Şile’de Balıkçılar 'Vira Bismillah' Diyerek Sezonu Açtı

31 Ağustos 2024 Cumartesi

Denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle birlikte, Şile Belediyesi, su ürünleri av sezonunu Şile Limanı'nda gelenekselleşen bir etkinlikle kutladı.

Şile’de Balıkçılar Törenle ‘Vira Bismillah!’ Dedi

Şileli balıkçılar, av yasağının sona ermesi dolayısıyla "Vira Bismillah" diyerek denize açıldı.
Türkiye genelinde 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı sona erdi. Yasağın kalkmasının ardından Şile’de, 2024-2025 su ürünleri av sezonu için bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programa, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Liman Başkanı Ahmet Serkan Yılmaz, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ahmet Yıldırım, Şile Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu kurum amirleri, muhtarlar, balıkçılar, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“2024 Balıkçılık Sezonu Açılış Programımızda Hep Birlikte “Vira Bismillah!” Diyoruz.”

31 Ağustos Cumartesi 18:00’de Şile Liman Mevkii’nde Şile Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, balıkçılığın Şile'nin tarihsel, kültürel ve ekonomik yapısındaki vazgeçilmez yerini vurgulayarak: “Şile Limanı'nda düzenlediğimiz coşkulu bir törenle, dualar eşliğinde yeni av sezonumuzu açtık! Yeni sezonun bereketli geçeceğine dair büyük bir umut taşıyoruz. Tüm balıkçılarımıza bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyoruz, Vira Bismillah!” ifadelerini kullandı.

“Şile Balıkçı Emekçilerinin İlçe Ekonomisi ve Gastromonisine Katkıları Çok Büyük.”

Başkan Özgür Kabadayı, denizden rızkını kazanan Şile balıkçılarının ilçe ekonomisi ve gastronomisine büyük katkılar sağladığını vurgulayarak: “4,5 aylık hasret bugün sona eriyor. Şile’de balıkçılık, Karadeniz’in bereketli sularının sunduğu doğal zenginliklerle Türkiye’nin en önemli balıkçılık ve su ürünleri merkezi olmayı sürdürecektir. Şile Belediyesi olarak, doğal mirasımızı koruma ve geliştirme yolculuğumuzda balıkçı emekçileri ve esnafı bize ilham ve güç veriyor.” dedi.

Tören, protokol üyeleri ve balıkçıların denize açılmasıyla son buldu.