Şile’de İlaçlama Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

16 Temmuz 2024 Salı

Şile Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçenin her köşesinde sivrisinek ve haşere sorunlarına karşı kapsamlı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Vektörle mücadeleyi kontrol altında tutmak için gerçekleştirilen uçkun ilaçlama çalışmaları Şile’de 10 ayrı bölgede, 5 uzman personel ile yapılıyor.

Halk Sağlığını Korumak için Düzenli İlaçlama

Artan sıcaklıklarla birlikte haşere ve sinek popülasyonunun artması, Şile Belediyesi'ni harekete geçirdi. Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, cadde, sokak, dere yatakları ve bataklık bölgelerde ilaçlama yaparak halk sağlığını korumayı amaçlıyor. Şile genelinde periyodik olarak gerçekleştirdikleri gece ULV çalışmaları kapsamında şu ana kadar 62 mahallede rutin periyotlarla ilaçlama yapılırken, uçkun mücadelesi çalışmaları planlanırken ekolojik denge de göz önünde bulundurularak çevre ve halk sağlığını tehdit etmeyecek periyotlar belirlenmekte.

İlaçlama ile Kesin Sonuç Hedefleniyor

Açık alanlarda su ile karıştırılan solüsyon ve araca monte edilen büyük kapasiteli ULV cihazı ile uçkun ilaçlaması yapılmakta. ULV ile solüsyonu havada 8-10 saat kalacak şekilde partiküllere bölerek hava ile temas süresini uzatmak ve solüsyon yere indiğinde de etkinliğini sürdürmesi sağlanarak ilaçlamada kesin sonuca gidilmesi hedefleniyor.

Periyodik Çalışmalarla Sürekli Koruma

Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini ve mahalle sakinlerinin herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtirken, ilaçlamanın halk sağlığı için kritik öneme sahip olduğunun ve bu çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çiziyor. Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerden, uçkun ilaçlama talepleriniz için 444 74 53 numaralı iletişim hattını arayarak kayıt oluşturabilirsiniz.