ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Şile Kuzey Ormanlarında Maden Yağmasına Karşı Sesini Yükseltti

Şile Kuzey Ormanlarında Maden Yağmasına Karşı Sesini Yükseltti

14 Mayıs 2024 Salı


Şile’de madenci şirkete ÇED toplantısı yaptırılmadı. HD Agrega Madencilik’in Şile’ye bağlı Teke Köyü’nde yapmak istediği ÇED toplantısı, doğasever yaşam savunucularının girişimiyle engellendi.

Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Girişimine Hayır!

İstanbul’un temiz hava ve su kaynağı olan Kuzey Ormanları'nı tahrip eden madencilik faaliyetleri devam ediyor. HD Agrega Madencilik, bugün İstanbul Şile’ye bağlı Teke Köyü’nde halk katılım toplantısı düzenlemek istedi. Ancak gerçekleştirilmesi planlanan toplantıdan önce bir araya gelen Teke Köyü halkı, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Şile muhtarları ve Şile Çevre Derneği ÇED toplantısı yapılmasına izin vermedi.

“Şile’nin Yeşilini ve Doğasını, Şilelilerimizin Desteğiyle Koruyacağız!”

Şile, Teke Mahallesi’nde yapılması planlanan kalker ocağı ve kırma eleme tesisine karşı sesini yükselten Şile Çevre Gönüllüleri Derneği, çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri muhtarlar, Teke ve civar köy sakinleri ile birlikte çok sayıda vatandaş, doğa katliamına yol açacak maden ocağı yapımına “Dur!” uyarısında bulundu. 

“Hem İBB Hem de Şile Belediyesi Olarak Biz Bu Girişimin Tamamen Karşısındayız.”

Protesto eylemine katılarak, Teke Köyü sakinlerine ve doğaseverlere destek veren Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Şile’nin yeşiline ve doğasına, Şile sakinlerinin desteğiyle sonuna dek sahip çıkarak, koruyacaklarının altını çizdi. Şile doğasına, tarımına ve turizmine zarar verecek her türlü girişime karşı olduklarını belirten Belediye Başkanı Özgür Kabadayı: “Özellikle Şile’nin bir evladı olarak benim bu oluşuma kesinlikle karşı olduğumun net bir şekilde bilinmesini isterim. Çevredeki doğal güzellikleri ve özellikle yeşilliği korumak için uğraş veren çevreci bir belediye ve belediye başkanı olarak, İstanbul’un Kuzey Ormanları'nı tahrip eden tüm madencilik faaliyetlerine olumsuz bakıyoruz. Çünkü Teke Köyü’ünde gelecekte bir Üvezli olmasını istemiyoruz, bu bölgede bizim çocuklarımıza bırakacağımız emanetler var. Bu emanetleri de en etkin şekilde savunacağız. Bu noktada hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de Şile Belediyesi olarak biz bu girişimi kabul etmiyor ve protesto ediyoruz. Buradan çıkarılacak olan madenin köylümüze yaramayacağını önceki tecrübelerimizden biliyoruz. İstanbul’u besleyen Melen Suyu’nu da tahrip edeceği için bizler daima Teke Köyü’nün ve Teke Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımızın arkasındayız.” ifadelerine yer verdi.  


 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.