Dünyada artan nüfusla beraber gıda ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Tarım sektörü bu ihtiyacı karşılamak için farklı yöntemlere başvurmuş, daha hızlı ve daha çok ürün almak için kimyasal ilaç ve zirai gübre kullanımına yönelmiştir. Gıdalarımıza mevcut müdahaleler hem sağlığımızı bozmakta hem de doğamıza zarar vermektedir. İşte tam bu nokta da geleneksel tarım ve üretim, değerini her geçen gün daha çok hissettirmekte, bizlere daha çok görev düşmektedir.
Şile Belediyesi, bünyesinde İstanbul’un tek Slow Food sertifikalı pazarını oluşturarak büyük bir adımı 2015 yılında atmış bulunuyor.
Yerli üreticilerimizin geleneksel tarım yöntemleriyle, tamamen atalık tohumlar kullanarak ürettikleri mahsulleri, denetimimizle beraber doğrudan halka sundukları bir pazar olan Şile Yeryüzü Pazarı-Şile Earth Market, İstanbul’un yüz akı olmaya devam ediyor. 2020 yılı itibariyle yenilenen yüzüyle Şile Yeryüzü Pazarı, özellikle dünyayı etkisi altına alan küresel salgınla beraber sağlıklı gıda arayışında olan her insanı kendine çekmektedir.
Pazarımızdaki geleneksel ve doğal ürünlerin, Şile Kestane Balı’nın, Kestane Balı Sirkesi’nin Ekşi Mayalı Köy Ekmeğimizin daha çok İstanbulluya ulaşmasını istiyoruz. Küçük aile çiftçiliği için büyük bir model olan bu proje ile ilçemizdeki yerleşik köy hayatınının sürdürebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz.
Kurda kuşa aşa sağlıklı ürün sunulmasında köprü vazifesi gören Şile Yeryüzü Pazarı, sağlıklı ve doğal ürünlerle buluşmak isteyen herkesi bekliyor.
“Şile, İstanbul’un Anadolusu’dur.”