20 Kasım 2024 Çarşamba
Şile Belediyesi ile Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Sürdürülebilir Kaynak ve Atık Yönetimi Paneli" 20 Kasım’da Şile Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşti. Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, "Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı" mottosuyla sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmayı hedefledi.
Gıda Atıkları ve Sürdürülebilirlik Vurgusu
Etkinlikte konuşan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, çevresel sürdürülebilirliğin ve kaynak yönetiminin yerel yönetimlerin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, gıda atıklarının azaltılmasının ekonomik ve çevresel faydalarına dikkat çekti. Kabadayı, “Geri dönüşüm, enerji üretimi ve kompost gibi uygulamalar sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurlarıdır. Doğal kaynaklarımızı koruma ve çevre dostu projelerle gelecek nesillere aktarım konusunda kararlıyız.” dedi.
“Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa etmek Hepimizin En Önemli Sorumluluğu.”
Şile’nin doğal güzelliklerini koruyarak çevre bilincini yaygınlaştırma kararlılığında olduklarını söyleyen Başkan Kabadayı; “Sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek hepimizin en önemli sorumluluğu. Atıkları yalnızca bir sorun değil aynı zamanda bir fırsat olarak görme anlayışı sürdürülebilir kalkınma için çok büyük fırsat taşımakta. Şile Belediyesi olarak, çevresel sürdürülebilirlik ve doğal kaynakların korunması konusundaki hassasiyetimiz ile hareket ediyoruz. Bu anlamlı etkinliği Özyeğin Üniversitesi gibi değerli bir paydaş ile gerçekleştirmekten çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu vizyona katkı sunan tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ve benzer etkinliklerin hepimiz için ilham verici ve faydalı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Uzmanlar ve Atölye Çalışmalarıyla Yenilikçi Çözümler
Panelde Özyeğin Üniversitesi’nden Deniz Eren, kurumsal sürdürülebilirlik vizyonunu vurgularken, HSE Mühendisi Arda Küçük, gıda atıklarının çevresel etkilerine dair çözüm önerileri sundu. Çevresel danışman Erdi Tüzün ise atık yönetiminde yenilikçi yaklaşımları anlattı. Panelin ardından düzenlenen atölyelerde, katılımcılar su ve gıda atıkları üzerine pratik çözümler geliştirme fırsatı buldu.
Sürdürülebilir kaynak yönetimi konusunda hem farkındalık oluşturan hem de somut öneriler sunarak katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan etkinlik sonunda Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, panelde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek, hediye ve çiçek takdiminde bulundu.