ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali: Yeni Dönemin Başlangıcı

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali: Yeni Dönemin Başlangıcı

19 Temmuz 2024 Cuma


Şile'nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl yeni enerjisi ve zengin içeriğiyle Şile’yi eski coşkulu festival günlerine döndürmeye hazırlanıyor. Festivalin basın toplantısı, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın ev sahipliğinde, tarihi Şile Tahlisiye İstasyonu’nda geniş bir basın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Yardımcısı Berna Avcı'nın da yer aldığı toplantıda Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’ya Genel İletişim Koordinatörü Ferhat Domurcuk,  Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Danışmanı Deniz Lostar ve Kültür İşleri Müdürü Nesibe Esin Pamir eşlik etti. 

Şile’nin Tarihi Mekânında Tanıtım Toplantısı

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, 19 Temmuz Cuma günü Şile Tahlisiye İstasyonu’nda gerçekleşen basın toplantısında “Şile, Zeki Müren ve İsmet Ay gibi sanat devlerinin katkılarıyla, kültür, sanat, sinema, şiir ve resimle yoğrulmuş eşsiz bir kasaba olmanın gururunu yaşamaktadır. Ahde vefayı bundan böyle en güzel şekilde göstereceğiz ve kültürümüze, geleneklerimize, sanatçılarımıza vefalı olmayı görev bileceğiz. Şile Bezi, sadece dokunmuş bir kumaş değil; o, geçmişten günümüze uzanan bir mirasın ta kendisidir. Bu yıl 35’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali, Şile bezinin evrensel değerini ve güzelliğini daha geniş kitlelere ulaştırmak için mükemmel bir fırsattır. Bu festival, yalnızca bir kutlama değil; aynı zamanda Şile bezi üreticilerinin emeklerini destekleme, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarma ve yerel ekonomimize katkı sağlama amacını taşımaktadır.” şeklinde konuştu. 

“Kökleri Asırlara Dayanan Bir Geleneği Yeniden Canlandırmak için Buradayız.”

Belediye Başkanı Özgür Kabadayı toplantıdaki konuşmasında festivalin önemini vurgulayarak: “Kökleri asırlara dayanan bir geleneği yeniden canlandırmak için buradayız. Şile, Zeki Müren ve İsmet Ay gibi sanat devlerinin katkılarıyla kültür ve sanatla yoğrulmuş bir kasaba olmanın gururunu taşıyor. Şile Bezi sadece bir kumaş değil, geçmişten günümüze uzanan bir mirastır. Bu mirası korumak ve yaşatmak için büyük bir çaba içerisindeyiz.” dedi.

‘İsmet Ay Sahnesi’ Şile’ye Geri Dönüyor

35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, Türk tiyatrosunun duayenlerinden sinema ve tiyatro sanatçısı Şileli İsmet Ay’ın adını taşıyan ancak yıllardır kullanılmayan İsmet Ay Sahnesi yeniden canlanacak. Şile’deki bu özel sahne, 2007 yılında dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu tarafından açılmıştı. Şimdi ise İsmet Ay Sahnesi hak ettiği biçimde yeniden tiyatro oyunlarını kucaklayacak. İlçedeki amfi tiyatro sahnesine verilecek olan bu isimle, usta sanatçı İsmet Ay’ın ruhu, festivalin her anında hissedilecek ve Sanat Festivali sanatseverler için ilham kaynağı olmaya devam edecek. 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali; Enstitü İstanbul İSMEK, Mey|Diageo, Kale Şile, Işık Üniversitesi, Gönen Otel, The Sign Otel, Değirmen Otel, Uçar Royal Otel, Şira Restoran, Kuaför Yasin&Devrim, REptur Gayrimenkul, Marin Balık, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği ve Lilyum Pastanesi’nin destekleriyle gerçekleşecek.

“Şile’nin En Geleneksel Festivali Yeni Bir Enerjiyle Geri Dönüyor.”

Başkan Kabadayı, festivalin sadece bir kutlama olmadığını belirterek: “Bu festival, Şile Bezi üreticilerinin emeklerini destekleme, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarma ve yerel ekonomimize katkı sağlama amacı taşıyor. Yeni dönemde Şile’nin en geleneksel festivali de yepyeni bir enerjiyle halkın arasına geri dönüyor.” ifadelerini kullandı. 

Şile Bezinin Evrensel Değerleri ve Estetiği Daha Geniş Kitlelere Ulaştırılacak

Şile’nin sokakları, 6 farklı ülkeden gelen dans gruplarının katılımıyla yeniden canlanacak. Kadınların el emeği göz nuru eserleri ve Enstitü İstanbul İSMEK tarafından hazırlanan özel ürünler, bu yıl “Köklerine Dön” sloganıyla sunulacak. Şile Bezi’nin eşsiz güzelliklerinin keşfedileceği, katılımcıların köklerine döneceği festivalde özlenen Şile Bezi defileleri, coşkuyla geri dönecek ve moda ile sanat yeniden Şile Bezi’nde hayat bulacak. Festival boyunca ziyaretçiler, büyüleyici etkinlikler, canlı konserler, dikkat çekici sergiler ve eğitici atölye çalışmaları ile dolu dolu bir programın tadını çıkaracak. Şile'nin tarihi sokaklarında dolaşan ziyaretçiler, Şile Bezi ustalarının el emeği göz nuru eserlerini yakından görme fırsatına sahip olacaklar. Festivalin, Şile’nin kültürel mirasını yeni nesillere aktarma ve bölgenin sanatla iç içe geçmiş tarihini yeniden canlandırma çabalarına büyük katkı sağlaması bekleniyor
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.