ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Zeki Müren Şile'de Saygıyla Anıldı

Zeki Müren Şile'de Saygıyla Anıldı

28 Eylül 2024 Cumartesi


Şile Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin ölümsüz ismi ve “Sanat Güneşi” olarak anılan Zeki Müren’i, vefatının 28. yıldönümünde özel bir etkinlik ile andı. Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan değerli sanatçıya ithafen düzenlenen “Zeki Müren’i Anma Gecesi” 28 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00’de Şile İBB Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Anma programına Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Başkan Yardımcısı Berna Avcı, müzisyen Ali İhsan Kısaç ve çok sayıda sanatsever katılım gösterdi.

Başkan Kabadayı: "Zeki Müren, Şile’ye Bıraktığı Anılarla Gönlümüzde Taht Kurmuştur."

Anma etkinliğinde konuşan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, katılımcılara ve Şile’deki eğitim kurumlarının müzik öğretmenlerinden oluşan orkestraya teşekkürlerini sundu. Başkan Kabadayı, geceye katkıda bulunan sanatçılara çiçek takdim ederek şükranlarını iletti. Başkan Kabadayı konuşmasında: “1960’lı yıllarda Şile, İstanbul’un Bodrum’u olarak anılırken, Türkiye’nin en büyük sanatçılarından biri olan Zeki Müren, memleketimizde vakit geçirir, günlerini yakın zamanda yeniden açacağımız Artistler Kahvesi’nde değerlendirirdi. Zeki Müren, sadece eserleriyle değil, Şile’ye bıraktığı anılarıyla da gönlümüzde özel bir yer edinmiştir. Bizler, bu eski Şile’yi yeniden canlandırmak ve çocuklarımıza Şile’nin geçmişte ne kadar güzel bir yer olduğunu aktarmak istiyoruz. Bu anlamlı anma programının gerçekleşmesinde emeği geçen Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü personeline, katkı sunan herkese ve bu özel geceye katılan tüm sanatseverlere teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Zeki Müren’in Eserleri Şile’de Yankılandı

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen anma gecesinde, Zeki Müren’in en sevilen eserleri seslendirildi ve katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. 1960’lı yıllarda yaz aylarını Şile’de geçiren şarkıcı, besteci, söz yazarı ve oyuncu Zeki Müren’in Türk müziğine kattığı değerler bir kez daha hatırlandı. 1991 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanı ile ödüllendirilen sanatçı, Türk Sanat Müziği’ne olan katkıları ile hafızalardaki yerini korumaya devam ediyor. Bilindiği üzere, usta sanatçı 24 Eylül 1996 tarihinde aramızdan ayrılmıştı.


 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.