçemizi güzelleştirerek için birbirinden önemli hizmetleri halkımızın imkân ve kullanımına sunduk. Bugün de Şile Belediyesi olarak sivil mimari örneklerine uygun projelendirdiğimiz ve inşa ettiğimiz Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’mizi sizlerle beraber hizmete açmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Ağva’ya verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin haklı gururunu tüm Ağvalı hemşehrilerimizle beraber paylaşıyoruz. Tüm Ağvalı hemşehrilerimize ve Şile’mize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İftar Sofrasında Ramazan Bereketi Paylaşıldı, İlahiler Dinlendi
Konuşmaların ardından Şile Belediyesi Ağva Hizmet Binası ve Kültür Merkezi, açılış kurdelesi kesilerek saat 18.00’de hizmete açıldı. Açılışı gerçekleşen merkez kurdele kesimi sonrası Ağvalı vatandaşların beğenisine sunuldu.  Program sonrası 2.500 kişiye verilen iftarda  Şile ve Ağvalı vatandaşlar Ramazan ayının bereketini ve manevini havasını  birlikte paylaştılar. İftar programı sonrasında tasavvuf müziği sanatçısı Halil Necipoğlu’nun seslendirdiği Ramazan ilahileri vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve ilgi gördü. Birbirinden güzel eserlerin eserlerin seslendirildiği konser Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın tasavvuf müziği sanatçısı Halil Necipoğlun’a çiçek takdimi ile sona erdi.