ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Şile’nin Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Şile’nin Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

7 Ekim 2024 Pazartesi

Şile’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü, Şile Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anlamlı bir törenle kutlandı. Törene Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Bülent Güvenç ve Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı başta olmak üzere ilçenin önde gelen protokol üyeleri katıldı. Törende Şile’nin kurtuluşu bir kez daha gururla anıldı ve bağımsızlık mücadelesinin önemi vurgulandı.

"Şile’nin Kurtuluşu, Birlik ve Beraberliğimizin Kıymetini Hatırlatıyor."

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Kabadayı, şunları ekledi: “Bugün burada, bağımsızlık için yapılan fedakârlıkların anlamını bir kez daha derinden hissediyoruz. Şile’nin özgürlüğü, bizlere bir kez daha birlik ve beraberliğimizin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şile’mizin kurtuluşu kutlu olsun.”

Şehitlik Anıtı Önünde Anlamlı Program

Şile’nin kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri ise saat 12.00’de Şile Kent Meydanı'ndaki Şehitlik Anıtı önünde başladı. Program, Şile Belediyesi Müzik Okulu’nun sunumuyla başladı ve ardından saygı duruşu ile İstiklâl Marşı okundu. Açılış konuşmalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı öğrenciler şiir dinletisi gerçekleştirdi. Hüseyin Keçeci Camii ve Ağva Ahmet Çelebi Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu ve tören sonunda helva dağıtıldı.

“Bizlere Düşen Atalarımızın Emanetine Sahip Çıkmak ve Şile’mizi Daha İleriye Taşımaktır.”

Törende konuşan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, 7 Ekim tarihinin yalnızca Şile’nin kurtuluşu olmadığını vurgulayarak, “Bugün Şile’mizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birini; kurtuluşumuzun 102. Yıldönümünü gurur ve minnetle kutlamak için bir araya geldik. Şile’nin tarih boyunca uğradığı istilalar, kuşatmalar ve savaşlar bu toprakların ne denli stratejik ve kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Bu toprakların asıl sahipleri olan bizler, esarete asla boyun eğmedik. Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından, 7 Ekim 1922 tarihinde Türk ordusunun kahraman süvari birlikleri Şile’yi İngiliz işgalinden kurtardılar. Şile’nin o gün yeniden Türk Bayrağına kavuşması, aynı zamanda bağımsızlığın ve özgürlüğün tekrar simgesi haline gelmiştir. Şile; Cumhuriyetin ilanı ile ilk belediyelerden birine kavuşarak, Cumhuriyet Türkiyesi’nin modernleşme sürecine katkı sağlayan öncü yerleşimlerden biri haline gelmiştir. Bugün bizlere düşen görev, bu toprakları canları pahasına savunan atalarımızın emanetine sahip çıkmak ve Şile’mizi her alanda daha ileriye taşımaktır. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şile’mizin kurtuluşu kutlu olsun.” diye konuştu.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.