ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Şile Belediyesi Kültür Atölyeleri Ağva’da ve Şile’de Başladı

Şile Belediyesi Kültür Atölyeleri Ağva’da ve Şile’de Başladı

8 Ekim 2024 Salı

Şile Belediyesi, yeni dönemdeki kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek halkın faydalanabileceği kapsamlı pek çok eğitim programını daha hayata geçirdi.

İlçe genelinde sanatın yaratıcı gücünü kullanarak katılımcıların duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmeyi amaçlayan sanat terapisi atölyesi 28 Eylül Cumartesi itibariyle Oruçoğlu Mahallesi’nde; kültür ve sanat eğitimine olan ilgiyi artırmak amacıyla da çocuklar ve yetişkinlere yönelik drama, yazarlık ve okuma atölyeleri 30 Eylül itibariyle Kültür İşleri Müdürlüğü Tiyatro Sahnesi’nde ve 8 Ekim itibariyle de Ağva Gençlik ve Kültür Merkezi Binası’nda başladı.

Katılımcıların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak, kontenjanla sınırlı ve 2 ay sürecek olan programlar şöyle:

Yaratıcı Drama Atölyesi

Eğitmen Elif Soyarslan tarafından gerçekleştirilecek Yaratıcı Drama Atölyesi, Pazartesi günleri 16.00-17.00 saatleri arasında 7-9 yaş grubu, Çarşamba günleri ise 16.00-17.00 saatleri arasında 10-13 yaş grubu çocuklarla buluşacak. Bu atölyede, çocukların rol oynama ve doğaçlama teknikleri kullanarak kendilerini keşfetmeleri sağlanacak.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

Eğitmen Betül Âşık tarafından yürütülecek Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Salı günleri 11.00-13.00 saatleri arasında yetişkinlere yönelik olarak düzenlenecek ve katılımcılar yazma becerilerini geliştirirken yaratıcı fikirlerini kaleme alma öykü, hikaye, roman ve senaryo çalışmaları gerçekleştirerek, potansiyellerini ortaya koyma sağlama fırsatı bulacaklar.

Kitap Okuma Atölyesi

Eğitmen Betül Âşık tarafından yürütülecek Kitap Okuma Atölyesi, Perşembe günleri 11.00-13.00 saatleri arasında yetişkinler için gerçekleştirilecek ve katılımcılar grup içinde belirlenen bir kitabın hafta içinde okunması ve ardından üzerinde tartışılması ile edebi eserleri derinlemesine inceleme fırsatı bulacak, tartışmalar ve analizler eşliğinde okuma deneyimlerini zenginleştirecekler.

Sanat Terapisi Atölyesi Oruçoğlu Mahallesi’nde Başladı

Kişinin duygularını ifade etmesi ve içsel dünyasını keşfetmesi için güçlü bir yol sunan Sanat Terapisi Atölyesi de Psikolog Dila Ezer yönetiminde 28 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Oruçoğlu Mahallesi’nde başladı. Şile halkı, bu atölye ile sanatın iyileştirici gücünü keşfetmeye davet ediliyor.

Atölyelerin adresi: Şile Bezi El Sanatları Merkezi, Gökçe Deniz Sokak No: 3

Detaylı bilgi ve kayıt için: https://sile.bel.tr/guncel/duyurular/atolyelerimiz-basliyor

Kültür Atölyeleri Ağva’da Da Halkın Hizmetinde

8 Ekim’de Ağva’da başlayan çocuklar ve yetişkinler için drama, yazarlık eğitimleri ve okuma atölyelerine de katılım sağlanabilir.

Yaratıcı Drama Atölyesi (Çocuk)

Sezen Demirkol’un eğitmenliğinde düzenlenecek Yaratıcı Drama Atölyesi, 7-9 yaş grubu için Salı günleri, 10-13 yaş grubu için ise Perşembe günleri saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Atölyeye katılan çocuklar, drama yoluyla yaratıcılıklarını keşfetme ve geliştirme fırsatı bulacaklar.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi (Yetişkin)

Eğitmen Betül Âşık tarafından yürütülecek Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Çarşamba günleri : 14.00-16.00 saatleri arasında yetişkinlere yönelik olarak düzenlenecek ve katılımcılar yazma becerilerini geliştirirken yaratıcı fikirlerini kaleme alma öykü, hikaye, roman ve senaryo çalışmaları gerçekleştirerek, potansiyellerini ortaya koyma sağlama fırsatı bulacaklar.

Kitap Okuma Atölyesi (Yetişkin)

Eğitmen Betül Âşık tarafından yürütülecek Kitap Okuma Atölyesi, Çarşamba günleri 11.00-13.00 saatleri arasında yetişkinler için gerçekleştirilecek ve katılımcılar edebi eserleri derinlemesine inceleme fırsatı bulacaklar.

Atölyelerin adresi: Ağva Gençlik ve Kültür Merkezi Binası

Ağva Atölye Kurs Ön Kayıt Formu için:

https://sile.bel.tr/basvurular/agva-atolye-basvuru

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.