ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Şile Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantıları Tamamlandı

Şile Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantıları Tamamlandı

11 Ekim 2024 Cuma

Şile Belediye Meclisi’nin 2024 yılı 2024, Cuma günü Şile Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturumla sona erdi. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereğince yapılan toplantıya, yeterli çoğunluk sağlanarak Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı başkanlık etti.

Gündem Maddeleri Oy Çokluğu  ile Kabul Edildi 

Şile Nikâh Sarayı'nda 11 Ekim 2024'te gerçekleştirilen 2. ve son oturumda yeterli çoğunluk sağlanarak gündem maddelerine ilişkin komisyon raporları okundu, oybirliği ve oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde kadro değişikliği, kent meydanı isim değişikliği, 2024 ek bütçe ve 2025 mali yılı bütçesi gibi maddeler yer aldı. Ayrıca imar planı değişikliği teklifleri ve itirazlar da Meclis tarafından değerlendirildi.

“Başkan İmamoğlu'ya Yapılan Haksızlığa Karşı Tek Yürek Olduğumuzu İlan Ediyoruz.”

Başkan Özgür Kabadayı, Şile halkına huzur, sağlık ve mutluluk dolu bir ay diledi. Ayrıca Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü ve Şileli tiyatro ve sinema sanatçısı İsmet Ay'ın 20. ölüm yıldönümünü saygıyla andığını belirtti. Başkan Kabadayı, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden hukuki süreçle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye uzun bir süredir adaletin ve demokrasinin sistematik şekilde zayıflatıldığı, hukukun siyasi bir baskı aracı haline getirildiği bir dönemden geçmektedir. Milletimizin iradesine rağmen, yargı eliyle bizleri görevden uzaklaştırma çabalarına tanıklık ediyoruz. Bu süreçte, Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu'ya yapılan haksızlığa ve demokratik haklarımıza yönelik tehditlere karşı tek yürek olduğumuzu ilan ediyoruz.”

2024 Yılı Ek Bütçesi ve 2025 Yılı Mali Bütçesi Oy Çokluğu İle Kabûl Edildi

Şile Belediyesi'nin 11 Ekim 2024 tarihli ayın 2.’nci ve son Meclis toplantısında, Başkan Özgür Kabadayı liderliğinde ek bütçe ile 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile onaylandı. 2024 yılı bütçesindeki yetersizlikler nedeniyle talep edilen ek bütçe, Meclis üyelerinin desteğiyle kabul edildi. Toplantı, parti temsilcilerinin görüşlerinin alınmasıyla tamamlandı.

"Şile’mizin Geleceğini Güvence Altına Almak Adına Stratejik Adımlar Atıyoruz."

Başkan Kabadayı, ek bütçenin onaylanmasının ardından şu açıklamalarda bulundu: “Bugün burada Şile’mizin 2024 yılı  bütçesi ile 2025 yılı bütçesini oylarınıza sunmak üzere görüşüyoruz. Şile Belediyesi olarak mali yapımızı, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek, kaynaklarımızı etkin kullanmak ve Şile’mizin geleceğini güvence altına almak adına stratejik adımlar atıyoruz. Beledi·ye bütçesi· ile ilgi·li· temel ilkeleri·mi·z arasında; kamu kaynağını etkili, ekonomik ve verimli kullanılması, bütçe ödeneklerinin akılcı ve kamu yararına uygun planlanması, israfın ve atıl işlerin önlenmesi, tüketime yönelik değil yatırıma ve değer yaratacak projeler için ödenek oluşturulması, personel alımından ve hizmet alımına kadar tüm bütçe kullanımlarında etkin kaynak yönetimi anlayışının uygulanması yaklaşımları yer alıyor. Bu süreçte etkin kaynak yönetimi ile mali planlama  ve analiz konuları 2025 yılı bütçemizin en temel yapı taşlarını oluşturuyor. Burada belirlediğimiz temel ilkeler Belediyemizin finansal yönetiminde rehberimiz olmuştur. Bu bütçe tüketime değil, ilçemizin uzun vadeli gelişimine hizmet edecek yatırımlara, projelere ve faaliyetlere odaklanmıştır. Ödeneklerin yıl içerisinde en verimli şekilde kullanılması için detaylı bir planlama yapılmıştır. Etkin kaynak yönetimi ilkemiz doğrultusunda Şile’nin kalkınmasına ivme kazandıracak katma değeri yüksek projeler önceliklendirilmiştir.”

Bir sonraki Belediye Meclis toplantısı 04/11/2024 tarihine saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.