ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Büyük Taarruz’un 102.’nci Yıldönümü Şile’de Gururla Kutlandı

Büyük Taarruz’un 102.’nci Yıldönümü Şile’de Gururla Kutlandı

30 Ağustos 2024 Cuma


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü Şile genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Zafer Korteji ile başlayan kutlamalar, gün boyu devam eden çeşitli etkinliklerle tüm ilçeyi sardı. Şile ve Ağva, millî birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde yaşadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Şile’de ve Ağva’da!

Benzersiz lider Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün Başkomutanlığında, 30 Ağustos 1922’de kesin zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un yıldönümü, Şile’de ve Ağva’da büyük bir gururla kutlandı. Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi, Şile’nin dört bir yanında tekrar hatırlandı ve kutlamalara damgasını vurdu.

“Türk Milleti, İstiklâli için Son Damlasına Kadar Mücadele Etti.”

Sabah saatlerinde Şile Kaymakamlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Büyük Zafer’in 102. yılında Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Mehmet Sutaşır, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, jandarma ve emniyet yetkilileri, Şile protokolü, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Özgür Kabadayı, konuşmasında, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarının, "Ya İstiklâl, Ya Ölüm!" parolasıyla bağımsızlık mücadelesine giriştiklerini ve Aziz Türk Milleti’nin istiklâli uğruna kanının son damlasına kadar mücadele edeceğini gösterdiklerini ifade etti. 

Büyük Zaferin Yıl dönümü Şile’de Birlikte Kutladı

Şile Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programları, her yaştan Şile halkının katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Üvezli Mahallesi’nden Şile Limanı’na uzanan araç korteji ile başlayan etkinlikler, akşam saatlerinde Zafer Korteji ile devam etti. Şile Kent Meydanı’ndan başlayarak Üsküdar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüş, zaferin ruhunu tüm Şile’ye taşıdı

Ağva’da Poli Rock Rüzgârı

Ağva’da ise, Türkiye’nin ilk rock korosu PoliRock, 21:00’de Ağva Meydanı’nda sahne aldı. Yerli ve yabancı rock şarkılarından oluşan repertuarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan PoliRock, Ağva’da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Şile’de Zafer Gecesi: Sahnede Şileli Rapçi Fuat ve Bora Duran

Zafer Bayramı etkinlikleri, Şile Kent Meydanı’nda Şileli rap sanatçısı Fuat’ın 21:45’te başlayan konseri ve ardından Bora Duran’ın 22:45’te sahne almasıyla devam etti. Şile’de gece boyunca süren etkinlikler, Zafer Bayramı coşkusunu doruğa çıkardı.

“Büyük Zafer 102. Yılında!”

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı,  konser sırasındaki sahne konuşmasında: “Ulu önder Gazi Mustafa Kemâl Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh!" ilkesiyle yola çıktığı memleket hedefi doğrultusunda, bu toprakları bize vatan yapan şanlı zaferimizin 102. yılında, Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için çok çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Şile halkının ve Aziz Milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bu cennet vatan uğruna canla başla mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemâl Atatürk olmak üzere tüm kahraman silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı gecede Şile halkı ile Zafer Bayramı coşkusunu paylaşan ve bu önemli günü onurlandıran PoliRock grubu üyelerine, Fuat’a ve Bora Duran’a da özel teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkçe Rap’in Gücü Şile’de Fuat Ergin ile Hayat Buldu

Türkçe sözlü rap müziğinin popüler isimlerinden Fuat Ergin; memleketi Şile’de enerjisiyle izleyicileri adetâ büyüledi. Sevilen rap sanatçısı Ergin, dinleyicileriyle kurduğu güçlü bağ ile sahnede müzikal bir şov sundu. Benzersiz performansı sadece şarkılarıyla değil aynı zamanda sahne hakimiyeti ve enerjik tavırlarıyla da izleyenleri mest etti. Şile Kent Meydanı’ndaki sahneyi her parçasında adım adım dolduran Fuat, Şile'yi coştururken dinleyicilerine de unutulmaz bir gece yaşattı.

Bora Duran’dan Şile'de Müzik Dolu Bir Gece

Fuat Ergin’in ardından sahneye çıkan Bora Duran, 22:45’te başlayan performansıyla Şileli müzikseverleri büyüledi. Kendine has tarzı ve duygusal şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan Duran, sahnedeki samimi ve sıcak tavırlarıyla da büyük alkış aldı. Parçalarındaki içtenlik ve sahne enerjisi, Şile’nin geceye olan ilgisini artırırken, dinleyiciler Bora Duran’ın her şarkısına ayrı bir coşkuyla eşlik etti. Sanatçının muhteşem performansı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılında Şile’de müzik dolu bir gecenin en özel anlarından biri olarak hafızalara kazındı.

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.