Şile Yeryüzü Pazarı'nda Anneler Günü Coşkusu

12 Mayıs 2024 Pazar

Şile’de, yeni dönemde anlamlı ve özel günlerde ev sahipliği yapacağı ücretsiz etkinliklerle her yaştan Şileli’ye unutulmaz anlar yaşatacak olan Şile Belediyesi, Anneler Günü’nde Şile Yeryüzü Pazarı’nda dopdolu bir programla ziyaretçilerini ağırladı.

“Zübeyde Annemiz, Şehit ve Gazi Annelerimiz Başta Olmak Üzere Bütün Annelerimizin Anneler Gününü Kutlarım.”

Etkinlik kapsamında annelerle bir araya gelen Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı yaptığı konuşmada, Şile Belediyesi olarak kadınları her alanda sonuna kadar destekleyeceklerini aktararak: “Günün anlam ve önemine dair konuşma yapmaya kelimeler yetmez. Bunu yaşamak lâzım. Tabii ben bu günü annesi olmayan bir vatandaş olarak herkesten biraz daha buruk şekilde kutluyorum. Başta Zübeyde Annemiz olmak üzere bütün şehit ve gazi annelerimizin ve tüm annelerimizin Anneler Gününü kutlarım. Annelerimize iyi bakalım, onlar bizim medar-ı iftiharımız (övünme sebebimiz). Annelerimiz bizim her şeyimiz. Hepimiz annemize en iyi şekilde bakmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Şile Yeryüzü Pazarı-Şile Earth Market’te Şenlik Gibi Anneler Günü Yaşandı

Yerli üreticilerin geleneksel tarım yöntemleriyle, tamamen atalık tohumlar kullanarak ürettikleri mahsulleri, doğrudan halka sundukları bir pazar olan Şile Yeryüzü Pazarı-Şile Earth Market, Şile’de her hafta birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaparken, Anneler Günü için özel olarak hazırlanan ve Şile Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi, Şile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ağva Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi, Ovacık Kadın Tohum Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Halk Eğitim Müdürlüğü gibi kuruluş ve STK’ların içerik desteği sunduğu programla da dikkat çekti. Müziğe yetenekli gençleri ve çocukları eğitmek amacıyla kurulan Sinan Deniz Akbay yönetimindeki Şile Belediyesi Müzik Okulu öğrencilerinin muhteşem performansı ile başlayan anne çocuk etkinlikleri, tespih çiçeğinden annelere bileklik, yağlı boya ve puzzle atölyelerine kadar geniş bir yelpazede sunularak ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.