Etüt ve Proje Müdürü- Ertan POTORİ
Ertan POTORİ
İLETİŞİM BİLGİLERİ | |
4447453 - Dahili: 440 | |
Şile |
ÖZGEÇMİŞ
1984 yılında Kosova/Prizren’de doğmuştur. Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, mimarlık bölümünde 2007 yılında tamamlamıştır.
Çalışma hayatına 2007 yılında başlamıştır. 2007-2014 yılları arasında özel sektörde; restorasyon proje ve uygulama, mimari tasarım ve uygulama, iç mimari tasarım ve uygulama, endüstriyel yapıların proje ve şantiye sürecinde mimar olarak görev aldı. 2014 yılında Şile Belediyesi’nde mimar unvanı ile çalışmaya başlamış ardından 2015-2019 yılları arasında Etüt Proje Şefi olarak görevine devam etti.
2019 tarihi itibariyle de Etüt Proje Müdürü olarak çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.
YÖNETMELİKLER VE HİZMET STANDARTLARI
ETÜT ve PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Şile Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2–(1) Bu Yönetmelik, yürürlükteki ilgili mevzuat çerçevesinde Şile Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile işleyişini kapsar.
Dayanak
MADDE 3- Etüt Proje Müdürlüğüne ait bu yönetmelik; 3194 sayılı İmar Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve yürürlükteki diğer ilgili diğer mevzuat hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 – (1) Bu yönetmelikte geçen;
a) Belediye :Şile Belediyesi'ni,
b) Başkan :Şile Belediye Başkanı'nı,
c) Başkanlık :Şile Belediye Başkanlığı’nı,
d) Encümen :Şile Belediye Encümenini
e) Meclis :Şile Belediye Meclisi
f) Başkan Yardımcısı :Şile Belediye Başkan Yardımcısı'nı,
g) Müdürlük :Etüt Proje Müdürlüğünü' nü,
h) Müdür :Etüt Proje Müdürü' nü,
i) Personel :Etüt Proje Müdürlüğü’ne bağlı çalışanların tümünü,
j) Yönetmelik :Etüt Proje Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğini ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Teşkilat ve Bağlılık
Teşkilat
MADDE 5-
1) Etüt Proje Müdürlüğü; üst yönetici olarak Belediye Başkanına veya Belediye Başkanının görevlendirdiği ve yetki verdiği Başkan Yardımcısına bağlı olarak çalışmalarını sürdürür.
2) Etüt Proje Müdürü hizmet gereklerine uygun olarak birimlerin yapısı, çalıştırılacak personelin dağılımı ve yapılacak işlerle ilgili düzenlemeleri ve işlemleri mevzuat çerçevesinde yapar.
3) Müdürlükte 1 müdür, uygun nitelik ve sayıda memur, sözleşmeli personel ve belediye iştiraklerinde çalıştırılan personel görev yapar.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev, Yetki , Sorumluk ve Nitelikler
Etüt Proje Müdürlüğü’nün görevleri
MADDE 6-
1- Etüt Proje Müdürlüğü, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 48. Maddesi gereğince Belediye Başkanına veya Başkan Yardımcısına bağlı olarak çalışan bir birimdir.
2- Bağlı bulunduğu Belediye Başkanlığının onayını almak suretiyle gerekli gördüğü hallerde müdürlük bünyesindeki birimleri, birimlerin görev alanını, yetki ve sorumluluklarını organize etmek.
3- Beş yıllık stratejik, plan, proje ve uygulamalara yönelik yıllık programlarını yaparak yapılan her program için fiziki, sosyal, iktisadi, hukuki, idari, mali, fizibilite etütleri hazırlayıp, bunlara uygun koruma geliştirme, değerlendirme ve koruma ve yenileme amaçlı projelendirme, uygulama çalışmalarını ortaya koymak.
4- Şile İlçesinin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin evrensel koruma ilkeleri doğrultusunda yaşatılması ve canlandırılması, kentin daha yaşanabilir ve çağdaş kılınması yönünde hazırlanacak koruma ve yenileme amaçlı eylem programları, projeleri ve uygulamaları hazırlamak veya hazırlatmak; bu amaçla gerekli parasal kaynakları, fonların teminini etüt ederek ulusal ve uluslar arası hibe, fon ve kredilerden yararlanmak,
5- Yönetmelik, talimat, yıllık bütçe, beş yıllık plan, yıllık program, müdürlüğün bilânço ve personel kadro taslaklarını hazırlayıp başkanlığa sunmak.
6- Bütçe, iş yatırım planı, programları ve yasalar uyarınca harcama yapmak.
7- Müdürlüğün çalışma alanıyla ilgili her türlü yasal mevzuatın, kitap, doküman ve bilginin takibi ve zamanında ilgili personele ulaştırılmasını temin için gerekli görevlendirmeyi, araç-gereç teminini sağlamak .
8- Taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını değerlendirmek ve geliştirmek. Söz konusu alanlarla ilgili tüm çalışmaların eşgüdümünden sorumlu olmak. .
9- Şile Belediyesi mülkiyetindeki korunması gerekli eski eser ve diğer gayrimenkullerin değerlendirme, geliştirme ve kullanımına yönelik fonksiyon tanımlaması türündeki uygun önerileri belirlemek.
10- Yapılan veya yapılacak olan kentsel tasarım, mimari proje ve programın Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul Kararı ile Nazım Planın koruma amaç, hedef, politika, strateji ve hükümlerine uygunluğunu sağlayacak öneri ve stratejileri geliştirmek.
11- Her türlü "Kentsel Tasarım Rehberi"ni ve benzer amaçlı kılavuz dokümanı oluşturmak.
12- Müdürlük hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulması yönünde (AR-GE) araştırma ve geliştirme çalışmalarını başlatmak, projeler geliştirmek, kontrolünü sağlamak.
13- Kent paydaşları ile birlikte proje üretilmesini ve uygulanmasını sağlamak,
14- Proje yarışmaları düzenlemek.
15- Belediyenin uygulayacağı projelerle ilgili olarak halk katılım toplantıları düzenlemek.
16- Kentsel tasarım hizmetlerine yönelik politika ve proje geliştirmesine dönük olarak, uzman kişilerden danışmanlık almak ve bu konuda gerektiğinde danışma kurulları oluşturmak.
17- Birimlerin ihtiyaç duyduğu veya geliştirme çalışmaları içerisinde yapılması öngörülen konularda çözüm önerileri sunmak ve proje geliştirmelerine önderlik yapmak,
18- Ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek ilgili konferans, seminer, bilgi şöleni, panel, toplantı, tartışma platformları, bilgi paylaşım ortamlarına aktif olarak katılmak, görüş bildirmek ve gerektiğinde organize etmek,
19- Kalkınmış ülkelerdeki şehircilik yapısını ve insan kaynaklarının incelenmesini sağlamak, birikimlerin aktarılmasına zemin hazırlamak, dış ülke kentlerine yapılacak seyahatlerdeki gözlem, inceleme ve dokümantasyon çalışmalarının öncülüğünü yapmak.
20- AB Hibe ve teşvik programlarından yararlanmak amacıyla, her birimin proje geliştirmesini teşvik edici çalışmalarda koordinatörlük görevi yapmak.
21- Belediye adına yapılması muhtemel projeler ile ilgili çalışma grupları oluşturmak.
22- Hazırlanan projeleri uygulayıcı birimlere iletmek, talep halinde açıklayıcı bilgi vermek ve uygulamaları işbirliği içinde izlemek.
23- Müdürlük bütçesini hazırlayarak Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderilmesini sağlamak.
24- Stratejik plan ve performans programı hazırlayarak, faaliyetleri, plan ve programa bağlı hedefler çerçevesinde gerçekleştirmek.
25- Etüt Proje Müdürlüğünün görev alanına giren konularda araştırma yapılmasına karar vermek . Bu iş için gerekli alım satım, ihale işlerinin teklifini hazırlayıp, ilgili birime sunmak. İşlemlerin yürütülmesini, kontrolünü ve sonuçlandırılmasını sağlamak.,
26- Bilgisi dışında cereyan eden ve hukuki veya cezai sorumluluk oluşturacak konularda gerekli müdahalede bulunmak ve tedbir almak ve/ veya aldırmak.
27- Personelin görev ve yetki dağılımını mevzuata uygun olarak hazırlamak , müdürlüğün her türlü çalışmasını düzenlemek.
28- Başkanlık makamının veya bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı tarafından verilecek ve yasalarda belirtilen her türlü görevi yerine getirmek.
29- İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Etüt ve Proje Müdürlüğü’nü ilgilendiren yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre çalışmalar yapmak.
Müdürün Yetkileri
MADDE 7- (a) Müdürlük bünyesinde görev yapan müdürün yetkileri aşağıda belirtildiği gibidir.
1- Başkanlık makamına, belediyenin diğer müdürlüklerine, müdürlüğün alt birimlerine ve personeline karşı doğrudan; Belediyenin karar organlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve gerektiğinde gerçek ve tüzel kişilere karşı ise başkanlık makamının izni ve onayıyla, şahsen ya da evrak üzerindeki imzasıyla temsil etmeye yetkilidir.
2- Personeli, ekipmanı ve müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
3- Bütçe ödeneklerini kullanmak ve harcama talimatı vermek.
4- Gerçekleştirme görevlilerini belirlemek ve görevlendirmek.
5- Müdürlük faaliyetlerinde kullanılacak her türlü malzeme ve hizmet alımlarında teknik şartnameleri hazırlamak ve hazırlanmasını sağlayarak onaylamak.
6- Alt birimlerindeki personellere yetki devretmeye ve gerektiğinde devrettiği yetkiyi geri almak.
7- Müdürlük bünyesinde görev alan çalışanların puantajlarını takip ederek ilgili birimlere iletilmesinin sağlamak.
8- Etüt Proje Müdürlüğü ile diğer müdürlükler arasında koordinasyonu sağlamak.
9- İdari ve teknik konularda talimatlar vermek, araştırma ve inceleme yapmak ve yaptırmak.
10- İş ve işlemleri kontrol etmeye ve denetlemeye, iş ve işlemlerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemek.
11- Çalışma grupları oluşturmaya, görevlendirmeler yapmak.
12- Müdürlüğün çalışmalarının mevzuat esaslarına göre düzenlenmesi amacıyla her yıl çalışma programının hazırlanmasını sağlamak.
13- Müdürlükte yapılan çalışmalarla ilgili olarak belli aralıklarla toplantılar düzenlemek.
14- Müdürlüğün kuruluşuna ve yaptığı görevler için ileriye dönük hedeflerin gösterilmesini sağlamak.
15- Müdürlüğün görev alanlarına giren konularda kesin kararların verilmesi, çeşitli konulara ilişkin farklı yollar ve çözümler arasında son ve kesin seçimin yapılmasını sağlamak.
Müdürlüğün sorumluluğu
MADDE 8 - (1) Etüt Proje Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu
yönetmelikte tarif edilen görevler ile yürürlükteki ilgili mevzuatta belirtilen tüm görevleri, plan, program, genel prensipler ve mevzuat kurallarına göre tam ve zamanında, gereken özen ve çabuklukla yerine getirmekle sorumludur. Etüt Proje Müdürlüğü, yaptığı ve görevi olduğu halde yapmadığı hizmetlerin sonucundan dolayı Belediye Başkanına karşı sorumludur.
Müdürlüğe Bağlı Personelin Görev, Yetki ve Sorumlulukları
MADDE 9-
1) 5393 sayılı Belediye Kanunu yetki alanı içinde 3194, 2863, 3386, 5226, 5366 ve ilgili diğer kanunlar kapsamında bulunan taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve bulundukları alanları etkileyen bölgeler, sit alanları, tarihsel çevreler için koruma ve yenileme amaçlı tasarım, proje, uygulama ve programları yapmak.
2) Belediyenin yetki alanları içerisinde 2863 ve 2286 sayılı kanunlar kapsamında bulunan taşınmaz kültür ve sanat varlıklarının bulunduğu alanlarda, sit alanlarında, tarihsel çevrelerde veya münferit kültür ve tabiat varlıkları için; koruma amaçlı kentsel tasarım projeleri uygulama ve programları yapmak veya yaptırmak,
3) Belediye sınırları içerisinde tarihi kültürel ve doğal eserlerin envanterlerini çıkarmak, kayıtlarını tutmak, resim ve bilgilerini derlemek.
4) Geleneksel kent dokusunun bulunduğu alanları tarayarak bu alanların koruma ve iyileştirme projeleri yoluyla koruma kalitesini artırmak.
5) Tarihi ve kimlik belirleyici şehir mekanlarında isimlendirme ve reklamlar yoluyla yabancılaşmaya karşı önlemler almak.
6) Kentsel tasarım, Kentsel yenileme ve Kentsel dönüşüm Projelerinin Plan ve projelere uygunluk denetimini yapmak.
7) Projeleri yerinde takip etmek ve projenin aşamalarını gözlemlemek.
8) Plan, plan notları, plan raporu, kentsel tasarım rehberi ve kentsel tasarım projeleri ile imar planlarının doğru uygulanmasını sağlamak
9) Mevcut durum ile ilgili tespitler, fotoğraflamalar, sokak ve bina cephe çizimleri, malzeme alternatiflerinin, cephe renklerinin belirlenmesi, kent mobilyası tasarım ve seçiminin yapımı ve yaptırılmasında planlara uygunluğunu sağlamak ve bu amaçla uygulayıcı birimle koordineli çalışmak
10) Kentsel tasarım projeleri ile ilgili bütçe oluşturmak, ilgili ihaleleri Başkanlık programına göre düzenlemek
11) Tescilli ve tescile öneri eski eser tespitlerini, anıt fişlerinin hazırlanmasını, fotoğraflarının çekilmesini, rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerini yapmak.
12) Şile’nin bütününde yapılarla ilgili kent estetiğini gözeten projeler üretmek veya sunulan projeleri bu yönde yönlendirmek.
13) Kamusal mekan kentsel tasarım projeleri yapılmasını sağlamak ve yapmak.
14) Kent estetiğini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan faktörlerin izole edilmesi için İmar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak önlemler almak.
15) Kentsel tasarım hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulması yönünde (AR-GE) araştırma ve geliştirme çalışmalarını başlatmak, projeler geliştirmek, kontrolünü sağlamak,
16) Her türlü "Kentsel Tasarım Rehberi"ni ve benzer amaçlı kılavuz dokümanı oluşturmak,
17) Tarihi kimlik belirleyici şehir mekânlarında isimlendirilmeler ile reklâm afiş vs. sabit düzenlemelerde görüntü kirliliği oluşturan durum ve gelişmeler karşısında önlem almak üzere çalışmalar yapmak, kentsel haklarla ilgili konularda gerekli önerileri getirerek ilgili birimlerle uygulamaya yönelik tavsiyelerde bulunmak.
18) Şile Belediyesi sınırları içerisindeki korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlılarının korunması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi hususunda; taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili işlemleri yürütmek ve denetimlerini yapmak üzere kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ile işbirliği yapmak.
19) Rölöve ve restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli araştırma, raspa, muhtes dolgu vs. yabancı malzemelerin ayıklama ve kaldırma vb. yapım işlemlerinin araştırma geliştirme çalışmalarını yapmak,
20) Tarihi dokunun korunması ve yaşatılması, kentlilik bilincinin arttırılmasına yönelik halkı bilinçlendirecek, tanıtım, yayın, organizasyon gibi çalışmaları yapmak, toplantılar düzenlemek.
21) Kent kimliğini belirleyici, Şile’nin bir tarih, kültür, sanat, turizm, ticaret ve eğlence kenti olarak geliştirilmesi yönünde kentsel tasarım projeleri üretilmesini sağlamak.
22) Şile belleğinin geliştirilmesine destek vermek ve kent envanterinin güncellenmesini sağlamak.
23) Belediyenin uygulayacağı projelerle ilgili olarak halk katılım toplantıları düzenlemek.
24) İhtiyaç duyulan bölgelerde kentsel dönüşüm projeleri çalışması yapmak.
25) Taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını değerlendirmek ve geliştirmek. Söz konusu alanlarla ilgili tüm çalışmaları yapmak.
26) İstanbul'un UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde olmasında önemli bir yer teşkil eden Şile ilçesindeki tarihi ve kültürel zenginliklerin korunup yaşatılması için Tarihi Kentler Birliği gibi ulusal ve UNESCO gibi uluslararası organizasyonlarla koordinasyonu sağlamak.
27) Avrupa Birliğinin Katılım Öncesi Mali Yardımlar altında verdiği hibelerden kültürel mirasın korunması amacıyla faydalanılacak, hibe teklif çağrılarını takip etmek, projeler hazırlayıp uygulamak.
28) Avrupa Birliği hibe uygulamaları içeriğinde başlatılan projelerin devamını ve sürekliliğini sağlamak.
29) Cephe düzenlemeleri ile ilgili plan notları koyduracak öncelikleri belirlemek, estetik değeri yükseltecek tarifler getirmek, standartlar belirlemek, proje tarifleri yapmak ve proje konularını belirlemek.
30) Yapılan veya yapılacak olan proje ve programları Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul Kararı ile Nazım Planın koruma amaç, hedef, politika, strateji ve hükümlerine uygun olarak yürütmek.
31) Şile Belediyesi’ne ait binalarda iç-dış mimari, dekorasyon, aydınlatma ve benzeri uygulamaların yapılabilmesi için projeler üretmek.
32) Hazırlanan projeleri uygulayıcı birimlere iletmek, talep halinde açıklayıcı bilgi vermek ve uygulamaları işbirliği içinde izlemek.
33) Müdürlüğün görev alanıyla ilgili olarak çağdaş uygulama ve örnek projeleri izlemek, değerlendirmek ve öneriler hazırlamak.
34) 3194 sayılı İmar Kanununun 39. Maddesine istinaden yıkım kararı verilmiş olan tescilli kültür varlıklarının, röleve, restorasyon, restitüsyon projelerini, 2863 sayılı kanunun verdiği yetkiyle yaparak veya yaptırarak Bölge Koruma Kurulu tarafından onaylanmasını sağlamak. Buna ilişkin yaptığı harcamaları, tescilli kültür varlığı malikinden tahsil etmek.
35) Bürolarıyla ilgili araç/gereç ve personelin ihtiyacını zamanında tespit ederek, müdürünü bildirmek
36) İşlerin plan ve programa bağlı olarak özellikli ve süreli yazışma işlemlerinin zamanında ve usulüne uygun olarak yapmak ve sonuçlandırmak
37) Gelen evrak ve zimmet kayıtlarını zamanında ve düzenli olarak tutulmasını sağlamak, mahiyetindeki personel arasında hakkaniyet ve eşitlik esaslarına uygun olarak iş ve evrak zimmetleşmelerini sağlamak
38) Müdürlüğün işlevlerine ilişkin görevlerin Müdüriyet ve Başkanlık Makamınca uygun görülen programlar gereğince yürütülmesini sağlamak
39) Müdürlüğün işlevlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin ve yetkilerin alınması için Müdüre öneride bulunmak.
40) Etüt Proje Müdürlüğü kalemindeki kayıt, zimmet, fihrist, gelen evrak, kayıt defterleri ile ilerde Müdürlükçe gerekli görülecek diğer defterlerin düzenlenmesi ve işlenmesi işlerini sağlamak . Ayrıca birimi ile ilgili yeni uygulamaları yürütmek
41) Etüt Proje Müdürlüğünün demirbaşında eşyaları korumak. Müdürlüğe alınan demirbaşların kaydedilmesi eskiyenlerin düşülmesini sağlamak
42) Başkanlık makamının veya bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı tarafından verilecek ve yasalarda belirtilen her türlü görevi yerine getirmek,
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Hizmetlerin Planlanması ve
Yürütülmesi Görev ve hizmetlerin planlanması
MADDE 10- (1) Etüt Proje Müdürlüğündeki iş ve işlemler Müdür ve personeller tarafından düzenlenen plan dâhilinde, yürürlülükteki mevzuata göre yürütülür.
Görev ve hizmetlerin yürütülmesi
MADDE 11- (1) Müdürlükte görevli tüm personel, kendilerine verilen görevleri, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda, gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Müdürlüğün birimleri arasında işbirliği:
MADDE 12-
1) Müdürlük dâhilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, Müdür tarafından sağlanır.
2) Müdürlüğe gelen tüm evraklar, toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir.
3) Müdür, evrakları gereği için ilgili personele tevzi eder.
4) Bu Yönetmelikte adı geçen görevlilerin, her hangi bir nedenle görevlerinden
5) ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları, bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur.
6) Devir-Teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
Diğer müdürlük, kurum ve kuruluşlarla koordinasyon:
MADDE 13-
1) Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür.
2) Kurum dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile diğer şahıslara gönderilen yazışmalar; Belediye Başkanının veya başkan adına yetki verdiği makamın imzası ile gönderilir.
3) Yapılan işlemler ile ilgili olarak yürürlükteki mevzuat dayanak olmak üzere Hukuk İşleri Müdürlüğü ile Valilik ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınabilir.
ALTINCI BÖLÜM
Evrak ve Arşiv İşlemleri
Gelen Giden Evraklar İlgili Yapılacak İşlemler:
MADDE 14-
1) Müdürlüğe gelen evraklar müdür tarafından ilgili personele havale edilerek işlemlerinin, takibi ve sonuçlandırılması sağlanır.
2) İlgili Personel, evrakın gereğini zamanında ve noksansız yapmakla yükümlüdür.
3) Evraklar, ilgili personele zimmetle ve imza karşılığı dağıtılır.
4) Gelen ve giden evraklar, ilgili kayıt defterlerine sayılarına göre işlenir, dış müdürlük evrakları yine zimmetle ilgili Müdürlüğe teslim edilir.
5) Müdürlükler arası havale ve kayıt işlemleri, yazı ile veya gerekli altyapının hazırlanması ve yetki verilmesi durumunda elektronik ortamda e-imza ile yapılır.
6) Müdürlükte kullanılacak defter, kayıt ve belgeler, aynı bilgileri içerecek şekilde elektronik ortamda da düzenlenebilir.
7) Bu şekilde düzenlenecek defter, kayıt ve belgeler, gerektiğinde çıktıları alınarak sayfa numarası verilmek ve yetkililerince imzalanıp mühürlenmek suretiyle konularına göre açılacak dosyalarda muhafaza edilir
Birim arşivi hizmetleri
MADDE 15
1) Yürürlükteki mevzuatın gerektirdiği defter ve dosyalar arşivde muhafazası edilir,
2) Bu defterlerin dijital olarak bilgisayar ortamında tutulması halinde ilgili personel tarafından dijital yedekleme sistemiyle birlikte her sayfanın birer örneği yazılı olarak çıktı alınıp gerekli mühür, onay ve imza işlemlerinden sonra dosyalanıp birim arşivinde muhafaza edilir.
3) Müdürlükte tutulan ve muhafazası gereken tüm evrak ve dosyalar, müdürün görevlendireceği personel ile diğer ilgilileri tarafından Kurum Arşiv Yönetmeliği doğrultusunda müdürlük birim arşivinde muhafaza edilir ve süresi dolanlar kurum arşivine devredilir.
4) Arşiv ve arşivleme ile arşivdeki demirbaş eşya ve evrakın muhafazasından birim personelleri, amirlerine karşı sorumludur.
YEDİNCİ BÖLÜM
Denetim
Denetim
MADDE 16
1) Müdürlüğün bütün iş ve işlemleri başkanlık makamı ve müdürün denetiminde yürütülür. Ayrıca teftiş ve denetim görevlileri tarafından da her zaman denetim yapılabilir.
2) Bu tür teftiş ve denetimlerde, denetimcilere yardımcı olunması personelin görevidir
3) Etüt Proje Müdürlüğü emrinde görev yapan tüm personelle ilgili disiplin ve ödül işlemleri, yürürlükteki, mevzuata uygun olarak yürütülür.
SEKİZİNCİ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 17-
1) Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, daha önceki yürürlükte olan Etüt Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller:
MADDE 18-
1) İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük:
MADDE 19-
1) Bu yönetmelik, 5393 sayılı Belediye yasasının 23. maddesi doğrultusunda, Belediye Meclisinin kabulü ve mülki idare amirine gönderildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.
Yürütme:
MADDE-32-
1) Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.