ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Şile'de Dünya Kadın Çiftçiler ve Gıda Günleri Etkinliği

Şile'de Dünya Kadın Çiftçiler ve Gıda Günleri Etkinliği

18 Ekim 2024 Cuma

Şile Yeryüzü Pazarı’nda 10.30-12.00 saatleri arasında Şile Belediyesi koordinasyonunda geniş bir katılımla gerçekleştirilen 15 Eki·m Dünya Kadın Çi·ftçi·ler Günü ve 16 Eki·m Dünya Gıda Günü etki·nli·ği· programına; Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Konuşkan ile kooperatif temsilcileri, Şile Belediyesi birim müdürleri ve hem bölgenin üretici kadınları hem de geniş bir halk topluluğu katılım gösterdi. 

Kadın Çiftçilerle Toprağın Gücü Buluştu

Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda Günü kapsamında Şile Yeryüzü Pazarı'nda düzenlenen etkinlik, kadın çiftçilerin emeği ve toprağın bereketini bir araya getirdi. Yerel yöneticiler ve üretici kadınların katılımıyla gerçekleşen programda, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliğinin önemi vurgulandı. Kadın çiftçilerin topluma ve ekonomiye katkıları takdir edilerek, gıda üretiminin sürdürülebilirliği üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca kırsal kadınların tarımsal üretime sağladığı katkıları tanıtmak ve gıda eşitsizliklerine dikkat çekildi.

“Çiftçilerimiz ve Üreticilerimiz, Şile Köylerimizin Kalkınma Potansiyelinin Kilit Taşıdır.”

Etkinlikte konuşan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı; hem kadın emeğinin gücünün hem de gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğinin öneminin altını çizerek, Şile Yeryüzü Pazarı'nın sürdürülebilir tarımın, sağlıklı gıdanın ve yerel üretimin en güzel örneği olarak varlık gösterdiğini belirtti ve “Bu topraklarda yüzyıllardır geleneksel üretim yapan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, köylerimizin kalkınma potansiyelinin kilit taşıdır. Bizler, kırsal kalkınmanın ve sürdürülebilir bir geleceğin bu emekle mümkün olabileceğine inanıyoruz. Kadın emeği hem tarımsal üretimde hem de aile ekonomisinde ayrı bir yer tutmakta. Burada Şile’mizdeki kadın üreticilerimizin doğaya olan bağlılıkları ve geleceği şekillendiren vizyonları ile iftihar ediyoruz.” diye konuştu. Şileli çiftçilerin özverili çalışmalarını ayakta alkışladıklarını aktaran Başkan Kabadayı, “Gelecek hedeflerimizde Şile’de doğal üretimi ve tarımsal çeşitliliği koruyarak Şile’nin kırsal kalkınma potansiyelini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çok yakında Mercan Köşk tesislerimizde kadınlarımız ile  yeni bir istihdam projemizi hayata sokağız.” dedi ve sözlerini kadın emeğini ve genç üreticilerin katılımını teşvik ederek toplumsal dayanışmayı artıracaklarını söyleyerek noktaladı.

Gıda Eşitsizliklerine Odaklanma, Tarım ve Gıda Güvenliğine Katkılarına Vurgu

Dünya Kadın Çiftçiler Günü (15 Ekim), kırsal kadınların tarım ve gıda güvenliğine katkılarını vurgularken zorluklarına dikkat çekerken, Dünya Gıda Günü (16 Ekim) ise gıda güvenliği ve açlıkla mücadeleye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ilan edilmiştir.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.