Atatürk’ün Şile’ye Gelişinin 93. Yıl Dönümü Anıldı

10 Ekim Cuma

Şile Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Ekim 1932 tarihinde Şile’ye gerçekleştirdiği ziyaretin 93. yıl dönümünü “Tarihe Not Düşülen Gün” başlığıyla düzenlenen etkinliklerle andı.

Anma programı, Şile Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ve saygı duruşuyla başladı. Törene Şile Kaymakamı Mustafa Çit, Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, ilçe protokolü, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programın devamında Kayıkhane’de düzenlenen etkinliklerde, “Eski Şile Fotoğrafları” sergisi ve müzik dinletisi yer aldı. Sergide, Şile’nin geçmişine ışık tutan siyah-beyaz arşiv fotoğrafları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi, 12 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık kaldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Şile Şube Başkanı Hanife Telli ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Nabi Evren, “Atatürk’ün Şile’ye Gelişi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide, Ulu Önder’in Şile ziyareti, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki toplumsal değişim süreci ve Atatürk’ün Şile halkıyla kurduğu gönül bağı üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Program, emeği geçenlere plaket takdimiyle sona erdi. Şile Belediyesi, Atatürk’ün Şile’ye gelişinin simgesel önemini yaşatmak ve Cumhuriyet değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu tür etkinliklerin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini açıkladı.