Kültür İşleri Müdürü- Nesibe Esin PAMİR
Nesibe Esin PAMİR
İLETİŞİM BİLGİLERİ | |
4447453 - Dahili: 214 | |
Şile |
ÖZGEÇMİŞ
1978 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamıştır. Çalışma hayatına 2003 yılında başlamış, 2016 yılına kadar özel sektörde çeşitli kuruluşlarda görev almıştır.
Şile Belediyesi’ndeki çalışma hayatına 2017 yılında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Mimar olarak başlamıştır. 2024 yılından itibaren Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nde Kültür İşleri Müdürü olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YÖNETMELİKLER VE HİZMET STANDARTLARI
KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ve İlkeler
Amaç
MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluk esaslarını belirlemek, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Kültür İşleri Müdürlüğü ile bağlı birimlerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.
Dayanak
MADDE 3- (1) Bu yönetmelik; Anayasanın 124. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/b ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine istinaden hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4- (1) Bu yönetmelikte geçen:
a)Belediye: Şile Belediyesi’ni,
b)Başkan: Şile Belediye Başkanı’nı,
c)Başkan Yardımcısı: Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı’nı,
ç)Müdürlük: Kültür İşleri Müdürlüğü’nü,
d)Müdür: Kültür İşleri Müdürü’nü,
e)Birim: Kültür İşleri Müdürlüğü Birimlerini,
f)Personel: Kültür İşleri Müdürlüğü Personellerini,
g)Yönetmelik: Kültür İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğini ifade eder.
Temel İlkeler
MADDE 5– Şile Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün tüm çalışmalarında,
a)Başkanlık Makamına karşı sorumluluk bilincinde olmak.
b)İlçenin sosyo-kültürel yapısına yönelik çalışma planı hazırlayıp, uygulamak.
c)Hizmet kalitesini iyileştirmek.
ç)Hizmet maliyetlerini düşürmek ve zamandan tasarruf etmek, zamanı doğru ve etkin kullanmak.
İKİNCİ BÖLÜM
Teşkilat ve Bağlılık
MADDE 6- (1) Kültür İşleri Müdürlüğü’nün personel yapısı aşağıda belirtilen şekildedir.
a) Müdür
b) Şef
c) Memur
c) İşçi
ç)Sözleşmeli Personel
d)Diğer Personel
(2) Müdürlüğün teşkilat yapısı aşağıdaki gibidir.
a)Müdür
b)Evrak Kayıt Birimi
c)Kültürel Etkinlikler Birimi
ç)Kurumsal İletişim Birimi
d)Şile Müzik Okulu
e)Spor Etkinlikleri Birimi
f)Şile Kart Birimi
g)Turizm Geliştirme Birimi
Bağlılık
MADDE 7- (1) Kültür İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanına veya görevlendireceği Başkan Yardımcısına bağlıdır. Başkan, bu görevi bizzat veya görevlendireceği kişi eliyle yürütür.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev, Yetki ve Sorumluluk
MADDE 8- Müdürlüğün Görevleri
1-)İlçenin tanıtımı adına uluslararası ve ulusal etkinliklerle ilçeyi bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefleyip, ilgili kurumlarla işbirliği yapar ve projelendirip, uygular.
2-)İlçenin sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlamak amacıyla vizyon koyar ve uygulanması için ilgili kurumlarla işbirliği yapar.
3-)İlçedeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları, ilgili müdürlükler, STK’lar, muhtarlıklar, dernekler, vakıflar, birlikler ve kulüplerle ortak konferans, panel, seminer, tiyatro gösterileri, spor müsabakaları, yarışmalar, eğitim projeleri ve benzeri sosyo-kültürel etkinlikleri düzenler.
4-)Ulusal ve uluslararası tanıtıma katkı sağlayacak ilçe festivalleri planlar, koordine eder ve düzenler.
5-)Önemli gün ve haftaları, Milli ve Dini bayramları kutlar, bugünlerde halkın büyük katılımını sağlayacak etkinlik, şölen ve şenlikleri ilgili kurumlarla planlayıp, koordinasyonunu sağlayıp uygular.
6-)Çeşitli kültürel ve sanatsal konularda yarışmalar düzenler ve uygular.
7-)Sağlıklı yaşamı desteklemek için ilçedeki halkın spor yapmasını teşvik edecek spor aktiviteleri ve spor kurslarını açar, yarışmalar ve turnuvalar düzenler.
8-)İlçedeki sosyo-kültürel faaliyetleri (tiyatro, folklor, resim, müzik, el sanatları, yabancı dil vb.) desteklemek için gerekli olan ve ihtiyaç duyulan konularda kurslar açar.
9-)İlçemizdeki halk ve öğrenciler için tarihi, kültürel mekân ve yerlere geziler düzenler, bu gezilere katılımı sağlar.
10-)İlçenin tanıtımı adına ilgili kurum kuruluş ve STK’larla Ulusal ve Uluslararası festivallere katılır.
11-)İlçenin tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili devlet arşivlerini ve özel koleksiyonları inceler ve kamuoyuna sunar.
12-)İlçemizde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim öğrencilerinin boş vakitlerini değerlendirmeleri, topluma kazandırılması için çeşitli etkinlikler düzenler,
13-)Şile Bezi ile ilgili Şile Bezi Kırsal Kadın Kooperatifi, Şile Halk Eğitim Merkezi ve ilgili kurum kuruluşlar ile işbirliğiyle ARGE çalışması yapar, geliştirilmesi ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması için gerekli çalışmaları düzenler.
14-)Kurumun ortaya koyduğu eylem ve yatırımların kamuoyuna duyurulmasına yönelik çalışmalar yapar.
15-)Yerel ve ulusal basınla ilişkileri yönetir.
16-)Basın toplantıları düzenler, ilçenin marka değerini arttırmaya yönelik çalışmaları planlar ve eyleme döker.
17-)Belediyeye ve Başkana ait tüm kurumsal sosyal medya hesaplarını yönetir, sosyal medya üzerinde farkındalık çalışmaları yapar, ilçenin ve belediyenin tanıtımına yönelik eylemler ortaya koyar.
18-) Şile Belediyesi’ne bağlı sosyal tesisler başta olmak üzere pek çok hizmeti ve indirimi bünyesinde barındıran, halk ve esnaf arasında köprü kurmayı amaçlayan, yalnızca ilçede yaşayan ve birincil ikametgahı Şile’de yer alan yerel halkın sosyo-kültürel hizmet ve etkinliklerden faydalanmalarını sağlayan Şile Kart projesini yürütür.
19-)İlçenin turizm arz ve talebi kapsamında tüm turizm projeleri ve etkinliklerini planlayan, alternatif turizm türleri üreten, sürdürülebilirlik ve sorumlu turizm vizyonunu benimseyen turizm kalkınma birimini yönetir.
20-)İlçenin tarihini, kültürünü, değerlerini anlatan basılı eserler hazırlar ve basımını gerçekleştirir.
21-)Belediyenin vermiş olduğu hizmetleri kamuoyuna iletmek ve bireylere online hizmet sunmak amacıyla web sitesini yönetir.
22-)Şile ilçesinin 62 mahallesinde 15 branşta profesyonel eğitmenler eşliğinde spor hizmeti sunan, özellikle çocuklar için destekleyici ve geliştirici bir proje olmayı hedefleyen eğitmenler, psikologlar ve sosyologlar eşliğinde eğitim veren spor faaliyetlerini yürütür.
23-)Müdürlüğün amaç ve hedeflerine uygun projeler hazırlar ve uygular.
24-)İlgili mevzuatın yüklediği görevler ile başkanın verdiği diğer görevleri yapar.
MADDE 9– Müdürlüğün Yetkisi
1-) Müdürlük, bu yönetmelikle sayılan görevleri 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
MADDE 10- Müdürlüğün Sorumluluğu
1-) Kültür İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğu; Yapılan işlerden dolayı Kanun, Yönetmelik, Tüzük, Genelgeler ile Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanına karşı sorumludur.
MADDE 11- Müdürün görev, yetki ve sorumluluğu
1-)Müdürlüğü Başkanlık Makamına karşı temsil eder,
2-)Müdürlüğün yönetiminde tam yetkili kişidir. Müdürlüğün her türlü çalışmalarını düzenler,
3-)Diğer müdürlükler ile koordinasyonu sağlar,
4-)Yasalarla verilen her türlü ek görevi yapar,
5-)Müdür görev ve yetkilerinden bazılarını sınırlarını açıkça belirtmek, yazılı olmak ve kanuna aykırı olmamak şartıyla ve üst yöneticinin onayıyla alt birim yöneticilerine devredebilir, alt birim yöneticilerine ait görevlerde değişiklikler yapabilir. Yetki devri, uygun araçlarla ilgililere duyurulur.
MADDE 12- Evrak Kayıt Birimi Görev Yetki ve Sorumluluğu
1-)Elektronik Belge Sistemi üzerinden müdürlüğe gelen tüm evrakları yasal süresi içinde cevaplandırarak dosyalamasını yapar.
2-)Kurum içi ve kurum dışı yazışmaları hazırlar ve takibini yapar.
3-)Müdürlüğün e-mail adresine gelen mailleri ve CİMER sistemini kontrol eder ve süresinde cevap verir.
4-)Beyaz Masa taleplerini cevaplandırır.
5-)Bütçe ile ilgili gerekli çalışma ve yazışmaları yapar.
6-)Faaliyet raporunu hazırlar ve müdürün onayına sunar.
7-)Müdürlükle ilgili mal ve hizmet satın alımları ile ilgili gerekli evrakları düzenler ve onaya sunar.
8-)Müdürlük personellerinin puantajını hazırlamak, izin ve rapor işlemlerini takip etmek
9-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yapar.
MADDE 13- Kültürel Etkinlikler Birimi Görev Yetki ve Sorumluluğu
1-)Belediyenin ve başkanın politikaları ve stratejileri doğrultusunda, kamuoyuna etki edecek etkinlikleri planlar ve icra eder.
2-)Başkanın ve Şile Belediyesi’nin kurumsal imajını düzenlediği çeşitli programlarda hem iç hem de dış kitleye aktarmaya çalışır.
3-)Tiyatro, sinema, festivaller, fuarlar, konserler, anma programları, sergiler, konferanslar, söyleşiler, paneller, şiir dinletileri vb. kültür sanat faaliyetlerinin stratejik plan ve performans yönetimine uygun olarak planlamasını yapar ve icra eder.
4-)Müdürlüğe tahsis edilmiş olan kültür merkezleri ve sergi salonlarının kültür sanat programlarını hazırlar ve gerekli organizasyonları icra eder.
5-)Açık hava etkinlikleri düzenler.
6-)Önemli gün ve gecelerde çeşitli kültürel etkinlikler düzenler.
7-)Şile kültürüne ve Şile kültürünün tanıtımına katkı sağlayacağı düşünülen kitap, dergi, yaratıcı içerik ve tanıtım filmi gibi çalışmaları planlar.
8-)Şile’nin tarihi, turistik, otantik ve kültürel değerlerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak amacıyla seminer, sempozyum, kongre, fuar, sergi, festival, yarışma, gösteri, kermes vb. faaliyetleri düzenlemek veya bu alanlarda düzenlenmiş organizasyonlara katılır.
9-)Şile Bezi’nin ulusal ve uluslararası ölçekte tanınırlığını sağlayıcı çalışmalara imza atarak ve üretim kapasitesini arttırarak, Şile coğrafyası içerisinde yeni bir istihdam alanı oluşmasına yönelik planlama ve projelendirme çalışmaları yapar.
10-)Kültür sanat alanında faaliyet gösteren dernek, vakıf vb. kuruluşlara destek sağlar, işbirliği yapar ve ortak etkinlikler düzenler.
11-)Sosyal medya mecraları üzerinde çeşitli çevrimiçi-dijital etkinlikler planlar ve icra eder.
12-)Başta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar olmak üzere devletin tüm kurumları ile ortak sosyal projeler geliştirir ve uygular.
13-)Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak öğrencilere yönelik eğitici, geliştirici, (ödüllü) bilgi yarışması, şiir ve kompozisyon v.s. yarışmalar düzenler.
14-)Tabii güzellikleri veya tarihi-kültürel özellikleri ile bilinen mekânlara, müze, cami veya buna benzer yerlere geziler organize eder.
15-)Özellikle çocukların ve gençlerin kültür-sanat dağarcıklarına fayda sağlayacak sergi ve müze gezilerini planlar ve icra eder.
16-)Eğitim kurumları ile birlikte tarihi ve kültürel mekânlara geziler düzenleyerek bu yerlerin tanıtımına katkıda bulunur.
17-)İlçemiz sınırları içerisinde tüm resmi bayram ve törenlerde alanın süslenmesi, ses düzeni sahne kurulmasını planlar ve uygular.
18-)Müdürlüğün hazırladığı afiş ve pankartların ilçede uygun yerlere asılmasını ve toplanmasını sağlar. Billboard kontrollerini sağlar.
19-)Belediyemize bağlı mekanlarda, STK, resmi kurum ve kuruluş programları köy programları ve köy şenlikleri için ses sistemi ve süsleme işini planlar ve uygular.
20-)Müdürlüğe ait depoların düzeninin sağlar.
21-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirir.
MADDE 14- Kurumsal İletişim Birimi Görev Yetki ve Sorumluluğu
1)Medya ilişkileri, halkla ilişkiler, kurumsal itibarı, iç ve dış iletişim gibi farklı uzmanlık alanlarındaki disiplinlerde yapılan çalışmaları denetlemekten ve koordine etmekten sorumlu olan bir yönetim organizasyonudur.
2-)Kurumda geçen tüm iletişimleri bir bütün olarak görmek ve değerlendirmektedir. Kurumun amaç ve hedeflerine ulaşması için oluşturulmuş iletişim faaliyetidir. Bağlı olduğu gruplarla ilişkileri düzenlemek üzere iç ve dış iletişim yöntemlerini kurumsal amaç doğrultusunda etkili bir iletişim kullanabilen yönetimsel araçlardan biridir.
3-)Toplumun ve çalışanların kurum hakkındaki tutumlarını etkilemek ve değiştirmek amacıyla tüm paydaşlara yönelik olup kurum hakkında bir izlenim oluşturmak amacıyla paydaşlara yönelik iletişimlerin yönetilmesini ve planlanması faaliyetlerini içermektedir.
4-)Kurumsal kitleyi ve iç müşteriyi hedef almaktadır.
5-)Resmi ve resmi olmayan iletişim kanallarında bulunan tüm mesajları kapsamaktadır.
6-)Kurumda gerçekleşen tüm iletişimleri bir bütün olarak görmekte ve değerlendirmektedir.
7-)Çalışanların motivasyonlu ve birbiriyle uyum içinde çalışmaları için ortam hazırlar.
8-)Doğru bilginin tüm paydaşlar tarafından ulaşılmasını sağlar, yanlış bilgi ve dedikoduların önüne geçer.
9-)Tüm çalışan ve paydaş gruplara kurum kültürünü aşılar.
10-)Yönetim tarafından belirlenen kurumsal amaç ve hedeflerin yönetilmesini sağlar.
11-)Kurumsal çerçeveye uygun yayınların hazırlanmasını ve basımını organize eder.
12-)Kurumsal web sitesini yönetir.
13-)Kuruma ve Başkana ait tüm sosyal medya hesaplarını yönetir. Sosyal medya üzerinden gelen şikâyet ve önerileri ilgili birimlere iletir ve geri dönüşlerin takibini yapar.
14-)Sosyal medya hesapları için düzenli içerik üretir, dijital tanıtım çalışmalarını planlar ve icra eder. Aylık düzenli olarak sosyal medya raporu hazırlayarak, yönetim ile paylaşır.
15-)Yazılı, sözlü, görüntülü basın-yayın organlarını ve sosyal medya kanallarını takip ederek Belediye’nin lehine veya aleyhine olan gelişmeleri takip ederek Başkana gerekli raporlamaları hazırlar.
16-)Belediye Başkanının medya ile gerçekleştirilecek randevularını Özel Kalem Müdürlüğü ile organize eder.
17-)Belediye Başkanının basın toplantılarını organize eder. Düzenlenen toplantıların içeriğine uygun basın kitlerini hazırlar ve servis eder.
18-)Belediye Başkanının ve Başkanlığın kamuoyuna bildirilmesini gerekli gördüğü açıklama, duyuru ve tekziplerin basın-yayın organlarına duyurulması işlemlerinin yapılarak sonuçlandırılmasını sağlar.
19-)Belediye Başkanının günlük programlarının, fotoğrafçılar ve kameramanlar tarafından izlenmesini ve kayda alınmasını sağlar.
20-)Belediyeye ve Başkana ait fotoğraf ve video arşivini düzenler.
21-)Gazete kupürü arşivi ve yayın arşivini tutar.
22-)İlçede yapılacak dizi, film, klip, reklam gibi ticari çekimlerin, izin belgelerini düzenler.
23-)Gerekli harcama kalemlerini ve kurum tarafından tanımlanan bütçeyi şeffaf bir şekilde idare eder.
24-) Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirir.
MADDE 15- Şile Müzik Okulu Görev Yetki ve Sorumluluğu
1-)İlçe sınırları içerisinde 5 ile 15 yaş arası öğrencilere nefesli enstrüman ve piyano eğitim programlarını düzenler.
2-)Resmi kutlama ve törenlerde canlı performans sergiler.
2-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirmekten sorumludur.
MADDE 16- Spor Etkinlikleri Birimi Görev Yetki ve Sorumluluğu
1-)İlçemizdeki 4-16 yaş arası çocuklara ve yetişkinlere yaz ve kış döneminde sosyalleşme ve aktif spor hayatına katılmalarını imkan sağlamak adına çeşitli spor branşlarında eğim programlarını düzenleyerek, derslerini planlar ve icra eder.
2-)Spor yarışmaları ve turnuvaları düzenler.
3-)İlçenin doğal güzelliklerini tanıtmak ve sağlıklı yaşama özendirmek amacıyla doğa yürüyüşü ve bisiklet turu etkinlikleri düzenler.
4-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirir.
MADDE 17- Şile Kart Birimi Görev Yetki ve Sorumluluğu
1-) Birincil ikametgahı Şile’de olan vatandaşlara hizmet sunar.
2-) Şile Kart web sitesi üzerinden ve Şile Kart Ofisinden başvuruları alır ve onaylar.
3-) Kart sistemi üzerinden kartlar düzenlenerek basılır ve Şile Kart ofisi aracılığıyla dağıtımı yapılır.
4-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirmekten sorumludur.
MADDE 18- Turizm Geliştirme Birimi
1-) Turizm proje ve etkinliklerini planlar.
2-) Çalıştay, sempozyum ve kongre düzenler.
3-) Alternatif turizm türleri üretir.
4-) İlçenin doğal ve kültürel varlıklarını korur.
5-)Müdür tarafından verilen diğer tüm görevleri yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde gereken özeni göstererek yerine getirmekten sorumludur.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Hizmetlerin İcrası
Görevin alınması
MADDE 19- (1) Müdürlüğün tüm personeline müdür tarafından sözlü talimat şeklinde veya yazılı belge ile görev verilebilir, verilen görevi ilgili personel alır.
Görevin planlanması
MADDE 20- (1) Kültür İşleri Müdürlüğündeki iş ve işlemler Müdür tarafından düzenlenerek planlanır ve ilgili personele tebliğ edilerek görev verilir.
Görevin yürütülmesi
MADDE 21- (1) Müdürlükte görevli tüm personel, kendilerine verilen görevleri müdürlükçe belirlenen plan dâhilinde, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Müdürlük birimleri arasında işbirliği
MADDE 22- (1) Müdürlük dâhilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, müdür
tarafından sağlanır.
2) Bir birime bağlı olan personel arasındaki işbirliği birim sorumluları tarafından sağlanır.
3)Gelen evrak takibi VHKİ tarafından yapılır ve müdüre iletilir.
4)Müdür evrakları gereği için ilgili personele tevzi eder.
5)Görevlilerin ölüm hariç bir nedenle görevden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz.
6) Çalışanın ölümü halinde kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
Diğer kurum ve kuruluşlarla koordinasyon
MADDE 23-(1) Müdürlükler arası yazışmalar müdürün imzası ile yürütülür.
(2)Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili gerekli görülen yazışmalar; Müdür ve Başkan Yardımcısının parafı Belediye Başkanının veya yetki verdiği Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.
ALTINCI BÖLÜM
Denetim
Denetim ve disiplin hükümleri
MADDE 24-(1) Müdür tüm personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir.
2)Kültür İşleri Müdürlüğü emrinde görev yapan tüm personelle ilgili disiplin işlemleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri ve varsa Belediye ile yetkili sendika arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine ve yürürlükteki ilgili diğer mevzuata uygun olarak yürütülür.
YEDİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Ve Son Hükümler
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
MADDE 25-(1) Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, bundan önce yürürlükte olan
Kültür İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller
MADDE 26-(1) İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat
hükümlerine uyulur.
Yürürlük
MADDE 27-(1) Bu yönetmelik Belediye Meclisinin kabulüne müteakip yayımlandığı tarihte
yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 28-(1) Bu yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür.