Şile’de Fetih Ruhu Mevlid-i Şerif ve Dualarla Yad Edildi

29 Mayıs 2026, Cuma

 

Fetih Coşkusu Dualarda Buluştu: 573 Yıllık Miras Hüseyin Keçici Camii’nde Yâd Edildi

İstanbul’un Fethi’nin 573. yıl dönümü vesilesiyle Şile Belediyesi tarafından düzenlenen anma programı, ilçe sakinlerini manevi bir atmosferde bir araya getirdi. Hüseyin Keçici Camii’nde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programına Şile Kaymakamı Mustafa Çit de katılarak vatandaşların fetih coşkusuna ortak oldu.

 

Aziz Şehitlerin Ruhu İçin Eller Minnetle Semaya Kalktı

Şile Belediyesi, çağ açıp çağ kapatan İstanbul’un Fethi’nin 573. yılını, Hüseyin Keçici Camii’nde düzenlenen anlamlı bir programla kutladı. Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen Mevlid-i Şerif programında, başta büyük komutan Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, fethi mümkün kılan ve bu toprakları vatan yapan tüm kahraman şehitler dualarla rahmet ve minnetle anıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve fetih ruhunun tüm canlılığıyla hissedildiği programda, fethin manevi anlam ve önemine vurgu yapıldı.

 

Fetih Gururu ve İkram Bereketli Cami Avlusunda Buluştu

Programın ardından cami avlusunda kurulan ikram stantlarında Şile Belediyesi yetkilileri, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak samimi sohbetler gerçekleştirdi. Yerel yönetimin halkla kucaklaştığı etkinlikte, çocuklardan yaşlılara her yaştan Şileliye geleneksel helva ikramında bulunuldu.