ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

2019 Yılı Mayıs Ayı Meclis Kararları


T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

Karar No       : 2019 /24

Karar Tarihi : 06/05/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

TEKLİFİN ÖZÜ :İmar Komisyonuna, Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Harita ve Numarataj Komisyonuna üye seçilmesi.

 

TALEP: Bu konuda Yazı İşleri Müdür vekili Gülşen KESKİN’in hazırladığı rapor okundu.

 

RAPOR:

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

              İlgi: Adalet ve Kalkınma Partisinden İstifa eden Doğan GÜRSOY, Turan ÖZKAN ve Orhan KÜÇÜKERMAN’ın İstifa dilekçeleri.

             

              Belediye Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi gereğince; “Bağlı olduğu partiden istifa eden komisyon üyesinin komisyon üyeliği de sona erer. (Ek cümle:RG-21/8/2014-29095) Süreyi tamamlamak üzere ilk toplantıda aynı partiden yeni üye seçimi yapılır” denilmektedir.          

             

            İlgili kanun gereği 1 yıl görev yapmak üzere İmar Komisyonuna, Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Harita ve Numarataj Komisyonuna üye seçilmesi konularının meclise havalesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan açık oylama sonucunda;

 

İmar Komisyonuna; Doğan GÜRSOY

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Orhan KÜÇÜKERMAN

Harita ve Numarataj Komisyonuna; Turan ÖZKAN

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

Karar No       : 2019/25

Karar Tarihi : 06/05/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

 

TEKLİFİN ÖZÜ : Yetki Verilmesi.

 

TALEP: Bu konuda Etüt Proje Müdürü Ercan YILDIZER’in hazırladığı rapor okundu.

 

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

            Merkez ve mahallelerimizde ulaşım sebebiyle orman alanlarından geçilmesi gereken imar yollarının açılabilmesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünden bu alanlara ilişkin yol tahsis işlemleri gerçekleştirilecektir.

 

            Bu işlemleri gerçekleştirirken 6831sayılı Orman Kanunu’nun 17/3 ve 18. Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinin İkinci Bölümü’nde 17/3.maddeye göre verilecek izinler başlığında;

 

  “Madde 4 – Ormanlık alanlarda kamu yararı ve zaruret bulunması halinde ‘Yol, Bina ve Diğer Tesislere izin verilebilir.” ifade edilmiştir.

 

            Verilecek izinlere ilişkin Uygulama Yönetmeliği’nin 3.Bölümü Bedeller ve Teminat kısmında alınacak bedeller;

 

            Kesin İzinlerde; Madde 8/4 ‘de “Belediyelerin kar gayesi bulunmaksızın ve kamu yararına yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere yapacakları tesislerden ağaçlandırma bedeli, orköy bedeli ile erozyon bedeli alınmaz. Arazi izin bedeli ise %95 indirimli olarak alınır” şeklinde belirtilmiştir.

 

            Ön İzinlerde; “Madde 8/14 ‘de Devlet idareleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen ön izinlerden bedel alınmaz.” şeklinde belirtilmiştir.

 

Madde 9- Arazi izin bedeli için bedel tespiti;

 

            Arazi izin bedeli; izin alanının metrekaresi, cari yıl ağaçlandırma birim metrekare bedeli, Orman Kanunu’nun 17/3 ve 18. Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinin ekinde yer alan izin türü katsayısı (Ek-1), ekolojik denge katsayısı(Ek-2) ve il katsayısının(Ek-3) çarpımlarının sonucu olarak hesaplanmaktadır.

            Tahsis talebinde bulacağımız alanlara ilişkin iş ve işlemler belirtilen süreç doğrultusunda Orman Kanunu’nun 17/3 ve 18. Maddelerinin uygulama yönetmeliğine göre gerçekleştirilecek olup;

 

            İstanbul ili, Şile ilçesi sınırları içerisinde bulunan orman alanlarında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17/3 ve 18. maddesine göre Şile Belediye Başkanlığı olarak talep edeceğimiz izinlere ve bu izinler için ödenmesi gereken bedellere ait iş ve işlemlerle ilgili temsile ve gerekli belgeleri imzalamaya Şile Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı İlhan OCAKLI ‘ya yetki verilmesi hususunun görüşülerek karar alınmak üzere evrağın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda İstanbul ili, Şile ilçesi sınırları içerisinde bulunan orman alanlarında 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 17/3 ve 18. maddesine göre Şile Belediye Başkanlığı olarak talep edeceğimiz izinlere ve bu izinler için ödenmesi gereken bedellere ait iş ve işlemlerle ilgili temsile ve gerekli belgeleri imzalamaya Şile Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanı İlhan OCAKLI ‘ya yetki verilmesi;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C. 

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

Karar No       : 2019/26

Karar Tarihi : 06/05/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

 

TEKLİFİN ÖZÜ : Şile Meydan ve Zemin Altı Otopark İnşaatı İşi Devir İşlemi.

 

TALEP: Bu konuda Etüt Proje Müdürü Ercan YILDIZER’in hazırladığı rapor okundu.

 

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlçemiz Çavuş Mahallesi, mülkiyeti Belediyemize ait 92 ada 16 parsel ve Belediyemiz lehine meydan vasfıyla tapudan terkin edilen tescil harici alan dahil toplam 11.413,49 m²’lik taşınmaz üzerinde bulunan ve 27/10/2013 tasdik tarihli Merkez I. Etap Uygulama İmar Planı hükümleri doğrultusunda “Özel Proje Alanı (ÖPA)” lejantında kalmakta olup; “Şile Meydan ve Zeminaltı Otopark İnşaatı” işinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonunun 25.01.2016 tarih ve 594 sayılı kararına istinaden ihale edilmiş; 24.02.2016 tarihinde yer teslimi yapılmış ve söz konusu iş kapsamında yapılan imalatlarının devralınması ve hizmete açılması için ilgili birimlere teslim gerekmektedir.

Söz konusu taşınmaz üzerinde tamamlanan proje kapsamında İBB sorumluluğunda bulunan “Şile Meydan ve Zeminaltı Otopark İnşaatı İşi”nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesine göre Belediyemize devir işleminin yapılması isteği konusunun görüşülerek karar alınmak üzere evrakın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/27

Karar Tarihi : 10/05/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Kira Artış Oran Uygulaması.

 

              RAPOR:  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

  06/05/2019 Tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

             KONUNUN ÖZÜ: Mali Hizmetler Müdürü Haydar KONDİ tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

İlgi      :a) 11/01/2019 tarih ve 2019/6 sayılı Belediyemiz Meclis Kararı.

            :b) 7161 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

     Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun.

 

Belediyemiz mülkiyetindeki kiraya verilen taşınmazların ilgi (a) Belediyemiz Meclis Kararı ile İstanbul Defterdarlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlüğü vb. kurumlardan kiralanan ve Belediyemizin tasarrufunda olup 3. Şahıslara kiralanmış olan yerler hariç olmak üzere; Ülkemizin ekonomik değerleri ve enflasyonla yapılan mücadeleler kapsamında, devam eden kira sözleşmelerinde yer alan kira miktarlarındaki % 27 ortalamasında olan artış oranının 01 Ocak 2019 tarihinden geçerli olarak yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar %10 olarak sabitlenmesi hususunda karar alınmıştır.

 

İlgi (b) Kanunun 56. Maddesinde yapılan düzenleme ile “11/01/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 344. Maddesinin birinci, ikinci, üçüncü fıkralarında yer alan “üretici fiyat endeksindeki artış” ibareleri “tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim” şeklinde değiştirilmiş ve maddenin dördüncü fıkrasına “kararlaştırılmışsa”, ibaresinden sonra gelmek üzere “20/02/1930 tarihli 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun hükümleri saklı kalmak şartıyla”, ibaresi eklenmiştir.” şeklinde değişiklik yapılmıştır.

 

Bu sebeple Belediyemiz mülkiyetinde kiraya verilen taşınmazlarındaki kira artış oranlarının karar tarihinden itibaren tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara göre uygulanması hususunda Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme sonucu;

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

Belediyemiz mülkiyetinde kiraya verilen taşınmazlarındaki kira artış oranlarının 7161 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 56. Maddesinde yapılan düzenleme ile “tüketici fiyat endeksindeki on iki aylık ortalamalara” göre yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.

 

Şile Belediye Meclisimizin Mayıs Ayı Toplantısında görüşülmek üzere raporun Meclise havalesi arz olunur.  10/05/2019

  

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/28

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Tarife Rusüma Ek Madde Eklenmesi.

 

              RAPOR:  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

  06/05/2019 Tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

             KONUNUN ÖZÜ: İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet ÇETİN tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 31.07.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olması hasebi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde ve sokak ada ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlemlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi’ne görev, yetki ve sorumluluk verilmiştir. Binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin ulusal adres veri tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla da “5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69. Maddesine istinaden hazırlanmıştır” denilmektedir.

 

Şile İlçe sınırları içerisinde cadde, sokak, kapı, bina ve bağımsız bölüm numaraları verilmesi, yerinde tespiti fotoğraflarının çekilmesi ve ilgili, sitemlere eklenmesi ile alakalı belediyemizce bilumum iş ve işlemler yapılmaktadır. Yapılan bu iş ve işlemler için belediyemizce gerekli ücret kalemlerinin belirlenmesi ve 2019 yılı tarife rüsum cetveline eklenme konusunun meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunda arz ederim.

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

 

Şile İlçe sınırları içerisinde cadde, sokak, kapı, bina ve bağımsız bölüm numaraları verilmesi, yerinde tespiti fotoğraflarının çekilmesi ve ilgili, sitemlere eklenmesi ile alakalı belediyemizce bilumum iş ve işlemler yapılmaktadır. Yapılan bu iş ve işlemler için belediyemizce gerekli ücret kalemlerinin belirlenmesi ve 2019 yılı tarife rüsum cetveline ilave edilmesi hususunda komisyonumuz açısından bir sakınca bulunmamaktadır.

 

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur.  10/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/29

Karar Tarihi : 10/05/2019

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: 2018 Yılı Mali Kesin Hesabı.

 

              RAPOR:  Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

  06/05/2019 Tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

             KONUNUN ÖZÜ: Mali Hizmetler Müdürü Haydar KONDİ tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

KOMİSYON GÖRÜŞÜ : “5393 sayılı Belediye kanununun 64. Maddesinde belirtildiği üzere “Her yıl bütçesinin kesin hesabı, belediye başkanı tarafından hesap döneminin bitiminden sonra Nisan ayı içinde encümene sunulur. Kesin hesap, Belediye meclisinin Mayıs ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanır.”

 

2018 Mali Yılı Gelir ve Gider işlemlerine ait Kesin Hesap Cetvelleri ve bağlı ekleri, ilgili evrakları gereği;

 

 

A-) Gelir Cetvellerinin;

 

VERGİ GELİRLERİ                                               :           22.736.792,34

TEŞEBBÜS VE MÜLKİYET GELİRİ       :             2.072.193,35 

ALINAN BAĞIŞ VE YARDIMLAR         :                   9.882,04

DİĞER GELİRLER                                    :           13.764.919,11

SERMAYE GELİRLERİ                             :           25.477.618,86

RED VE İADELER (-)                                :                223.092,33

 

TOPLAM                                                      :      63.838.313,37 TL’sı gelir elde edildiği;

 

2018 Mali yılında 83.310.069,56 TL’ sı Gelir Tahakkuku yapıldığı, 63.838.313,37 TL’sı Gelir tahsil edildiği,

 

Ayrıntılı Gelir Cetveli incelemesinde yasaların sağladığı gelirler haricinde başka gelirlerin olmadığı tespit olunmuş, Belediye veznesi ve bankalar aracılığı ile Gelir Tahsilatı sağlandığı görülmüştür. Belediye veznesinden tahsil edilen gelirler teslimat karşılığı gününde Belediyenin hesabı bulunduğu Bankalara yatırılmıştır. 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile Bankalarda bulunan hesaplardan 2.930.267,31 TL’sı 2019 Mali yılına devrettiği, devreden hesapların aşağıdaki tabloda belirtildiği üzere ilgili hesaplarında olduğu görülmüştür.

 

 

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

CARİ HESAP

57.550,24 TL

AĞVA ŞUBESİ

85.712,16 TL

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

CARİ HESAP

231,45 TL

EMLAK VERGİSİ HESABI

582.615,63 TL

Ç.T.V. HESABI

157.767,72 TL

YEŞİLKÖY ŞUBESİ (İSTKA PROJE HSB)

15.577,05 TL

SOSYAL TESİSLER İŞLETMESİ HESABI

0,00 TL

ŞİLE BEZİ TESİSİ İŞLETMESİ HESABI

6.302,83 TL

AB PROJESİ

0,00 TL

YATIRIM HESABI

0,00 TL

MUHTARLIK HESABI

6.178,42 TL

KAMU YÖNETİMİNDE MÜKEMMELLİK (EXCELLENCE) PROJESİ HESABI

24.526,95 TL

GECEKONDU HESABI

                    50.745,52 TL

OTOMATİK ÖDEME HESABI

                   15.497,95 TL

                                VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

İNTERNET BANKACILIĞI

944.343,34 TL

VEZNE POS HESABI

815.916,05 TL

MERCAN ŞUBESİ (İSTKA PROJE HSB)

158.678,49 TL

TELLALLIK HESABI

                      8.623,51 TL

EMLAK VERGİSİ HESABI

0,00 TL

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ÜSKÜDAR ŞUBESİ

0,00 TL

TOPLAM

2.930.267,31

 

B-)       Gider Cetvellerinin incelenmesinde;

 

2018 Mali Yılında 75.000.000,00 TL sı bütçe ödeneği verildiği, bu ödeneklerden 73.101.160,86 TL sının aşağıdaki programlar dahilinde sarf edildiği görülmüştür.

 

 

            GENEL KAMU HİZMETLERİ                  :  27.775.553,76

            KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİK HİZT. :      805.412,62

            EKONOMİK İŞLER VE HİZMETLER     :        73.377,23

ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİ             :      946.378,36

İSKAN VE TOPLUM REFAHI HİZT.       :  34.016.023,60

SAĞLIK HİZMETLERİ                              :       370.513,21

DİNLENME KÜLTÜR VE DİN HİZT.     :    9.113.902,08

 

TOPLAM                                                     : 73.101.160,86  TL

           

   

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğünce yapılan nakit ödemeler ve havale ödemelerinin yazılı talimat ile yapıldığı, ödenecek çekler hesabının 62.582.967,93 TL sı olduğu 2019 yılına devreden ödenecek çek olmadığı görülmüştür.

2018 Mali Yılı Emanet Hesabı olarak; Belediyenin yapmış olduğu harcamalardan dolayı nakit yetersizliği nedeniyle 57.081.731,99 TL sı Bütçe Emanet Hesabına alınmış, bu hesaptan ilgililerine 37.736.744,31 TL sı ödeme yapıldığı, 19.344.987,68 TL sı 2019 Mali Yılına devrettiği görülmüştür.

2018 Mali Yılı Adi  Emanetler Hesabı olarak ;

HESABIN ADI

HS.ALINAN

ÖDENEN

ALINAN DEPOZİTO VE TEMİNATLAR HESABI

1.457.750,26

258.026,06

EMANETLER HESABI

3.236.742,41

962.527,33

ÖDENECEK VERGİ VE FONLAR HESABI

2.700.679,00

285.507,22

ÖDENECEK SOSYAL GÜV. KESİNTİLERİ HSB.

2.651.709,84

1.377.033,19

FONLAR VE DİĞER KAMU İDARELERİ ADINA YAPILAN TAHSİLATLAR HSB

3.352.752,41

47.860,89

VADESİ GEÇMİŞ, ERTELENMİŞ   TAKSİTLENDİRİLMİŞ VERGİ VE DİĞER HÜKÜM.

10.230.959,01

2.533.680,97

TOPLAM

23.630.592,93

5.464.635,66

Belediyenin 2018 Mali yılı içerisinde, nakit yetersizliği nedeniyle yatırılmayan 23.630.592,93 TL sı Adi Emanetler Hesabına alınmış ve daha sonra bu hesaptan 5.464.635,66 TLsı ödeme yapılmış olup, 18.165.957,27 TL sı 2019 Mali Yılına devretmiştir. Diğer hesaplar yılsonu mizanında görüldüğü şekilde olup onaylamak üzere konunun Meclise havalesini arz ederim.

           KARAR : 2018 Mali yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı incelenmesinde mevcut yasalar çerçevesinde Gelirlerin toplanıldığı Bütçe ile verilen ödenek haricinde harcama yapılmadığı görülmüştür. Defter ve kayıtların usulüne uygun olarak tutulduğu tespit olunmuştur. Yıl sonu mizanında görüldüğü üzere kişi borçları tahsilâtının takibinin sağlanması ayrıca tahakkuk artığı Belediye Gelirlerinin tahsilâtının hızlandırılmasının kanaatiyle 2018 Mali Yılı Kesin Hesabının onaylanmak üzere;

Şile Belediye Meclisimizin Mayıs Ayı Toplantısında görüşülmek üzere raporun Meclise havalesi arz olunur.  10/05/2019

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy çokluğula kabul edildi.

 

(Hüseyin ÖZGÜR-Bilal SÖNMEZ ve Özgür Devrim ÜSTÜNER RED oyu kullandı)

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/30

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-25273 PİN Numaralı Alacalı Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 0/441 Parselin İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:   a)   Şile Belediye Meclisi'nin 09.03.2017 gün ve 2017/21 sayılı kararı,

  1. 31.03.2017 gün ve 39098903-310.01.03-224484 sayılı yazımız,
  2. 09.01.2018 tarih ve 12 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 15.03.2018 tarih ve BN:1572 İBB:61693 sayılı yazı ve ekleri.
  4. Şile Belediye Meclisi’nin 19.10.2018 gün ve 2018/81 sayılı sayılı Kararı.
  5. 23.01.2019 tarih ve 717 sayılı yazımız.
  6. İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 11.02.2019 tarih ve E.124855 sayılı yazısı.

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 12.01.2018 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 20.03.2018 tarihinde 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 20.03.2018-18.04.2018 tarihleri arasında askıda kalan 12.01.2018 t.t.li Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, ilgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünün olduğu gibi karar olarak kabul edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile Bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlardan 0/441 parsel sayılı taşınmaza yapılan itirazlara ilişkin ilgili koruma kurulundan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (f) yazımız ile 0/441 sayılı parsele ilişkin olarak İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup, ilgi (g) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

12.01.2018 t.t.li Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itiraz, İlgi (h) İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kurum görüşünde  “İstanbul İli, Şile İlçesi, Alacalı Mahallesi 0/441 parselin, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilinin bulunmadığı anlaşılmış olduğu” söylenmektedir.

 

Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda; Bahse konu olan Alacalı Mahallesi 0/441 parsel sayılı taşınmaza yönelik olarak kültür varlığı olarak tescilinin bulunmadığına dair  ilgi (g) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

            Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

     KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Şile İlçesi, Alacalı Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu 29 no’lu itiraz, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kurum görüşü doğrultusunda komisyonumuzca uygun görülmüştür.

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 09/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.
 

T.C. 

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/31

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-19205,1 PİN Numaralı Karamandere Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’nin İtirazı.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:  a) 09/10/2017 tarih ve 2017/78 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı,

         b) 17/04/2018 tarih ve 39098903-310.01.04-E.320/3742 sayılı yazısı ve ekleri,

         c) 12/09/2018 tarih ve 1347 sayılı İBB Meclis Kararı,

         d) İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 16.11.2018 tarih ve 2018/12548 BN:5938 İBB:247932 sayılı yazı ve ekleri.

         e) 14.12.2018 tarih ve 2018-30984 yazımız

         f) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 29.01.2019 tarih ve 2018-30984 sayılı askı tutanağı ve ekleri

         g) 06.12.2018 tarih ve E.3594592 sayıda kayıtlı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yazısı

         h) 29.11.2018 tarih ve E.20180609702 sayıda kayıtlı İSKİ Genel Müdürlüğü yazısı.

 

13.01.2017 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Şile İlçesi Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı’na askı süresi içerisinde ilgililerince yapılan itirazlar doğrultusunda İlgi (a) Şile Belediyesi Meclis Kararı ile uygun görülerek, 5216 sayılı 7.b maddesi uyarınca gereği için ilgi(b) yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na iletilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İlgi (c)’de alınan Kararı ile aynen uygun görülerek, 14.09.2018 tarihinde

Büyükşehir Belediye Başkanınca onaylanmıştır. 14.09.2018 tarihinde onaylanan UİP-19205,1

PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği’ ne ilişkin ilgi (d) yazı eki ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından,

Müdürlüğümüze iletilmiştir.

 

Bahse konu ilgi (d) İBB, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından Müdürlüğümüze gönderilen yazı ve eklerine istinaden plan değişikliğine ilişkin düzenlemeler, ilgi (e) yazımız ile askı işlemleri için Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde 19.12.2018-21.01.2019 tarihleri arasında 1 ay süre ile askıya çıkarılmıştır. İlgili plan değişikliğine ilişkin itirazlar ilgi f) yazı ile tarafımıza iletilmiştir.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İlgi (f) askı tutanağı ile tarafımıza iletilen bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği ‘ne yapılan ilgi g) ve ilgi h) itiraz görüşü yazıları Belediyemize iletilmiştir.

 

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

14.09.2018 t.t.li Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne yapılan, İlgi (f) İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kurumuna ait itirazında bazı tarım arazilerinin yeni yol alanı olarak planlanması sebebiyle tarım dışı amaçlı kullanımının düzeltilerek yeniden tarım arazisi olması talep edilmektedir. İlgi (h) İSKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı kurum itirazında ise 0/471 ve 0/485 Parsellerin İSKİ mülkiyetinde olduğundan KDKÇ Alanı fonksiyonunun kaldırılması talep edilmektedir.

            Sonuç olarak; İlgi (g) ve ilgi (h) kurum görüşü doğrultusunda; Bahse konu olan Karamandere Mahallesi Plan Değişikliği’ne yapılan ilgi (g) Tarım ve Orman Müdürlüğü görüşünün İSKİ’den alınan kurum görüşü doğrultusunda, Dere Koruma Bantlarının yol ve park alanına ayrılması gerektiği ve kamu yararına aykırılık teşkil etmekte olduğu, ilgi h) İSKİ görüşünün ise İSKİ mülkiyetinde olan parsellerin Yol alanına alınması gerektiği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

            Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ

            Şile İlçesi, Karamandere Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne yapılan söz konusu itirazlardan, ilgi (g)Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün itirazı dere ıslah çalışmalarında Dere Koruma Bantlarının yol ve park alanı olarak ayrılması uygun görülmemiştir. İlgi (h) İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait 0/471 ve 0/485 parsellerin KDKÇ Alanından çıkarılarak yeniden düzenlenmesi talebi ek bilgi paftasında gösterildiği şekliyle Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/32

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-26031 PİN Numaralı Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 0/52 Parselin İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:   a)    Şile Belediye Meclisi'nin 07.04.2017 gün ve 2017/32 sayılı kararı,

  1. 15.05.2017 gün ve 39098903-310.01.03-227263 sayılı yazımız,
  2. 17.11.2017 tarih ve 1751 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 13.02.2018 tarih ve 2017/22220- BN:954 İBB:31320 sayılı yazı ve ekleri.
  4. Şile Belediye Meclisi’nin 06.07.2018 gün ve 2018/60 sayılı sayılı Kararı.
  5.   09.03.2018 tarih ve 2018-5797 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  6. 25.07.2018 tarih ve 19217758-7625 sayılı yazımız.
  7. İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 11.02.2019 tarih ve E.124904 sayılı yazısı.

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 07.12.2017 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 19.02.2018 tarihinde 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 19.02.2018-20.03.2018 tarihleri arasında askıda kalan 07.12.2017 t.t.li Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, ilgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünün olduğu gibi karar olarak kabul edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

  Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile Bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlardan 0/52 parsel sayılı taşınmaza yapılan itirazlara ilişkin ilgili koruma kurulundan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (g) yazımız ile 0/52 sayılı parsele ilişkin olarak İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup, ilgi (h) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

07.12.2017 t.t.li Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itiraz, İlgi (h) İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kurum görüşünde  “İstanbul İli, Şile İlçesi, Kızılcaköy 52 parselin, İstanbul VI Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 18.02.2009 tarih ve 1502 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildiği ve koruma grubunun II olarak belirlendiği”, şeklindeki görüşü doğrultusunda 07.12.2017 t.t.li Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’nın yapıldığı tespit edilmiştir.

 

Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda; Bahse konu olan Kızılcaköy Mahallesi 0/52 parsel sayılı taşınmaza yönelik olarak kültür varlığı olarak tescil edildiğine dair  (h) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

            Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ

            Şile İlçesi, Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu itiraz talebi, İstanbul 6 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 18.02.2009 tarih ve 1502 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildiğinden dolayı komisyonumuzca uygun görülmemiştir.

 

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/33

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-26031 PİN Numaralı Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 922 ve 937 Parsellerin İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:   a)    Şile Belediye Meclisi'nin 07.04.2017 gün ve 2017/32 sayılı kararı,

  1. 15.05.2017 gün ve 39098903-310.01.03-227263 sayılı yazımız,
  2. 17.11.2017 tarih ve 1751 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.
  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 13.02.2018 tarih ve 2017/22220- BN:954 İBB:31320 sayılı yazı ve ekleri.
  4. Şile Belediye Meclisi’nin 06.07.2018 gün ve 2018/60 sayılı sayılı Kararı.
  5.   19.03.2018 tarih ve 2018-6419 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  6.   05.03.2018 tarih ve 2018-5248 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  7.   09.03.2018 tarih ve 2018-5836 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  8. 18.09.2018 tarih ve E.677/9356 sayılı yazımız.
  9. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın 58691112-000-E.64953sayılı yazısı.

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 07.12.2017 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 19.02.2018 tarihinde 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 19.02.2018-20.03.2018 tarihleri arasında askıda kalan 07.12.2017 t.t.li Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, ilgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünün olduğu gibi karar olarak kabul edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

 Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlardan İlgi (f), (g) ve (h) itiraz dilekçelerine konu olan 0/922 ve 0/937 sayılı taşınmazlara ilişkin ilgili Kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (i) yazımız ile 0/922 ve 0/937 sayılı parsellere ilişkin olarak Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na görüş sorulmuş olup, ilgi (j) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

 

            07.12.2017 t.t.li Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, İlgi (j) Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ‘nın Kurum görüşünde belirtildiği üzere; "... Kızılcaköy mahallesinde bulunan taşınmazların 6831 sayılı Kanunun 2/B maddesi uyarınca Hazine adına orman sınırı dışına çıkarıldığı, 937 parsel sayılı taşınmazın satış işlemlerinin tamamlandığı, 922 parsel sayılı taşınmazın tapu kaydında eylemli orman şerhinin bulunduğu” bildirilmektedir.

 

Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda Kızılcaköy Mahallesi 0/922 ve 0/937 parsel sayılı taşınmazlara yönelik ilgi (j) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

            Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ

            Şile İlçesi, Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu itirazlar, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Kararlarına aykırılık teşkil ettiğinden komisyonumuzca uygun görülmemiştir.   

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/34

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-26031 PİN Numaralı Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 923, 939 ve 1038 Parsellerin İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

  1. Şile Belediye Meclisi'nin 07.04.2017 gün ve 2017/32 sayılı kararı,
  2. 15.05.2017 gün ve 39098903-310.01.03-227263 sayılı yazımız,
  3. 17.11.2017 tarih ve 1751 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.
  4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 13.02.2018 tarih ve 2017/22220- BN:954 İBB:31320 sayılı yazı ve ekleri.
  5. Şile Belediye Meclisi’nin 06/07/2018 gün ve 2018/60 sayılı sayılı Kararı.
  6. İstanbul Valiliği Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kartal Emlak Müdürlüğü’nün 19.03.2018 tarih ve 47695 sayılı yazısı.
  7. 27.02.2018 tarih ve 2018-4868 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  8. 05.03.2018 tarih ve 2018-5248 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  9. 09.03.2018 tarih ve 2018-5836 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  10. 19.03.2018 tarih ve 2018-6419 sayılı Belediyemize kayıtlı dilekçe.
  11.  30.10.2018 tarih ve E.763/11014 sayılı yazımız.
  12. Orman Genel Müdürlüğü Şile Orman İşletme Müdürlüğü’nün 03.12.2018 tarih ve E.2559084 sayılı yazısı.

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 07.12.2017 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 19.02.2018 tarihinde 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 19.02.2018-20.03.2018 tarihleri arasında askıda kalan 07.12.2017 t.t.li Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, ilgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünün olduğu gibi karar olarak kabul edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile Bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlardan İlgi (f),(g),(h),(i) ve (j) itiraz dilekçelerine konu olan sayılı taşınmazlara ilişkin ilgili Kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (k) yazımız ile Orman Genel Müdürlüğü Şile Orman İşletme Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup, ilgi (l) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

         

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

07.12.2017 t.t.li Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, İlgi (l) Şile Orman İşletme Müdürlüğü’nün kurum görüşünde belirtildiği üzere; Söz konusu 0/923, 0/939 ve 0/1038 parsel sayılı taşınmazların eylemli orman olarak tespitinin yapılarak Orman Genel Müdürlüğü’ne 27.10.2010 tarihinde tahsisinin alındığı, şeklindeki görüşü doğrultusunda 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın yapıldığı tespit edilmiştir.

 

Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda bahse konu olan 0/923, 0/939, 0/1038 sayılı taşınmazların eylemli orman olarak tespit edildiğine dair İlgi (l) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

     KOMİSYON GÖRÜŞÜ

     Şile İlçesi, Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu itirazlar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 27.10.2010 tarihinde tahsisinin alınmasından ve eylemli orman olarak tespitinin yapılmasından dolayı Komisyonumuzca uygun görülmemiştir.

 

Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.


 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/35

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-26031 PİN Numaralı Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı İSKİ İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:   a)Şile Belediye Meclisi'nin 07.04.2017 gün ve 2017/32 sayılı kararı,

b)15.05.2017 gün ve 39098903-310.01.03-227263 sayılı yazımız,

c)17.11.2017 tarih ve 1751 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.

d)İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 13.02.2018 tarih ve 2017/22220- BN:954 İBB:31320 sayılı yazı ve ekleri.

e)Şile Belediye Meclisi’nin 06/07/2018 gün ve 2018/60 sayılı sayılı Kararı.

f)15.03.2018 tarih ve E.20180146649 sayılı itiraz dilekçesi.

g)18.09.2018 tarih ve E.677/9354 sayılı yazımız.

h)İSKİ Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Planlama Dairesi Başkanlığı’nın 15.10.2018 tarih ve E.20180504583 sayılı yazısı.

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 07.12.2017 tarihinde onaylanmıştır.

Söz konusu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 19.02.2018 tarihinde 3194 sayılı imar kanunun 8/b maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 19.02.2018-20.03.2018 tarihleri arasında askıda kalan 07.12.2017 t.t.li Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar, ilgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünün olduğu gibi karar olarak kabul edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile Bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlardan İlgi (f) itiraz dilekçesine ilişkin ilgili Kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (g) yazımız ile İSKİ Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Planlama Dairesi Başkanlığı’na görüş sorulmuş olup, ilgi (h) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

07.12.2017 t.t.li Kızılcaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı, 13.09.2013 t.t’li 1/5000 Ölçekli Batı Sahili Bölgesi Nazım İmar Planı ve ilgili kurum görüşleri doğrultusunda hazırlanmış olup;  İBB İSKİ Genel Müdürlüğü ‘nün 30.10.2014 tarih ve 540191 sayılı görüşü doğrultusunda düzenleme yapıldığı tespit edilmiştir.

 

      Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda, Kızılcaköy Uygulama İmar Planı’na ilişkin yapılan incelemede tespit edilen hususlara ilişkin ilgi (h) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

     KOMİSYON GÖRÜŞÜ

     Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan söz konusu itiraz talebi, 07.12.2017 tasdik tarihli Kızılcaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın plan yapım aşamasında İSKİ ve diğer alınan kurum görüşlerine uygun olarak yapıldığından bahse konu itiraz komisyonumuzca uygun görülmemiştir.

      

     Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.


 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2019/36

Karar Tarihi : 10/05/2019

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

              TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-25077 PİN Numaralı Yeniköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 0/92 Parselin İtirazı Hk.

 

              RAPOR:  İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu.

 

06.05.2019 tarihli Mayıs Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğünün raporunun görüşülmesine geçildi.

 

  KONUNUN ÖZÜ: Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ  tarafından Mayıs Ayı Meclis Toplantısı ikinci bileşiminde görüşülmek üzere sunulan teklifte;

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

İlgi:   a)Şile Belediye Meclisi'nin 13/10/2016 gün ve 2016/89 sayılı kararı,

         b)20/03/2017 gün ve 223810 sayılı yazımız,

         c)İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14/06/2017 gün ve 885 sayılı kararı,

         d)İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü'nün 19/10/2017 gün ve

BN:5466 İBB:205250 sayılı yazısı,

         e)Şile Belediye Meclisi'nin 05/04/2018 gün ve 2018/28 sayılı sayılı Kararı,

         f)18.10.2018 gün ve 10719 sayılı yazımız,

         g)Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 14. Bölge Müdürlüğü'nün 771407 sayılı yazısı.

 

Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planı 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir. Bahsi geçen 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile tadilen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 16.06.2017 tarihinde onaylanmıştır.

 

Söz konusu 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi, Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ilgi (d) yazı ile müdürlüğümüze iletilen paftalar 23.10.2017 tarihinde 3194 sayılı İmar Kanunun 8/B maddesi uyarınca bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 23.10.2017-21.11.2017 tarihleri arasında askıda kalan 16.06.2017 t.t.li 1/1000 Ölçekli Şile Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar, 05.04.2018 tarih ve 2018/28 sayılı İlgi (e) Şile Belediye Meclis Kararında, komisyon görüşünce karara bağlanmıştır. Şile Belediyesi İmar Komisyonu görüşünce 0/92 parsele ilişkin itirazda ilgili kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Belediyemize iade edilmiştir.

 

Şile Belediye Meclisi’nin İlgi (e) kararı ile Bahse konu Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazın 0/92 parsel sayılı taşınmaza yapılan itirazlara ilişkin ilgili koruma kurulundan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İlgi (f) yazımız ile 0/92 sayılı parsele ilişkin olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne görüş sorulmuş olup, ilgi (g) yazı ile bahse konuya yönelik görüş Belediyemize iletilmiştir.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

16.06.2017 t.t.li Yeniköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itiraz, İlgi (f) Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne kurum görüşünde  “İlgili taşınmazın Yunuslu Deresi’nin yan kolunda ve tamamı taşkın yayılım alanında olduğu”  bahsedilmektedir.

      Sonuç olarak; İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda; Yeniköy Mahallesi 0/92 parsel sayılı taşınmaza yönelik olarak taşkın yayılım hattında olduğuna dair  (h) kurum görüş yazısı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

Rapor, İmar Komisyonu Başkanlığımızca incelenip karara bağlanılması üzerine havale olunmuştur.

     KOMİSYON GÖRÜŞÜ

     Şile İlçesi, Yeniköy Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı 0/92 parsele ilişkin 20 No’lu itiraz kapsamında talep edilen ilgi g)Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 14. Bölge Müdürlüğü'nün kurum görüşünde, söz konusu parsel taşkın yayılım hattında olduğundan “Yapı Yasaklı Alan” taramasının kaldırılması Komisyonumuzca uygun görülmemiştir.

      

     Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/05/2019

 

KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

Şile Belediye Meclisinin 2019 yılı Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliği ile karar verildi.

 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.