ŞILE Hava Durumu

Özgür KABADAYI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Teşekkürler Şile!

Bu zafer, sadece bizim değil, aynı zamanda tüm Şile halkının da zaferi. Her bir oy, değişime olan ihtiyacı, özgürlük ve demokrasiye olan inancı temsil ediyor. Artık, bizim için çok çalışma vakti, Şile için tam yol ileri!
Özgür KABADAYI

Güncel ihale bulunmamaktadır.

İhale Arşivi için tıklayınız

Güncel etkinlik bulunmamaktadır.

Tüm Etkinlikler

Şile Kestane Balı

Şile Kestane Balı

İlçemizin en önemli tarımsal üretim değerlerinden ve lezzetlerinden bir tanesi de, adını Nuh’un Ambarı listesine yazdırmış olan Şile Kestane Balı’dır. Aroması ve sahip olduğu besin değerleriyle farklılaşan bu balı mutlaka denemelisiniz.

Şile’de Kestane Balı
Şile Kestane Balı; Şile ormanlarının 11-12 hektarlık kısmını kapsayan kestane ormanlarında her yıl Haziran ayında açan kestane çiçeklerinden salgılanan nektardan bal arısı kolonileri tarafından üretilmektedir. Kestane Balı bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olmakla birlikte; nesilden nesile aktarılan bir gelenek haline gelmiştir.

Şile bölgesinde yaklaşık 300 aile arıcılık faaliyetinde bulunmaktadır. Bu ailelerin yarısı 30’un üzerinde kovana sahip olan profesyonel arıcılardır. 2014-Eylül ayında İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşen Terra Madre Salone Del Gusto Festivalinde Şile Kestane Balı da tüm dünya lezzetlerinin isimlerinin yer aldığı Ark of Taste (Nuh’un Ambarı) listesinde yerini almıştır.

Şile Kestane Balının Özellikleri
Şile Kestane Balı hem tıbbi destek amaçlı hem de sofralık olarak kullanılabilen bir baldır. Koyu kahve renkli, tatlı keskin ve hafif buruk bir tada sahiptir. Şile bölgesinde üretilen kestane balları yüksek miktarda kestane poleni ihtiva ettiğinden ve orman gülü (Rhododendron) bitkisi kestaneden farklı zamanda açtığından, diğer Karadeniz kıyısı kestane ballarından farklı bir bileşime ve aromaya sahip olmaktadır.

Şile Kestane Balı Sirkesi
Şile Kestane Balı Sirkesi, Şile için önemli bir değer olan Şile kestane balından üretilen geçmişi çok eskiye dayanan geleneksel bir ürünümüzdür. Haziran ayında kestane çiçeklerinden elde edilen kestane balı süzülürken alınan peteklerin ‘’sır’’ adı verilen kısmının sirke anası kullanılarak meşe fıçı ve toprak küplerde su içerisinde fermente edilmesiyle elde edilmektedir. Şile kestane balı sirkesi İtalya’da Slow Food Nuh’un Ambarı(Ark of Taste) korunması gereken ürünler listesinde yer almaktadır.

Hem lezzeti hem kokusu ile damak tadını cezbeden Şile Kestane balı Sirkesi salatalardan sade içime kadar birçok farklı şekilde kullanıma uygundur. Şile Kestane Balı Sirkesini doğal ve geleneksel ürünlerimizin yer aldığı Şile Yeryüzü Pazarı’nda bulabilirsiniz.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.