ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

2019 Yılı Eylül Ayı Meclis Kararları


T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/45

Karar Tarihi : 05/07/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi Akçakese Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı İtirazları.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

01/07/2019 tarihli Temmuz Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan Şile İlçesi Akçakese Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı itirazları teklifi aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

18.03.2016 tt.’li 1/5000 ölçekli Doğu Sahili Bölgesi 1. Etap Nazım İmar Planı kararlarına uygun olarak hazırlanmış olan 1/1000 Ölçekli Akçakese Mahallesi Uygulama İmar Planı 22.01.2018 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanınca onanmış, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce 06.07.2018-06.08.2018 tarihleri arasında askıda kalmıştır.

 

Konu Plan’a Akçakese Mahallesi 435 parsel sayılı taşınmazın maliki tarafından yapılan (Meclis kararından 149 sayı numarası ile belirtilen) itirazda özetle; söz konusu alanda mevcutta dere bulunmadığı ve dere koruma alanından dolayı mağduriyet oluştuğu, dere koruma bandı ve park alanının iptali talep edilmektedir.

 

Söz konusu plana askı süresi içerisinde yapılan itirazlar Şile Belediye Meclisinde görüşülmüş olup ilgi Meclis Kararında; ”..., 149, ..." sayı numaralı itirazlar ilgili kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere müdürlüğüne iade edilmiştir." şeklinde karara bağlanmıştır.

İlgi (a) Meclis Kararına istinaden "Akçakese Mahallesi 435 parsel" sayılı taşınmaza ilişkin ilgi (b) yazımız ile İSKİ Genel Müdürlüğüne ilgi (c) yazımız ile DSİ 14. Bölge Müdürlüğüne görüş sorulmuştur.

 

İSKİ Genel Müdürlüğü’nün İlgi (c) yazısında özetle “DSİ 14. Bölge Müdürlüğünden görüş alınmalıdır” şeklinde görüş bildirmiştir. DSİ 14. Bölge Müdürlüğünün İlgi (e) yazısında özetle “söz konusu parselde Ek’te görüleceği üzere DSİ’nin mevcut veya mutasavver hiçbir projesinin olmadığı ve bahse konu parsel üzerinde dere olmadığı tespit edilmiştir” şeklinde görüş bildirmiştir.

 

SONUÇ:

İlgi (a) Meclis Kararı, ilgi (c) İSKİ Genel Müdürlüğü'nün görüş yazısı ve İlgi (e) DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’nün görüş yazılarına istinaden bahse konu alana yönelik plan değişikliği teklifi müdürlüğümüzce hazırlanmış olup Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 günlü, S/90 sayılı Başkanlık oluru, genelge, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

 

            Şile İlçesi Akçakese Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan 149 sayı numaralı itiraz, DSİ ve İSKİ kurum görüşü kapsamında değerlendirilmiş ve Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde uygun görülmüştür.

 

           Şile İlçesi Üvezli Köyü 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itirazlarına ilişkin yukarıda belirtilen konuların Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından dijital ortamda üretilmesi ve plan dağıtım işlerinin dijital ortamda üretilen paftalar üzerinden yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 03/07/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019 /46

Karar Tarihi : 02/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

TEKLİFİN ÖZÜ :Yetki Verilmesi.

 

TALEP: Bu konuda İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet ÇETİN’in hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

 

İlgi      : 07.11.2016 tarih 2016/92 sayılı meclis kararı         

 

İlgi meclis kararı ile Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazlar ile Belediyemiz hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (İmar Kanununun 15-16. maddelerine istinaden terkin edilen alanlar ile 18. maddesine istinaden yapılan imar uygulaması sonucu otopark, park ve yol olarak düzenleme ortaklık payından karşılanan alanlarda) TEDAŞ Genel Müdürlüğü lehine 30 (otuz) yıllığına 1 (bir) kuruş bedelle (iptal yahut iadesi halinde aynı bedelle Şile Belediyesi'ne iadesi şartıyla) irtifak hakkı tesis edilmesi için Belediye Başkanı'na yetki verilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu meclis kararı doğrultusunda 2016 ile 2019 yılları arasında trafo yeri tahsisi işlemleri gerçekleşmiştir. Bu yönde işlem tesis edilmeden önce tahsis süreci uzun zaman aldığından dolayı vatandaşlarımızın rahat ve konforlu bir yaşam sürmelerinin önemli bir göstergesi olan sürdürülebilir ve yeterli enerji ihtiyacının sağlanması hizmeti gecikmekte olup, yapılan bu düzenleme ile süreç kısalmış ve vatandaş memnuniyeti de artmıştır. Bu durum AYEDAŞ'a iletilen "sürekli elektrik kesintisi ile voltaj düşüklüğü şikâyetlerinin" bu dönem içerisinde azaldığı bilgisinden anlaşılmaktadır.

Belirtilen nedenlerle; Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazlar ile Belediyemiz hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (İmar Kanununun 15- 16. maddelerine istinaden terkin edilen alanlar ile 18.maddesine istinaden yapılan imar uygulaması sonucu otopark, park ve yol olarak düzenleme ortaklık payından karşılanan alanlarda) TEDAŞ Genel Müdürlüğü lehine 30 (otuz) yıllığına 1 (bir) kuruş bedelle (iptal yahut iadesi halinde aynı bedelle Şile Belediyesi'ne iadesi şartıyla) irtifak hakkı tesis edilmesi konusunda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/h, 18/e, 38/e, 38/h ve 75/d maddeleri uyarınca Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hususunda yazımızın meclise havalesini arz ederim.

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda; Belediyemiz mülkiyetinde bulunan taşınmazlar ile Belediyemiz hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (İmar Kanununun 15- 16. maddelerine istinaden terkin edilen alanlar ile 18.maddesine istinaden yapılan imar uygulaması sonucu otopark, park ve yol olarak düzenleme ortaklık payından karşılanan alanlarda) TEDAŞ Genel Müdürlüğü lehine 30 (otuz) yıllığına 1 (bir) kuruş bedelle (iptal yahut iadesi halinde aynı bedelle Şile Belediyesi'ne iadesi şartıyla) irtifak hakkı tesis edilmesi konusunda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/h, 18/e, 38/e, 38/h ve 75/d maddeleri uyarınca Belediye Başkanı İlhan OCAKLI’ya yetki verilmesi,

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019 /47

Karar Tarihi : 02/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

TEKLİFİN ÖZÜ :Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine Gizli Oyla Asil ve Yedek Aza Seçilmesi.

 

TALEP: Bu konuda Yazı İşleri Müdür vekili Gülşen KESKİN’in hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

İlgi : a) 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun.

      : b) Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün 5.8.2019 tarihli ve E.2364103 Sayılı Yazısı.

 

31 Mart 2019 Yerel seçimleri sonucu Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclisinin değişimine bağlı olarak, 4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanunun  (Ek: 9/1/1952 - 5856/1 md.) Belediye meclislerinin her yenilenmesinde çiftçi mallarını koruma meclisi üyeleri ile murakabe heyeti üyeleri 4’üncü maddeye göre yeniden seçilirler.

“ Madde 4 – Murakabe heyetiyle koruma meclisine aza seçilebilmek için belediye meclisine aza intihap edilebilmek hakkına malik olmak ve aynı zirai sahada ziraatle meşgul bulunmak şarttır. Şu kadar ki, bunların belde sakini olup olmadıklarına bakılmaz. Köy Kanununun 30 uncu maddesi bu seçimlerde de caridir. Koruma meclisi azaları ticaret ve sanayi ve ziraat odaları bulunan yerlerde bunların da iştirakiyle toplanan belediye meclisi tarafından gizli reyle ve dört sene müddetle intihap olunurlar. Her intihapta beşi asli, beşi yedek aza olmak üzere on kişi seçilir. Asli azalar arasında inhilal vukuunda yedek azadan en fazla rey alan boşalan yere geçer. Müsavi(eşit) rey almış olanlar arasında kur'a çekilir. Koruma meclisi azaları aralarından gizli reyle bir reis ve bir reis vekili seçerler. “denilmiştir.           

Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün İlgi (b) sayılı yazısı ile Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine üye seçimine esas olmak üzere şartlara haiz olan 39 kişilik isim listesi bildirilmiştir.

Koruma Meclisi ve  Murakabe heyetine Belediye Meclisince gizli oyla beşi asli, beşi yedek olmak üzere on üyenin seçilmesi konusunda gerekli kararın alınması için yazının Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda; Koruma Meclisi ve Murakabe Heyetine,

Asil Üye olarak:  Arif ÇANCI, Ali ÇENGEL, Mustafa KUŞ, Birkan YILDIZ ve Veli İNCE seçilmişlerdir.

Yedek Üye Olarak; Ayhan TUNÇ, Fazlı ABAY, Turgay KIRMAN, Yılmaz TARAKÇI ve Fatih AKGÜL seçilmişlerdir.

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No              : 2019 /48

Karar Tarihi        : 02/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

TEKLİFİN ÖZÜ : Şartlı Taşınmaz Bağışı Meclise Havale.

 

TALEP: Bu konuda Yazı İşleri Müdür vekili Gülşen KESKİN’in hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

İlgi : Taşınmaz hisse bağışı konulu 18.07.2019 tarih ve 2019-13689 havale sayılı dilekçe.

İlgi dilekçe ile İstanbul ili, Şile ilçesi, Bıçkıdere Mahallesinde 251 parselde kayıtlı taşınmazdaki hak ve hisselerinin tamamını ibadethane yapılması şartı ile bağışlamak istedikleri belirtilmiştir.

Söz konusu taşınmazın tapu kaydı incelendiğinde Şile İlçesi, Bıçkıdere Mahallesi, Köyiçi Mevkii 251 parselde kayıtlı 742,64 m2 yüzölçümlü taşınmazın ¼ hissesinin (185,66 m2) Musa kızı Havva KURT, 1/4 hissesinin Musa kızı Zilfi AKIN, 1/4 hissesinin Mehmet oğlu İsmail ÖZBEY, 1/4 hissesinin İsmet kızı Cansu ŞİŞMAN mülkiyetinde bulunduğu anlaşılmaktadır.           

5393 sayılı Belediye Kanununun Belediyenin yetkileri ve imtiyazları başlıklı 15. Maddesinin (i) bendinde “Belediyenin bağış kabul edebileceği” belirtilmiş ve Meclisin görev ve yetkileri başlıklı 18. Maddesinin (g) bendinde “Şartlı bağışları kabul etmek” yetkisinin Belediye Meclisinin uhdesinde olduğu belirtilmiştir.           

Bu sebeple ilgi talep kapsamında; söz konusu Şile ilçesi, Bıçkıdere Mahallesi, Köyiçi Mevkii 251 parselde kayıtlı 742,64 m2 yüzölçümlü taşınmazın, bağışçı malikler tarafından Belediyemize yapılan bağışının KABULÜ konusunda karar alınmak ve alınacak karar doğrultusunda ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun Meclise havalesini arz ederim.

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda; Şile ilçesi, Bıçkıdere Mahallesi, Köyiçi Mevkii 251 parselde kayıtlı 742,64 m2 yüzölçümlü taşınmazın, bağışçı malikler tarafından Belediyemize yapılan bağışının KABULÜ’ne ve ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Belediye Başkanı İlhan OCAKLI’ya yetki verilmesi;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019 /49

Karar Tarihi : 02/09/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

TEKLİFİN ÖZÜ : A Tipi Asansör Muayene Kuruluşu Protokolü Hk..

TALEP: Bu konuda İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet ÇETİN’in hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

04.05.2018 gün ve 30411 sayı ile Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 10. Maddesinde ;

“(1) Periyodik kontrol ücretinin hesaplanmasında esas alınacak olan fiyat, Komisyon kararı doğrultusunda EK-1’de belirtilen taban ve tavan fiyat aralığına göre ilgili idarenin karar organı tarafından belirlenir.

  1. Bir sonraki yıl için geçerli sayılacak olan taban ve tavan fiyatları, 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca o yıl tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranı kadar takip eden yılın Ocak ayı itibarıyla arttırılır ve Bakanlık tarafından ilan edilir.
  2. Periyodik kontrol ücreti, ilgili idare karar organı tarafından belirlenen fiyatın

ilgili idare payı ile birlikte KDV hariç toplamına eşittir.”

belirtilen hesaplama esasları ve aynı yönetmeliğin 23.Maddesinde;

“(1) Periyodik kontrol ücreti, bina sorumlusundan KDV dahil olarak A tipi muayene

kuruluşunca tahsil edilir.

  1. Tescil öncesi ilk periyodik kontrol ücreti ise asansör yaptırıcısından periyodik kontrol ücretinin üç katı olacak şekilde KDV dahil olarak A tipi muayene kuruluşunca tahsil edilir.
  2. İlgili idare tarafından talep edilmesi ve protokolde belirtilmesi durumunda EK-1’de yer alan taban ve tavan fiyat aralığında ilgili idarece belirlenen fiyatın azami % 10’unu protokol yapılan ilgili idareye A tipi muayene kuruluşunca aktarılır.”

belirtilen asansör periyodik kontrol ücretlerinin %10’luk olan azami ilgili idare payının A tipi muayene kuruluşunca ilgili idareye aktarılması konuları hakkında, işlemlerin taban fiyattan uygulanması ve aynı yönetmeliğin 9. Maddesi 1. Fıkrasında;

“(1) İlgili idare kendi sorumluluk alanı içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için Bakanlık tarafından yetkilendirilen A tipi muayene kuruluşlarından bir tanesi ile protokol imzalar. Ayrıca A tipi muayene kuruluşu olarak akredite olan ilgili idare, bu Yönetmelikte belirtilen kriterleri sağlaması, Bakanlıkça yetkilendirilmesi ve ilgili idare ile protokol imzalaması durumunda periyodik kontrol yapar.”

belirtildiği üzere A tipi muayene kuruluşu ile protokol imzalanması üzere Şile Belediye Başkanı'na yetki verilmesi hususunda yazımızın meclise havalesini arz ederim.

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda; A tipi muayene kuruluşu ile protokol imzalanması üzere Şile Belediye Başkanı İlhan OCAKLI’ya yetki verilmesi;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/50

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Mercanköşk A.ş Yönetim Kurulu Üye Belirlenmesi Hakkında Yetki Kararı.

 

              RAPOR:  Yazı İşleri Müdür Vekili Gülşen KESKİN tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02/09/2019 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından Yazı İşleri Müdürlüğüne iade edilen raporunun görüşülmesine geçildi.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            Sermayesinin tamamı Belediyemize ait olan Mercanköşk A.Ş.Genel Kurulu 09/09/2019 tarihinde pazartesi günü saat 10:30'da Çavuş Mahallesi, Emek sok, No:2/A adresinde yapılacaktır.

            Genel Kurul toplantısında Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı İlhan OCAKLI'ya temsil yetkisi verilmesi konusunun Mecliste görüşülmesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda Genel Kurul toplantısında Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı İlhan OCAKLI'ya temsil yetkisi verilmesi;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/51

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile Belediyesi Personel A.Ş. (SİPAŞ) Yönetim Kurulu Üye belirlenmesi hakkında yetki kararı.

 

              RAPOR:  Yazı İşleri Müdür Vekili Gülşen KESKİN tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02/09/2019 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından Yazı İşleri Müdürlüğüne iade edilen raporunun görüşülmesine geçildi.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            Sermayesinin tamamı Belediyemize ait olan Şile Belediyesi Personel A.Ş.Genel Kurulu 09/09/2019 tarihinde pazartesi günü saat 11:30'da Hacıkasım Mah, Üsküdar cad, Tersane sok, No:6 adresinde yapılacaktır.           

Genel kurul toplantısında Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı İlhan OCAKLI'ya temsil yetkisi verilmesi konusunun Mecliste görüşülmesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda Genel Kurul toplantısında Belediyemizi temsilen Belediye Başkanı İlhan OCAKLI'ya temsil yetkisi verilmesi;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/52

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Etüt Proje Müdürlüğü’nün Lağv edilmesi.

 

              RAPOR:  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02/09/2019 tarihli Eylül Ayı Meclis Toplantısından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Yazı İşleri Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

         KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Eylül Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

          27.11.2011 tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ çerçevesinde 5393 Belediye Kanunun 48.Maddesi gereğince, Kurumumuzda Etüt Proje Müdürlüğü’nün iptal edilmesi hususunda evrakın Belediye Meclisine sunulmasını havalesini arz ederim.

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ

        

            27.11.2011 tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ çerçevesinde 5393 Belediye Kanunun 48.Maddesi gereğince, Kurumumuzda Etüt Proje Müdürlüğü’nün iptal edilmesi hususu; Avrupa Birliği fonları ve İstanbul Kalkınma Ajansından faydalanmak üzere Etüt Proje Müdürlüğü’nün devam etmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur.05/09/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/52

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Etüt Proje Müdürlüğü’nün Lağv edilmesi.

 

              RAPOR:  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02/09/2019 tarihli Eylül Ayı Meclis Toplantısından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Yazı İşleri Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

         KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Eylül Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

          27.11.2011 tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ çerçevesinde 5393 Belediye Kanunun 48.Maddesi gereğince, Kurumumuzda Etüt Proje Müdürlüğü’nün iptal edilmesi hususunda evrakın Belediye Meclisine sunulmasını havalesini arz ederim.

           KOMİSYON GÖRÜŞÜ

        

            27.11.2011 tarih ve 28125 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ çerçevesinde 5393 Belediye Kanunun 48.Maddesi gereğince, Kurumumuzda Etüt Proje Müdürlüğü’nün iptal edilmesi hususu; Avrupa Birliği fonları ve İstanbul Kalkınma Ajansından faydalanmak üzere Etüt Proje Müdürlüğü’nün devam etmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur.05/09/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/53

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Bilirkişi Seçimi Hk.

 

              RAPOR:  Harita ve Numarataj Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02.09.2019 tarihli Eylül Ayı Meclis Toplantısından Harita ve Numarataj Komisyonuna havale edilen Yazı işleri Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Bilirkişi seçimleri için Eylül Ayı Meclis toplantısında görüşülmek üzere sunulan teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

          İlgi: Kadastro Müdürlüğünün 01/08/2019 tarih ve 96440748-170.99-E.3138904 sayılı yazısı.

          İstanbul İli, Şile İlçesi, Esenceli Mahallesi için 6 adet bilirkişiye ihtiyaç duyulmaktadır. 3402 Sayılı Kadastro Kanunun ilgili maddeleri gereği kadastro çalışması yapılacak olup, Kadastro ekibi ile görev yapmak üzere, Esenceli Mahallesinde 6 adet Bilirkişi seçilmesi ve 3402 sayılı kadastro kanunun 47/B Maddesi hükmü gereğince; Bilirkişi belirlenme konusunun meclise havalesini arz ederim.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

İstanbul İli, Şile İlçesi, Esenceli Mahallesinde 6 adet bilirkişiye ihtiyaç duyulmaktadır. 3402 Sayılı Kadastro Kanunun ilgili maddeleri gereği kadastro çalışması yapılacak olup, Kadastro ekibi ile görev yapmak üzere, Esenceli Mahallesinde 6 adet Bilirkişi seçilmesi ve 3402 sayılı kadastro kanunun 47/B Maddesi hükmü gereğince;

Esenceli Mahallesi İçin;

           Muharrem KIRMAN(T.C. 15644388414) , Ahmet KIRMAN (T.C. 15611389598) , Selim ASLAN (T.C. 15320399260), Şeref ARSLAN (T.C. 14996410026), Rahmi GÜL (T.C.14780417248), Fahri ARSLAN (T.C.14999409904)

           Mahalle Muhtarı tarafından bildirilen ve yukarıda isimleri ve T.C. kimlik bilgileri yer alan Bilirkişilerin Esenceli Mahallesinde Bilirkişi olarak belirlenmesi hususunda komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 05/09/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/54

Karar Tarihi : 06/09/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ:UİP-8937,5 PİN Numaralı  Oruçoğlu Köyü Uygulama İmar Planı İtirazları.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02.09.2019 tarihli  Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Eylül Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi : a) Şile Belediye Meclisi'nin 06.07.2018 tarih ve 2018/57 sayılı kararı.

         b) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 18.01.2019 tarih ve 85 sayılı kararı.

         c) İsmail KAHRAMAN'ın 26.07.2019 gün ve 2019-14559 dosya numaralı dilekçesi.

 

           20.07.2011 t.t’li 1/5000 Ölçekli Şile İlçesi Ömerli Havzası Nazım İmar Planı ve plan notlan doğrultusunda hazırlanan UİP 8937,5 PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Oruçoğlu Köyü Uygulama İmar Planı teklifi, ilgi (a) Şile Belediyesi Meclis kararı ile uygun görülerek, 5216 sayılı yasanın 7.b maddesi uyarınca gereği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir.

          UİP 8937,5 PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Oruçoğlu Köyü Uygulama İmar Planı teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (b) kararı ile aynen uygun görülerek 24.01.2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nca onanmıştır.

           24.01.2019 tt.'li UİP-8937,5 PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Oruçoğlu Köyü Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin 3194 sayılı yasanın 8. maddesine göre askı işlemleri 09.07.2019-07.08.2019 tarihleri arasında gerçekleşmiş olup askı tarihleri içerisinde Oruçoğlu Mahallesi 210 parsel sayılı taşınmaz malik'ince ilgi (c) yazı ile itirazda bulunulmuştur.

          SONUÇ:

          UİP 8937,5 PİN Numaralı Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Oruçoğlu Mahallesi Uygulama İmar Planına askı süresi içerisinde yapılan itirazın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 günlü, S/90 sayılı Başkanlık oluru, genelge, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Şile İlçesi, Oruçoğlu Köyü 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu itiraza ilişkin ilgili kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğüne iade edilmesi uygun görülmüştür.

 

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 04/09/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/55

Karar Tarihi : 06/09/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ:Şile Belediye Meclisisin 05/07/2019 tarih ve 2019/45 sayılı karar hk.

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

02/09/2019 tarihli Eylül  Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

         KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan, Şile Belediye Meclisinin 05/07/2019 tarih ve 2019/45 Sayılı Kararı Değişikliği teklifi aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

İlgi : Şile Belediye Meclisinin 05/07/2019 tarih ve 2019/45 sayılı kararı.

 

Şile Belediye Meclisimizin ilgi 05/07/2019 tarih ve 2019/45 sayılı kararında komisyon görüşü kısmında "Şile İlçesi Akçakese Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan 149 sayı numaralı itiraz, DSİ ve İSKİ kurum görüşü kapsamında değerlendirilmiş ve Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde uygun görülmüştür. Şile İlçesi Üvezli Köyü 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı itirazlarına ilişkin yukarıda belirtilen konuların Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından dijital ortamda üretilmesi ve plan dağıtım işlerinin dijital ortamda üretilen paftalar üzerinden yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür." şeklinde yazılmıştır.

 

          Bahse konu Meclis kararında komisyon görüşü kısmında belirtilen "...Şile İlçesi Üvezli Köyü 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı" kısmının sehven bu şekilde yazıldığı tespit edilmiş olup meclis kararında Üvezli köyü yazan ibarenin Akçakese Mahallesi olarak düzeltilmesi hususunun değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

 

            Şile Belediye Meclisinin 05/07/2019 tarih ve 2019/45 Sayılı Kararı incelenmiş olup komisyon görüşü kısmında belirtilen "...Şile İlçesi Üvezli Köyü 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı" kısmının sehven bu şekilde yazıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu Meclis kararında Üvezli köyü yazan ibarenin Akçakese Mahallesi olarak düzeltilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur04/09/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.