ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

2020 Yılı Eylül Ayı Meclis Kararları


T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/45

Karar Tarihi : 07/09/2020

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ : Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları için yer tahsisi.

 

TALEP: Bu konuda Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ’ın hazırladığı  rapor okundu.

 

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            İlgi      :İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün 2020/13774 sayılı yazısınız

           

İlgi yazıda; İl(Anadolu Yakası) Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak hizmet vermekte olan ilçemiz sınırları içerisinde meydana gelen acil vakalara (her türlü tıbbi aciller, trafik kazaları, acil adli vakalar vb.) mümkün olan en kısa süre içerisinde müdahale edebilmek amacıyla; artan nüfus, değişen trafik ve yol koşulları, yeni açılan yerleşim alanları gibi faktörlerinde değerlendirilmesi sonucu yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarına (ASHİ) ihtiyaç bulunmakta olduğu belirtilmiştir.

Bahsi geçen nedenler kapsamında acil vakalara hızlı ulaşım ve etkin müdahale amacıyla Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının sayısını arttırmak ihtiyacı hâsıl olması sebebiyle Şile ilçesi içerisinde mülkiyeti Belediyemize ait olan Sofular Mahallesi 289 parsel ve Teke Mahallesi 1524 parseldeki ilgili alanların İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi talep edilmiştir.

5393 Sayılı Belediye Kanununun ilgili ;

“Madde 38-Belediye başkanının görev ve yetkileri başlıklı,

m) Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak.

Madde 18-Meclisin görev ve yetkileri başlıklı,

e) Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek” denilmektedir.

Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları (ASHİ) kurulması amacıyla talep konusu alanların tahsis işlemlerinin sağlanması hususunda karar alınmak üzere evrakın Meclise havalesini arz ederim.

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/46

Karar Tarihi : 07/09/2020

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ : Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi Projesi.

 

TALEP: Bu konuda Yazı İşleri Müdürü Gülşen KESKİN’in hazırladığı  rapor okundu.

 

RAPOR:

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansına sunduğumuz  “Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi” projesi başarılı bulundu. Projenin uygulanmasına, kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamada gerekli yetkinin Belediye Başkanımız Sn. İlhan OCAKLI’ya verilmesi konusunun Meclise havalesini arz ederim.

           

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

 

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 


            İlgi tarih ve sayılı dilekçe ile Çavuş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Klavuz Sokak olarak isimlendirilmiş olan yolun isminin Kılavuz Sokak olarak değiştirilmesi ve Mekansal Adres Kayıt Sisteminde (MAKS) oluşturulması istenilmektedir.

 

            Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanlığının 12.04.2007 tarih ve 965 sayılı Meclis Kararı ile Çavuş Mahallesi sınırları içerisinde yapılmış olan Numarataj çalışması sırasında Klavuz Sokak olarak isimlendirilmiş yolun isminin Kılavuz Sokak olarak değiştirilmesi konusunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunu arz ederim.

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda Büyükşehir Belediye Başkanlığının 12.04.2007 tarih ve 965 sayılı Meclis Kararı ile Çavuş Mahallesi sınırları içerisinde yapılmış olan Numarataj çalışması sırasında Klavuz Sokak olarak isimlendirilmiş yolun isminin Kılavuz Sokak olarak değiştirilmesi;

 

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/48

Karar Tarihi : 07/09/2020

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

            TEKLİFİN ÖZÜ : Tapu Hizmet Binası Protokolü.

TALEP: Bu konuda Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ’ın hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            İlgi :Şile Kaymakamlığı, Tapu Müdürlüğünün 10/08/2020 tarih ve E.1911949 sayılı yazısı.

İlgi yazıda; Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsisli bulunan Şile İlçesi Çavuş Mahallesi 168 ada 46 parsel sayılı taşınmaz üzerine Şile Tapu ve Kadastro Hizmet Binasının yapımı işi 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale edilmiş, ruhsat ve proje onayları tamamlanmış ve inşaatına başlanmış iken ihaleyi alan firma maliyetlerin yüksek olması sebebi ile çekilme haklarını kullanmış ve firmanın çekilmesi ile inşaat durmuş olup,    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde bina inşaatının Belediyeler ile protokol imzalanarak maliyetin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından karşılanması suretiyle yaptırılabileceği bildirilmiş olduğunu ve  Belediyemiz ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında “İş Birliği Protokolünün” yapılması ve bu protokol ile ilgili bir görevlendirme yapılmasına yönelik Belediye Meclis kararı alınması gerektiği belirtilmiştir.

5393 sayılı Belediye Kanununun Madde 75- Diğer kuruluşlarla ilişkiler başlıklı;

“Belediye, Belediye Meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda;

a) Mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır.” denilmektedir.

            Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsisli bulunan Şile İlçesi, Çavuş Mahallesi, 168 ada, 46 parsel sayılı taşınmaz üzerine Şile Tapu ve Kadastro Hizmet Binasının yapımı işi ile ilgili maliyetinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından karşılanması suretiyle  Belediyemiz ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında  ilgili protokolün yapılması, protokol iş ve işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere evrakın Meclise havalesini arz ederim.

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne tahsisli bulunan Şile İlçesi, Çavuş Mahallesi, 168 ada, 46 parsel sayılı taşınmaz üzerine Şile Tapu ve Kadastro Hizmet Binasının yapımı işi ile ilgili maliyetinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından karşılanması suretiyle  Belediyemiz ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında  ilgili protokolün yapılması, protokol iş ve işlemleri için Belediye Başkanı İlhan OCAKLI’ya yetki verilmesi;

 

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/49

Karar Tarihi : 07/09/2020

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

            TEKLİFİN ÖZÜ : Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Hizmet Binası Tahsisi.

TALEP: Bu konuda Plan ve Proje Müdürü Mehmet Fehim YEŞİLBAŞ’ın hazırladığı  rapor okundu.

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

            İlgi: Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gemi Kurtarma ve Tahlisiye Şube müdürlüğü, Tahlisiye Hizmetleri Servisinin 03/09/2020 tarih ve E.40046 sayılı yazısı.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Deniz Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gemi Kurtarma ve Tahlisiye Şube müdürlüğü, Tahlisiye Hizmetleri Servisinin İlgi yazıda belirttiği üzere; “denizlerimizde can kurtarma hizmetlerini, 20.07.1936 Montrö Sözleşmesinden gelen yükümlülükler, 1979 Denizde Arama ve Kurtarma Uluslararası Sözleşmesi, 12.12.2001 tarih ve 24611 sayılı resmi gazetede yayınlanan Türk Arama ve Kurtarma Yönetmeliği madde 5 (g) fıkrasına göre Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapılmış olan 17.05.2002 tarihli protokol ve Haziran 2004 tarih ve 710/04 sayılı mutabakat hükümlerine göre yürütmektedir.

Denizlerimizdeki kazalara müdahale sorumluluğu olan ve kaza zararlarının asgariye indirilerek can, mal, seyir ve çevre emniyetinin sağlanması görevini üstlenmiş bulunan Kuruluşumuz, muhtemel riskleri dikkate alarak yapılmasını bu yönde geliştirmek mesuliyetini taşımaktadır.

Bu itibarla İlçeniz dolgu alanı üzerinde uygulanan “Dolgu Alanı Rekreasyon Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan projede “Kıyı Emniyet/ Liman İşletme” olarak adlandırılan 140 m2’lik binanın Kuruluşumuz kullanımına verilmesi” hususunda gelen talep doğrultusunda;

5393 sayılı Belediye Kanununun;

Madde 18- Belediye meclisinin görev ve yetkileri başlıklı; “e) Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek.”

Madde 75- Belediye, Belediye Meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; Diğer kuruluşlarla ilişkiler başlıklı;“d) Kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir veya süresi yirmibeş yılı geçmemek üzere tahsis edebilir. Bu taşınmazlar aynı kuruluşlara kiraya da verilebilir. Bu taşınmazların, tahsis amacı dışında kullanılması hâlinde, tahsis işlemi iptal edilir. Tahsis süresi sonunda, aynı esaslara göre yeniden tahsis mümkündür.” denilmektedir.

İlçemiz Dolgu Alanı üzerinde inşası tamamlanan “Şile Dolgu Alanı (Spor Parkı) Düzenleme Projesi” kapsamında uygulama projesinde Liman İşletme/Kıyı Emniyet Binası (139,47 m2) olarak  gösterilen yapının Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü adına yürütmekte olduğu kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere yukarıda belirtilen kanun maddeleri uyarınca tahsisi hususunda  karar alınmak üzere evrakın Meclise havalesini arz ederim.

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/50

Karar Tarihi : 07/09/2020

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ : Kadro İptal-İhdas İşlemleri.

 

TALEP: Bu konuda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Volkan VAROL’un hazırladığı  rapor okundu.

 

RAPOR:

“BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9. Maddesinin 3. fıkrası “… Ancak, mevcut dolu memur kadro sayısı personel grupları itibariyle kendi alt grupları için tespit edilen norm kadro sayısından az olan kapsama dahil kurum ve kuruluşlarda norm kadro standartları cetvellerinde belirlenen idari, sağlık ve yardımcı hizmet personeli gruplarından her birine ait norma uygun boş kadro sayısının yüzde ellisine kadarı ilgili personel gruplarından düşülerek ihtiyaca göre idari, sağlık ve teknik personel gruplarına sayı itibariyle meclis kararı ile eklenebilir. Oranların hesaplanmasında sonucun tam sayı çıkmaması durumunda bulunan rakam kendinden büyük en yakın tam sayıya yuvarlanarak aktarılacak kadro sayısı tespit edilir. Kadro aktarımı yapılan personel grubunda kalan kadro sayısı ile söz konusu gruptan diğer gruplara aktarılan kadro sayısının toplamı ilgili grup için norm kadro standartları cetvellerinden belirlenen sayıdan fazla olamaz. Aktarma yapılacak sayı kadar kadro unvanı, aktarma yapılacak gruba ait listelerden seçilerek ve Yönetmeliğin ekinde yer alan (I) sayılı kütüğe uygun olarak belirlenir..” denilmektedir. Bu bağlamda Belediyemiz GİH sınıfında boş bulunan 3 Zabıta Memuru, 3 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 2 Eğitmen, 2 Kameraman ve YH Sınıfında boş bulunan 2 Hizmetli olmak üzere toplam 12 adet kadronun %50’si olan ve ekte sunulan (II) sayılı cetvelde belirtilen 6 adet kadronun TH sınıfına eklenilmesi, bu kadroların 2 adet 5. Dereceden Mimar, 2 adet 5. Dereceden Mühendis, 2 adet 5. Dereceden Şehir Plancısı olarak ihdas edilmesi, anılan yönetmelik hükümleri gereğince Belediyemiz Norm Kadrosunda bulunan 1 adet 3.  Dereceden Tekniker kadrosunun 1 adet 4. Dereceden Şehir Plancısı ve 1 adet 5. Dereceden Teknisyen kadrosunu 1 adet 4. Dereceden Şehir Plancısı  olarak değiştirilmesini konusunun Meclise havalesini olurlarınıza arz ederim.

           

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının birinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C. 

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/51

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Alacalı Mahallesi Sokak İsmi Verilmesi.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından Harita ve Numarataj Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            “Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik” in 31.07.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olması hasebi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi’ne görev, yetki ve sorumluluk verilmiştir.  Binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin ulusal adres veri tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla da, 5490 sayılı “nüfus hizmetleri kanununun” 69. maddesine istinaden” girmiştir denilmektedir.

 

            Alacalı Mahallesi 418 parsel sayılı taşınmazdan geçmekte olan yolun sokak isminin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Müdürlüğümüzce yapılan inceleme neticesinde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 16.12.2010 tarih ve 2781 sayılı Meclis Kararı ile yapılmış olan Numarataj çalışması sırasında Alacalı Mahallesi 418 parsel sayılı taşınmazdan geçmekte olan yola isim verilmediği tespit edilmiş olup, talebin değerlendirilmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmek üzere isimsiz sokağa sokak ismi verilmesi konusunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunu arz ederim.

 

          KOMİSYON GÖRÜŞÜ: İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün talebine istinaden yapılan incelemeler neticesinde; Alacalı Mahallesi 418 parselden geçmekte olan yolun sokak isminin olmadığı fakat 12.01.2018 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planında sokak ismi verilmesi istenmekte olan yolun imar yolu olarak belirtilmediği tespit edilmiş olup, ilgili talep uygun bulunmamıştır.

 

          Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 09.09.2020

 

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/52

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Bucaklı Mahallesi 114 ada 7,8,9,10,11 ve 12 parsel sayılı taşınmazlara gitmekte olan ve mevcutta bulunan yolun sokak ismi verilmesi.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından Harita ve Numarataj Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            “Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik” in 31.07.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olması hasebi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi’ne görev, yetki ve sorumluluk verilmiştir.  Binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin ulusal adres veri tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla da, 5490 sayılı “nüfus hizmetleri kanununun” 69. maddesine istinaden” girmiştir denilmektedir.

 

            Bucaklı Mahallesi 114 ada 7,8,9,10,11 ve 12 parsel sayılı taşınmazlara gitmekte olan ve mevcutta bulunan yolun sokak isminin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Müdürlüğümüzce yapılan inceleme neticesinde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 16.12.2010 tarih ve 2781 sayılı Meclis Kararı ile yapılmış olan Numarataj çalışması sırasında ekli Numarataj paftasında işaretli yola isim verilmediği tespit edilmiş olup, talebin değerlendirilmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmek üzere isimsiz yola sokak ismi verilmesi konusunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunu arz ederim.

 

             KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Yapılan incelemeler sonucunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce talep edilen Bucaklı Mahallesi 114 ada 7,8,9,10,11 ve 12 parsel sayılı taşınmazlara gitmekte olan isimsiz yola Türker Sokak ismi verilmesi hususu;

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 09/09/2020

 

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/53

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Kabakoz Mahallesi 1025 parsel sayılı taşınmazın yanından geçmekte olan imar yolunun sokak ismi verilmesi.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından Harita ve Numarataj Komisyonuna havale edilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            “Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik” in 31.07.2006 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olması hasebi ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/g maddesi gereğince; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmekle Büyükşehir Belediyesi’ne görev, yetki ve sorumluluk verilmiştir.  Binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin ulusal adres veri tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla da, 5490 sayılı “nüfus hizmetleri kanununun” 69. maddesine istinaden” girmiştir denilmektedir.

 

            Kabakoz Mahallesi 1025 parsel sayılı taşınmazın yanından geçmekte olan imar yolunun sokak isminin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Müdürlüğümüzce yapılan inceleme neticesinde; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 16.12.2010 tarih ve 2781 sayılı Meclis Kararı ile yapılmış olan Numarataj çalışması sırasında ekli Numarataj paftasında işaretli imar yoluna isim verilmediği tespit edilmiş olup, talebin değerlendirilmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmek üzere isimsiz imar yoluna sokak ismi verilmesi konusunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunu arz ederim.

 

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Yapılan incelemeler sonucunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce talep edilen Kabakoz Mahallesi 1025 parsel sayılı taşınmazın yanından geçmekte olan isimsiz imar yoluna Kızılelma Sokak ismi verilmesi hususu;

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 09/09/2020

 

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/54

Karar Tarihi : 11/09/2020  

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi İsaköy Mah. UİP İtrazları Kurum Görüşü Alınanlar (İSKİ ve DSİ).

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan UİP-30738 PİN Numaralı Şile İlçesi İsaköy Mahallesi UİP itirazları İSKİ ve DSİ Kurum Görüşleri ilişkin teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            İlgi :   a) 10.11.2017 gün 2017/85 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı,

                        b) 22.02.2018 tarih ve E.91/1720 sayılı yazımız ve ekleri,

                        c) 14.12.2018 tarih ve 1985 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı,

                        d) İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 18.02.2019 tarih ve 2019/16649- BN:935 İBB:30463 sayılı yazı ve ekleri,

                        e) 08.11.2019 tarih ve 2019/66 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı,

                        f) Şile Belediye Başkanlığı'nda 2019-13765, 2019-14696, 2019-15264, 2019-15445, 2019-15442, 2019-15353 sayılar ile kayıtlı itiraz dilekçeleri,

            g) İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 20.12.2019 tarih ve E.20190560504 sayılı yazısı,

            h) DSİ Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nün 27.01.2020 tarih ve 59842 sayılı yazısı.

 

18.03.2016 tt’li 1/5000 ölçekli Şile İlçesi Doğu Sahili Bölgesi I. Etap Nazım İmar Planı ve Plan notları doğrultusunda hazırlanan Şile İlçesi 1/1000 ölçekli İsaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı teklifi ilgi (a) İlçe Meclis kararı ile aynen uygun görülerek,  5216 sayılı 7.b maddesi uyarınca gereği için ilgi (b) yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na iletilmiş; ilgi (c) Meclis Kararı ile tadilen uygun görülerek, 17.12.2018 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanınca onaylanmıştır.

Söz konusu UİP-30378 PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi İsaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı ve ilgili dokümanlar, ilgi (d) yazı ile 3194 sayılı yasanın 8. maddesine göre gereğinin yapılması için Belediyemize gönderilmiş olup, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce 09.07.2019 – 07.08.2019 tarihleri arasında askıda kalmıştır.

İlgi (e) Meclis Kararı ile İsaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar karara bağlanmış olup, “19, 20, 34, 41, 58 ve 61 numaralı itiraz talepleri ilgili Kurumdan kurum görüşü alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğü’ne iade edilmiştir.” şeklinde karar verilmiştir. İlgi (f) itiraz dilekçelerine konu olan taşınmazlara ilişkin İlgili kurumlardan görüşleri talep edilmiş olup; İlgi (g) ve (h) yazılar ile bahse konu taşınmazlara yönelik görüşleri belediyemize iletilmiştir.

 

DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

 

            17.12.2018 tasdik tarihli Şile İlçesi İsaköy Mahallesi Uygulama İmar Planı’na yapılan 19, 20, 34, 41, 58 ve 61 numaralı itirazlara ilişkin alınan Kurum Görüşleri;

 

·       İlgi (g) İSKİ Genel Müdürlüğü’nün Kurum görüşünde itirazlara ilişkin;

 

            “…Söz konusu  (1713, 6174, 1571, 1573, 529, 1569 ve 1319) parseller ve yakın çevresinden geçen mevcut içmesuyu, atıksu hatları yazımız ekinde gönderilmekte olup Melen sistemi ve Yeşilçay sisteminin plan sahası içerisinden geçen kısmının kamulaştırmasına ait onaylı güncel durum bilgisi ve yapılaşma, inşaat kazı vb. durumlara ait şartlarla ilgili nihai görüş DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’nden alınmalıdır. Ayrıca söz konusu parseller Göksu Deresi yağmursuyu toplama havzasında kalmakta olup Göksu Deresi ile ilgili çalışmalar İBB, İSKİ ve DSİ arasında yapılan toplantı kararlarına binaen DSİ tarafından yapılacağından DSİ 14. Bölge Müdürlüğünün görüşü alınmalıdır.”

 

            denilmektedir.

 

·        İlgi (h) DSİ Genel Müdürlüğü 14. Bölge Müdürlüğü’nün Kurum görüşünde itirazlara ilişkin;

 

            “…Söz konusu taşınmazlardan yazımız eki CD’de verilmekte olan, 1319 parselin 146 m²’lik kısmı, İstanbul İli’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaa edilen Yeşilçay Sistemi, İsaköy-Ömerli Terfi Hattı güzergahında kalması sebebiyle idaremizce kamulaştırılmıştır. 1319 parsel sayılı taşınmazın idaremiz mülkiyetinde olan 146 m²’lik kısmının imar Planlarına “DSİ İsale Hattı” olarak işlenmesi gerektiği ve yol, yeşil alan vs. olarak adlandırılmaması, kullandırılmaması gerekmektedir.

            Şile İlçesi İsaköy Mahallesinde yer alan parsellerden;

-1713 nolu parselin Melen İçmesuyu isale hattı platformu sınırında kaldığı,

-6174 nolu parselin İsaköy-Sungurlu iletim kanalına yaklaşık 10m mesafede kaldığı,

-1571, 1573 ve 1319 nolu parsellerin Yeşilçay isale hattı platformunda kaldığı,

-529 ve 1569 nolu parsellerin Yeşilçay isale hattı platformuna 20m mesafede bulunduğu tespit edilmiştir.

…Ayrıca isale hatlarının işletmede olması sebebi ile isale hatlara zarar verilmemesi ve yapılacak çalışmalar öncesinde İSKİ Genel Müdürlüğünden de görüş alınması gerekmektedir…”

 

            denilmektedir.

 

            SONUÇ:

 

İlgi (e) Meclis Kararı doğrultusunda, İlgi (f) itiraz dilekçelerine ilişkin alınan İlgi (g) ve (h) kurum görüşlerinin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 günlü, S/90 sayılı Başkanlık oluru, genelge, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ

 

            Şile İlçesi, İsaköy Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlara ilişkin ilgili kurum görüşleri incelenmiş olup; ilgi (h) Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 14.Bölge Müdürlüğü kurum görüşünde belirtilen “İstanbul İli’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşaa edilen Yeşilçay sistemi, İsaköy-Ömerli terfi hattı güzergahında kalan idarece kamulaştırılan kısımların imar planlarına “DSİ İsale Hattı” olarak işlenmek üzere” yeniden görüş alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

 

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/55

Karar Tarihi : 11/09/2020  

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi Kabakoz Mah. 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan İtirazları.

 

            07/09/2020 tarihli Temmuz Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan 22.01.2018 t.t’li UİP-29370,1 Pin Numaralı Kabakoz Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliğine yapılan itirazlara ilişkin teklif aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

İlgi:   

a.   05/10/2018 tarih ve 2018/75 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı,

b.   18/01/2019 tarih ve 39098903-310.01.03-E.28/602 sayılı yazısı ve ekleri,

c.   12/12/2019 tarih ve 1008 sayılı İBB Meclis Kararı,

d.   İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 15.03.2020 tarih ve 2019/13931 BN:1474 İBB:54819 sayılı yazı ve ekleri,

e.   01.07.2020 tarih ve 2020/12031 sayılı dilekçe,

f.    09/07/2020 tarih ve 2020/12913 sayılı dilekçe.

g.   09/07/2020 tarih ve 2020/12905 sayılı dilekçe.

h.   12/07/2020 tarih ve 2020/12907 sayılı dilekçe.

i.    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün E.2125491 sayılı kurum görüşü yazısı.

j.    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün E.654967 sayılı kurum görüşü yazısı.

 

            22.01.2018 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Şile İlçesi Kabakoz Mahallesi Uygulama İmar Planı’na askı süresi içerisinde ilgililerince yapılan itirazlar ilgi (a) Şile Belediyesi Meclis Kararı ile uygun görülerek, 5216 sayılı 7.b maddesi uyarınca gereği için ilgi (b) yazı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na iletilmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İlgi (c)’de alınan Kararı ile tadilen uygun görülerek, 18.12.2019 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanınca onaylanmıştır. 18/12/2019 tarihinde onaylanan UİP-29370,1 PİN Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Kabakoz Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği’ ne ilişkin ilgi (d) yazı eki ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Müdürlüğümüze iletilmiştir.

 

            Bahse konu ilgi (d) İBB, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından Müdürlüğümüze gönderilen yazı ve eklerine istinaden plan değişikliğine ilişkin düzenlemeler, Müdürlüğümüz bünyesinde 17.06.2020-16.07.2020 tarihleri arasında 1 ay süre ile askıya çıkarılmıştır. İlgili plan değişikliğine ilgi (e), (f), (g) ve (h) dilekçeler ile itiraz edilmiştir.

 

            Kabakoz Mahallesi 0/257 ve 0/1040 parsellere ilişkin olarak ilgi (i) ve (j) yazılar ile tarafımıza iletilen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yazılarında “1040 ve 257 no’lu  parsel sayılı taşınmazların “Konut” yapılmak amacıyla tarım dışı amaçlı kullanılması 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 13. Maddesi kapsamında uygun görüldüğü belirtilerek söz konusu parsellerle ilgili izin tarihinden itibaren iki yıl içerisinde plan yapılıp ve onaylanması, plan onaylanmasından sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bahse konu parsellere ilişkin planda verilen fonksiyonu da gösteren onaylı planın bir suretinin gönderilmesi gerekmektedir.” denilmektedir.

 

        SONUÇ

 

        İlgi (e), (f), (g) ve (h) itiraz yazılarının ve ilgi (i) ve (j) kurum görüşü yazılarının Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

        KOMİSYON GÖRÜŞÜ

 

        Şile İlçesi, Kabakoz Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne yapılan itirazlar ve gelen kurum görüşleri incelenmiş olup;

 

·       İlgi (e), (f), (g) ve (h) itirazlar; Kabakoz Mahallesi’nde yapılacak olan 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun 22. Maddesinin a bendi kapsamında kadastro yenileme çalışması sonrasında değerlendirilmek üzere Müdürlüğü’ne iade edilmiştir.

·       Komisyon Teklifi Kapsamında, 0/721 parselin kuzeybatısında yer alan 7 metrelik yol alanının 721 parsele cephe verecek şekilde Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde kabul edilmiştir.

·       İlgi (i) ve (f) Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün kurum görüşleri doğrultusunda 0/257 ve 0/1040 parsellerin çevresindeki yapılaşma koşullarına uygun olacak biçimde Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde kabul edilmiştir.

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

 

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/56

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi Alacalı Mah. 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Plan İtirazları.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

         KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            a)         12/12/2019 tarih ve 1007 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı

 

            b)         22.04.2020 tarih ve İBB:67323 -BN:1842 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü yazısı

 

            c)           Plan ve Proje Müdürlüğünde;

 

            İTİRAZ NO   1          2020/13091 DOSYA NUMARASI

            İTİRAZ NO   2          2020/11809 DOSYA NUMARASI

            İTİRAZ NO   3          2020/11400 DOSYA NUMARASI

            İTİRAZ NO   4          2020/10871 DOSYA NUMARASI

 

            Sayı numarasında kayıtlı itiraz dilekçeleri

 

     UİP-25273,2 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı plan değişikliği 5216 sayılı 7/b ve 14. Maddesine göre gereğinin yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesine iletilmiş olup, ilgi (a) de alınan Meclis Kararı ile tadilen uygun görülmüş ve 18.12.2019 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanınca onanmıştır.

 

Söz konusu 1/1.000 ölçekli Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı değişikliğine dair plan ve ilgili dokümanlar, ilgi (b) yazı ile 3194 sayılı yasanın 8. maddesine göre gereğinin yapılması için Belediyemize gönderilmiş olup Belediyemiz bünyesinde 17.06.2020 -16.07.2020 tarihleri arasında askıda kalmıştır.

 

Askı süresi içerisinde; Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı Plan değişikliğine ilişkin ilgi (c) de belirtilen itiraz dilekçeleri değerlendirilmek üzere meclise havale edilmiştir.

 

            SONUÇ:

 

            Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Alacalı  Mahallesi Uygulama İmar Planı Plan değişikliğine dair askı süresi içerisinde yapılan itirazların, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 günlü, S/90 sayılı Başkanlık oluru, genelge, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

          

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

 

            Şile İlçesi, Alacalı Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine  yapılan; İtiraz No  1) 2020/13091 Dosya Numarası, İtiraz No2) 2020/11809 Dosya Numarası, İtiraz No3) 2020/1400 Dosya Numarası, İtiraz No 4) 2020/10871 Dosya Numarası

incelenmiş olup,

 

            Şile İlçesi Alacalı Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan değişikliği teklifi incelenmiş olup,

 

·       1 numaralı itiraz, ve 2 numaralı itiraz Komisyon Teklifi kapsamında Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde uygun görülmüştür.

·       3 numaralı itirazın talebi ilgili Kurumdan görüş alındıktan sonra tekrar görüşülmek üzere Müdürlüğüne iadesi uygun görülmüştür.

·       4 numaralı itiraz 1/5000 Ölçekli Batı Sahil Bölgesi Nazım İmar Planı’na, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, plan bütünlüğüne, plan kararlarına aykırılık teşkil ettiğinden uygun görülmemiştir.

·       UİP-25273,2 Plan İşlem Numaralı 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Alacalı Mahallesi Uygulama İmar Planı plan değişikliğinde sehven yapılan iki adet düzeltmenin komisyon kararı doğrultusunda Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde uygun görülmüştür.

 

            Şile İlçesi Alacalı Mahallesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan değişikliğine ilişkin itirazları yukarıda belirtilen konular Planlama Müdürlüğü tarafından dijital ortamda üretilmesi ve plan dağıtım işlerinin dijital ortamda üretilen paftalar üzerinden yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

           Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/57

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi Alacalı Mah. Şile Hayat Suyu Parkı Projesine İlişkin Plan Tadilatı.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

            İlgi  :a) 01.03.2019 tarih 72583974-247185-467sayılıİBBAltyapı Projeler Müdürlüğü yazısı.

                      b) 22.04.2020 tarih ve İBB:67323 -BN:1842 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Planlama Müdürlüğü yazısı.

 

             Şile İlçesi Alacalı mahallesinde bir kısım tescil dışı alanı kapsayan “ Şile Hayat Suyu Parkı Projesi’nin uygulanacağı alanın Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesine “kamp alanı olarak kullanılmak üzere” tahsis edildiği İlgi(a) yazıda belirtilmiştir.

 

            Söz konusu tahsis sınırının imar hattıyla bire bir örtüşmediği tespit edildiği, 720,721,722,826 ve  827 sayılı parsellerin yer aldığı bölgede yapılacak olan “Kamping Alanı ”na uygun yapılan projenin ruhsat alabilmesi için şahıs mülkiyetindeki arazilerin mahreç alacağı 7   metrelik yol alanı bırakılarak “Şile Hayat Suyu Projesi”nin revize edildiği yine ilgi(a) ve ilgi(b) yazıda belirtilmiştir.

 

            Bahse konu proje alanı 13.09.2013 tt’li 1/5000 ölçekli Batı Sahili Bölgesi Nazım İmar Planı ve  12.01.2018 tt’li 1/1000 ölçekli UİP-25273 Plan İşlem Numaralı Şile İlçesi Alacalı Mahallesi’ne ilişkin uygulama İmar Planında “Kamping Alanı” fonksiyonun da kalmaktadır.

           

            SONUÇ:

 

            Şile İlçesi 1/1000 ölçekli Şile İlçesi Alacalı Mahallesi Şile Hayat Suyu Parkına İlişkin Plan tadilatı Plan değişikliğine ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 günlü, S/90 sayılı Başkanlık oluru, genelge, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

 

           Şile İlçesi, Şile İlçesi Alacalı Mahallesi Şile Hayat Suyu Parkına İlişkin Plan tadilatı değişikliği incelenmiş olup, Komisyon Teklifi kapsamında Ek Bilgi Paftasında gösterildiği şekliyle düzenlenmesi halinde uygun görülmüştür.

 

            Şile İlçesi Şile İlçesi Alacalı Mahallesi Şile Hayat Suyu Parkına İlişkin Plan tadilatı değişikliği yukarıda belirtilen konular Planlama Müdürlüğü tarafından dijital ortamda üretilmesi ve plan dağıtım işlerinin dijital ortamda üretilen paftalar üzerinden yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.

 

            Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/58

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi UİP-8937,5 Pin Numaralı 1/1000 Ölçekli Oruçoğlu Köyü UİP Değişikliği.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı 2. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan Şile İlçesi, UİP-8937,5 Pin Numaralı Oruçoğlu Köyü UİP'e yapılan İtiraz teklifi aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

a) Şile Belediye Meclisi'nin 06.07.2018 tarih ve 2018/57 sayılı kararı

b) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 18.01.2019 tarih ve 85 sayılı kararı

c) İsmail Kahraman'ın 26.07.2019gün ve 2019-14559 dosya numaralı dilekçesi

d) Şile Belediye Meclisi'nin 06.09.2019 tarih ve 2019/54 sayılı kararı

e) Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün İstanbul 6 Numaralı KVKGM'nin 08.06.2020 tarih ve E.415596 sayılı yazısı ve Karar eki.

 

      Oruçoğlu Köyü Uygulama İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 13.09.2013 tarih ve 1849 sayılı kararı ile 13.09.2013 tarihinde tadilen uygun bulunarak onaylanmış olup, 09.04.2014 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılmıştır.

 

     Uygulama İmar Planlarına yapılan itirazlar kapsamında hazırlanan UİP-8937,5 PİN Numaralı Oruçoğlu Mahallesi Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi ilgi (a) Meclis Kararı ile Uygun görüşmüş olup, İlgi (b) İBB Meclis Kararı ile 24.01.2019 tarihinde İBB Başkanı’nca onaylanmıştır. 24.01.2019 tt’li UİP-8937,5 PİN numaralı 1/1000 Ölçekli Oruçoğlu Köyü UİP Değişikliği ’ne ilişkin 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre askı işlemleri 09.07.2019-07.08.2019 tarihleri arasında gerçekleşmiş olup, askı tarihleri içerisinde Oruçoğlu Mahallesi 0/210 parsel sayılı taşınmaz malikince ilgi (c) yazı ile itirazda bulunulmuştur.

 

            Söz konusu itiraz kapsamında ilgi (d) Meclis Kararı ile ilgili kurumdan görüş alındıktan sonra değerlendirilmek üzere Müdürlüğü’ne iade edilmiştir. Tarafımızca iletilen görüş yazısı kapsamında İlgi (e) İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce karar örneği iletilmiştir.

 

         DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

 

        Söz konusu plan değişikliğine yapılan itiraz kapsamında ilgi (d) Meclis Kararı doğrultusunda kurum görüşü sorulmuş olup, tescilli yapı parselinde yapı yoğunluğunu arttırıcı etkisi sebebiyle uygun olmadığı belirtilmiştir. İlgi (e) Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görüşü yazısı, 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

 

         

            KOMİSYON GÖRÜŞ:

            Şile İlçesi, Oruçoğlu Mahallesi 0/210 sayılı içerisinde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli taşınmaza ilişkin sunulan 1/1000 Ölçekli plan değişikliği teklifi, İlgi (e) Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görüşü yazısı kapsamında “Tescilli yapı parselinde yapı yoğunluğunu arttırıcı etkisi sebebiyle uygun görülmediğinden” Komisyonumuzca da uygun görülmemiştir.

        Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

 

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/59

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Şile İlçesi, UİP-19205,2 Pin Numaralı 1/1000 Ölçekli Karamandere Mah UİP.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından İmar Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Şile İlçesi, UİP-19205,2 PİN numaralı 1/1000 Ölçekli Karamandere Mahallesi UİP Değişikliği teklifine sunulan kurum görüşü aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMI’NA

 

a)09/10/2017 tarih ve 2017/78 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı,

b)17/04/2018 tarih ve 39098903-310.01.04-E.320/3742 sayılı yazısı ve ekleri,

c)12/09/2018 tarih ve 1347 sayılı İBB Meclis Kararı,

d)İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 16.11.2018 tarih ve 2018/12548 BN:5938 İBB:247932 sayılı yazı ve ekleri,

e)14.12.2018 tarih ve 2018-30984 yazımız,

f) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 29.01.2019 tarih ve 2018-30984 sayılı askı tutanağı ve ekleri,

g) 29.11.2018 tarih ve E.20180609702 sayılı İSKİ Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme ve Planlama Dairesi Başkanlığı yazsısı.

h) 10/05/2019 tarih ve 2019/31 sayılı Şile Belediyesi Meclis Kararı

i) İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Şehir Planlama Müdürlüğü 24.01.2020 tarih ve 2019/13387 BN:487 İBB:17163 sayılı yazı ve ekleri,

j) İstanbul Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün 01.06.2020 tarih ve E.1478026 sayılı yazısı

 

            Şile Belediye Meclisi’nin ilgi (a) kararı ile uygun görülen 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği 5216 sayılı yasanın 7-b ve 14. Maddelerine göre ilgi (b) yazı ve ekleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na iletilmiştir. Bahsi geçen 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilgi (c) kararı ile aynen uygun bulunarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanınca 14.09.2018 tarihinde onaylanmıştır.

 

      Söz konusu 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi, Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği ilgi (d) yazı ile Müdürlüğümüze iletilen paftalar 19.12.2018 tarihinde 3194 sayılı İmar Kanunun 8/B maddesi uyarınca ilgi e) yazımız doğrultusunda bir ay süreyle İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde askıya çıkarılmıştır. 19.12.2018-21.01.2019 tarihleri arasında askıda kalan 14.09.2018 t.t.li 1/1000 Ölçekli Şile Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği ’ne yapılan kurum itirazları ilgi f) yazı ile tarafımıza iletilmiştir. İlgi (g) İSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait 0/471 ve 0/485 parsellerin KDKÇ alanından çıkarılarak, yeniden düzenlenmesi talebi ilgi (h) Şile Belediyesi Meclis Kararı doğrultusunda ek bilgi paftasında gösterildiği şekliyle Komisyonca uygun görülmüştür.

 

      Söz konusu değişiklik 27.11.2019 tarih 944 sayılı İBB Meclis Kararı ile sonuca bağlanmış olup, ilgi i) üst yazısı ve ekleriyle tarafımıza iletilmiştir. İlgi j) İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yazısında “… tarımsal niteliği korunacak alanlarda kalan taşınmazların 5403 sayılı kanunda belirtilen izinler alınmadan tarımsal amaç dışında (konut, park vb) planlandığı tespit edilmiştir. … mülkiyeti İSKİ’ye ait olan 447, 471, 485 numaralı parsellerin Kurum görüşlerimiz doğrultusunda düzeltilerek tarafımıza bilgi verilmesi hususunda” gereğinin yapılması talep edilmiştir.

 

            DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

 

       Söz konusu Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin İstanbul Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 0/447, 0/471 ve 0/485 sayılı parsellere ilişkin görüş yazısının, 20.08.2004 gün, S/89 sayılı genelgesi ve 20.08.2004 gün, S/90 sayılı Başkanlık oluru, yürürlükteki yasalar ve yönetmelikler ile 3194 sayılı yasanın 8. Maddesine göre değerlendirilerek karar alınmak üzere Belediye Meclisine havalesi onayınıza arz olunur.

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ

        Söz konusu 1/1000 Ölçekli Şile İlçesi Karamandere Mahallesi Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin kurum görüşü, ilgili görüş alındıktan sonra tekrar değerlendirilmek üzere Müdürlüğü’ne iade yapılmıştır.

      Şile Belediye Meclisimizin onayına sunulur. 08/09/2020

            KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

 

 

T.C.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Karar No       : 2020/60

Karar Tarihi : 11/09/2020  

 

ŞİLE BELEDİYESİ MECLİS KARARI

 

            TEKLİFİN ÖZÜ: Belediye Taşınmaz İşlemleri.

 

            07/09/2020 tarihli Eylül Ay’ı I. Dönem Meclis Toplantısından Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Plan ve Proje Müdürlüğü raporunun görüşülmesine geçildi.

 

            KONUNUN ÖZÜ: Belediyemiz Plan ve Proje Müdürü tarafından sunulan teklif aşağıdadır.

 

BAŞKANLIK MAKAMINA

 

Belediyemiz mülkiyetindeki; Ahmetli mahallesi 901 ada 1 parsel, 607 ada 2 parsel, 401 ada 1255 parsel, Akçakese mahallesi 1222 parsel, Alacalı mahallesi 116 parsel, Balibey Mahallesi 141 ada 14 parsel, 1029 ada 1 parsel, 934 ada 5 parsel, 934 ada 3 parsel, Bucaklı mahallesi 1276 parsel, Çavuş mahallesi 990 ada 2 parsel, 987 ada 1 parsel, 988 ada 5, 7 ve 8 parseller, Doğancılı mahallesi 606 parsel, Sahilköy(Domalı) mahallesi 878, 1080, 1081 parseller, Karacaköy 51 parsel, Kurfallı Mahallesi 1873 parsel, Meşrutiyet mahallesi 32,47, 145 parseller, Osmanköy Mahallesi 1378 ada 59 parsel, Yaka mahallesi 123 ada 4 parsel sayılı taşınmazlar Kamusal hizmet dışı plan fonksiyonu bulunan gayrimenkullerdir.

Belirtilen taşınmazlar öncelikli olarak Vatandaşlarımızın Belediyemiz çeşitli imar uygulamalarından doğan mağduriyetini gidermek maksadıyla kamulaştırma/takas/trampa gibi işlemlerinde değerlendirilecektir. Bahse konu parseller; Belediyemiz ihtiyaç duyması halinde takas ve mahsup edilmek üzere ve gerektiğinde belediyemize gelir getirmesi için satışı düşünülmektedir.

            Bu bağlamda yukarıda belirtilen belediye mülkiyetindeki taşınmazların gerektiğinde Takas, mahsuplaşma, irtifak tesisi kurma, 10 yıla kadar kiralama, gayri ayni hak tesisi oluşturma ve satışı hususunda karar alınmak üzere evrakın meclise havalesini arz ederim.

 

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

 

           Bu bağlamda yukarıda belirtilen belediye mülkiyetindeki taşınmazların; detaylı ve güncel değerlendirilmesi yapılmak üzere Müdürlüğüne iade edilmesine karar verilmiştir.

 

           KARAR: Yapılan görüşmeler sonuncunda raporunun olduğu gibi karar olarak kabulüne;

           

            Şile Belediye Meclisinin 2020 yılı Eylül ayı toplantısının ikinci birleşiminde,

 

Oy birliğiyle karar verildi.

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.