Tour Of İstanbul’un 2. Etabı Başkan Kabadayı'nın Startıyla Şile'de Başladı

13 Eylül 2024 Cuma

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Spor Toto, Union Cycliste Internationale ve Şile Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen uluslararası şehir bisiklet turu Tour of İstanbul'un ikinci etabı, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın start bayrağını sallamasıyla Şile’de resmen başladı.

"Bisiklet Sporuna İlgi Hem Yerelde Hem Küresel Düzeyde Artıyor."

Başkan Kabadayı, açılış konuşmasında İstanbul’un spor altyapısını güçlendirmek ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma kapasitesini artırmak amacıyla İBB’nin sağlıklı yaşamı teşvik eden etkinliklerinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kabadayı:  “Hedefimiz, Şile’yi İstanbul’un spor turizminin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek. Spor İstanbul’un katkılarıyla bisiklet sporunu her yaştan İstanbullunun ve Şileli’nin hayatına entegre ederek, ilçemizin doğal güzelliklerini pedallayarak keşfetme fırsatı sunmayı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan ayrıca, Tour of İstanbul’un İstanbul ve Şile’nin tarihi ve doğal zenginliklerini sporla buluşturduğunun da altını çizdi.

Dünyanın Etaplı Tek Uluslararası Şehir Bisiklet Turu Şile’de

Dünyanın prestijli bisiklet yarışlarından biri olan Tour de France’da yer alan takımların da katılımıyla gerçekleşen Tour of İstanbul’un ikinci etabı bugün Şile’de başladı. 137,8 kilometrelik zorlu parkur, Şile Limanı’ndan saat 11.00’de start aldı.

Dört Etap Dört Farklı Heyecan

Tour of İstanbul, Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) takviminde 2.1 ME kategorisinde yer alıyor ve 12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında dört farklı etapta gerçekleşiyor: Etap 1: Çatalca - Çatalca, Etap 2: Şile - Şile, Etap 3: Beykoz - Polonezköy, Etap 4: Yenikapı - Yenikapı.

İkinci Etap Şile’den Start Aldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışın Şile etabı, UCI tarafından 2.1 kategorisine yükseltilmiş durumda. 11.00'de Şile Limanı’ndan başlayan yarışta sporcular, 137,8 kilometrelik parkurda performanslarını sergiledi. Sports TV’den de canlı yayınlanan yarış, Şile’ye büyük bir sportif hareketlilik kazandırdı. İlk kez 2023’te düzenlenen Tour of İstanbul, bilindiği gibi iki kıta arasında yapılan tek uluslararası bisiklet yarışı olma özelliğine sahip. 15 ülkeden 22 takımın katıldığı, 4 Etaptan oluşan Tour of İstanbul Şile etabında yarışı tamamlayan genel klasman sporcuları Mathieu Burgaudeau altın, Alessandro Romele gümüş ve Magnus Bak Klaris ise bronz madalya aldı. Dereceye girerek madalya almaya hak kazananlara ödülleri  Şile Limanı’nda düzenlenen törenle kendilerine takdim edildi.