ŞILE Hava Durumu

İlhan OCAKLI

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI
Kıymetli hemşehrilerim;

Sizlerin teveccühü ve tercihi ile Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğimden bu yana, meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Şile’yi ve bölgemizi geleceğe en doğru şekilde taşıyabilmek için gerekli yatırımların ve projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle ve ilk günkü heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Şile’yi çok seviyoruz.
İlhan OCAKLI

Şakayık Şenliği’nde Buluşalım

Şakayık Şenliği’nde Buluşalım

4 Mayıs 2023 Perşembe


Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği iş birliğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Şakayık Şenliği, düzenlenecek olan birbirinden güzel etkinliklerle vatandaşları bekliyor. Türkiye’de yetişen önemli endemik bitkiler arasında yer alan Şakayık, Anadolu yakasında sadece Şile Sarıkavak Köyü’nde yetişiyor.

Senede sadece 20 gün çiçek açan ve güzelliği dillere destan olan Şakayık, Şile Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan şenlik ile İstanbulluları buluşturacak.  Çiçeğin tanıtımı ve Şile’nin kültürel değerlerinin yaşatılması amacıyla düzenlenen şenliklerde birbirinden güzel etkinlikler katılımcıları bekliyor.
 
Şile’nin kültürel ve tarihi değerlerini korumak ve yaşatmak için çalıştıklarını belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şakayık bahçelerine sahip çıkarak, turizme katkı sağlamaya devam edeceklerini de önemle vurguladı. “Çevre Gönüllüleri Derneği ile bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz şenliğimiz ilçemizin nadir bulunan güzelliklerini tanıtmak ve yaşatmak için çok iyi bir fırsat.  Türkiye’nin önemli bir endemik bitkisinin Sarıkavak Köyü’nde yetişiyor olması bizim için çok büyük bir değer. Bu değeri yaşatmak ve tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı tüm turistleri bu güzel etkinliğimize bekliyoruz. Bu doğal güzellikleri yerinde görüp yaşayarak bölge insanımızın doğal ürünlerle yaptıkları doğal tatları yerinde tatma fırsatı bulabilirsiniz” dedi.

6 Mayıs Cumartesi günü Sarıkavak Köyü’nde düzenlenecek olan festivalde, atölyeler, sahne etkinlikleri, yöresel börek tadım yarışması, doğa yürüyüşü gibi birbirinden farklı etkinlikler ziyaretçileri beklerken, köyün tertemiz havasında, ender bulunan Şakayık çiçeğini de yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. 

İstanbul’da nadir olarak görülen Şakayık bitkisi, koruma altında olduğundan bulundukları yerden koparmanın yaklaşık 120 bin TL cezasının bulunduğunu da unutmayın.  13.30’da başlayacak olan etkinliğe Şile’den katılmak isteyen ziyaretçiler için saat 11.30’da Yeryüzü Pazarı’ndan servis kaldırılacak.
 

Onay kodu gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.
Sorry, we have a problem while sending e-mail. Please try later.
Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.
Please, enter code we send you.
Lütfen en az bir bildirim türü seçin.
Please select at least one notification channel.
Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.
This email address already registered. Please, try other e-mail adress.
Lütfen gerekli bilgileri giriniz.
Please enter mandatory fields.
Lütfen gerekli alanları doldurunuz. Please fill al required values.
İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.
Thank you, your your process is done.
Onay kodunu yanlış girdiniz. Please enter right code that we send you.